Thursday, December 08, 2011

Kisah Di Petang Hari

Thursday, December 08, 2011 1 Comments
                                                              Assalamualaikum ^_^

Hi dudssss.....hehe..Entry lagi....saje nk share pic-pic nie sepetang bersama with my family...
Berjumba wamba(xtau mne dapat perkataan nie) di pekan telok sengat..(kota Tinggi,Johor)
Klu korang nie orang johor n masih lagi belum ke telok sengat nie jom la..bukan kene sengat pun...tampat untuk beriadah bersama keluarga sambil menikmati makanan dan menghirup suasana pantai...emmm...best...tp xboleh mandi...tp klu korang nk memancing tu boleh la...Kat Telok Sengat nie selalu gak ade pertandingan memancing...so kepada kaki pancing boleh join ye..nk pancing suke suki pun boleh jugak...
jom la layan pic nie ea...next entry eda bgtau lebih detail pasal telok sengat..hehe
Bergedik santai dng budak gedik...hihihih

With My Hubby...
                                                             My dad..sebok je..asyik2 tunjuk peace


                                            My Childs(anak adik yang ke 2)
                                                            Si mulut becok....

                                             sebok je org nak bergambo ngan mak...bluwekkkk

haha..nie bru ckit..nti eda akan upload lagi di next entry ye..




da dlu....bye..

Wednesday, December 07, 2011

Akhirnya berpatah Arang..

Wednesday, December 07, 2011 2 Comments
                                                               Assalamualaikum ^_^

Hi Korang...Da berapa ari jugak ye eda x update blog nie...Sebenarnya bukan sibuk pun dengan keje(tapi keje lah jugak)ade mase lagi untuk update blog nie..tapi biaselah..bila da jadi surirumah nie kene abaikan yang lain..dan patuh pada die dan Yang Maha Esa(ceeewaaahhhh)
Ingat bile korang ada boss kt tempat keje je ke? kat rumah pun ade BIG BOSS jugak tau..(saje je nk besarkan ayat tu...manelah tau big boss tu bace..hihihi..jgn marah yunk)


Kenapa title eda macam tu ek..ade x korang perasan ape2 perubahan kt blog eda nie...aikkk????xnpk ker...(pi pakai cermin mata atau kanta pembesar tu)


Kan ke eda da tukar penaja hihihi..cam artis pulak...nie kesahnyer dok selalu sangat blogwalking blog lyysa nie...budak tecik tu memang pandai kan...ade je tutorial yang bernas nak ngajo orang..pandai2....hope lepas nie jadi orang yg berjaya ye LYSSA....Amin...
so sekarang da berubah arah ke my HEARTBEAT....Korang pun boleh la jadi mcm eda nie..klu korang nk tau korang boleh ikut tutorial lyysa nie ..sila klik LYSSA ye


Jom kite cube reramai...follow








                              Sila La Like Jike Suke Entry Nie..


Saturday, December 03, 2011

Ost Rombak Rindu

Saturday, December 03, 2011 1 Comments


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



Friday, December 02, 2011

Penyamun vs Penyangak

Friday, December 02, 2011 1 Comments
                                                                       Assalamualaikum ^-^

Hi blogger....da lame x menaip..hehe..entry baru la...
Hari-hari bz...bz kt rumah..pastu bz pulak kt tempt keje...kalaulah kt tempat keje tu aku boleh berblogging,
heh!! da lame aku wat entry hari-hari..
Ni!!!!...aku nak kasi tau kat korang...cerite aku nie mase aku balik Melaka..(kampung belah suami)
Berlaku kecurian yang xbermoral oleh orang yang x bertanggungjawab...
Kalau ler aku kenal Penyangak tu,da lame aku rotan die pakai buluh besau...
Peh.....hebatnya aku kan...Entah-entah aku yang lari klu penyangak tu kejar aku...Watnye badan die lebih besar dari aku..Memang masuk spital la aku jawabnya kan...
Korang nk tau ke ape yang penyangak tu amik...
Tengok bawah nie
Teruk x penyangak tu..
Moga dapat pembalasan satu hari nanti...Moga cepat la kembali ke jalan yang benar..
Takat tu je ler Entry eda kali nie...
Sambung lagi jika Esok masih ade..Insyallah...Bye....



Friday, November 25, 2011

Got To Go

Friday, November 25, 2011 1 Comments
                                                                           Assalamualaikum ^_^

Hi Blogger..Pertama kali mendengar lagu nie,rase mcm nk dengar lagi..da lme jugk la mencari ape ke namenye penyanyi nie..Suara yang mannnnntoooppppp...Sehingga kan eda rase nk dengar byk kali.
Xsangka Penyanyi nie mcm Adele...Berbakat sangat-sangat..

Jom Korang ,Kita layan lagu Najwa nie..

Got To Go

This time I’m gonna live my life
I ain’t no stepford wife
No I ain’t perfect
Gonna find somebody who’s worth it
And no you ain’t that person
Coz i caught you constantly flirtin’
With my best friend (my best friend)
So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why…. (why why why)
You always makin’ me
Cry….. (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are
Even if you were a star
You’ve got to go (go go go go go go)
You’ve got to go (go go go go go go)
Read my lips I’m leavin’ and no no I ain’t teasin’
This time it’s for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain’t stayin’
By the time you finish what you’re sayin’ I’ll be gone (I’ll be gone)
So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why…. (why why why)
You always makin’ me
Cry….. (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are
Even if you were a star
You’ve got to go (go go go go go go)
You’ve got to go (go go go go go go)
You’ve got to..
You’ve got to..
You’ve got to..
I dont want you hear, I dont want you hear anymore…
You’ve got to..
You’ve got to..
I dont want you hear, I dont want you hear anymore…
Why….
You always makin’ me cry….
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are
Even if you were a star
Baby..
You’ve got to you’ve got to go (go go go go go go)
You’ve got to go (go go go go go go)
You’ve got to .. (go go go go go go)
You’ve got to go..


Monday, November 21, 2011

Ezlynn Bertunang, Nikah Serentak

Monday, November 21, 2011 0 Comments
                                                                      Assalamualaikum


KUALA LUMPUR – Penyanyi Ezlynn yang popular dengan lagu Hi Hi Bye Bye memilih untuk bertunang dan bernikah serentak dengan pasangannya Adam Fahmi, 35, bagi memudahkan ahli-ahli keluarganya mereka hadir pada suatu majlis petang semalam itu.
Ezlynn yang mengakhiri zaman bujangnya dengan memilih Adam yang juga pengurus peribadinya sebagai suami pada majlis akad nikah yang diadakan di Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara di sini.
Kata Ezlynn atau Azline Ariffin, 30, dia bertunang pada pukul 3 petang, dan bernikah pula 6 petang di mana dia dinikahkan oleh bapanya sendiri iaitu Ariffin Alang Ahmad dengan mas kahwin sebanyak RM80 dan wang hantaran RM20,020.20 sen.
“Bukan senang untuk mengumpulkan kesemua anggota keluarga kami pada satu-satu masa. Majlis ini juga diadakan secara kecil-kecilan dengan sekitar 70 orang jemputan sahaja. Majlis resepsi pula akan diadakan pada 21 Januari tahun depan,” ujarnya.
Dia berkata demikian kepada para wartawan pada sidang akhbar selepas majlis itu yang berkonsepkan Japanese Romance dan Klasik Kontemprari berlangsung hingga lewat petang itu.
Rombongan pengantin lelaki membawa 5 dulang hantaran seperti senaskhah al-Quran, beg tangan dan kasut, manakala rombongan pengantin perempuan pula membalasnya dengan 7 dulang hantaran seperti naskhah sampeng songket, minyak wangi dan al-Quran.
Sementara itu, Adam yang sah bergelar suami dengan sekali lafaz pada majlis itu menjelaskan, dia menjalin hubungan percintaan dengan Ezlynn sejak dua tahun lalu selepas hampir enam tahun menjadi pengurus kepada penyanyi itu.
“Selain menguruskan Ezlynn sebagai penyanyi, saya juga merupakan rakan kongsi perniagaan melalui syarikat Ezlynn Entertainment sejak lima tahun lalu. Saya tertarik dengan Ezlynn kerana dia jujur di sepanjang perhubungan itu,” ujarnya. – mynewshub.my


#### Pada Pendapat korang la kan...seronok x tunang  dan nikah dalam 1 mase..

bagi pendapat eda la kan...seronok sangat dan dapat menjimatkan masa...Seronok bila saudara mara yang jauh dan dekat dapat berkumpul dalam satu masa untuk 2 acara...
tp yang xbestnyer xdpt la menjalani masa menjadi tunangan orang..
Apapun tahniah kepada Ezlyn dan Pasangan.

Lawak Betul

Monday, November 21, 2011 1 Comments
                                                                    Assalamualaikum
Hi blogger...Eda nak kongsi satu video nie ..kelakar giler...pandai betul diorang nie alih suara..
Part 3
jom kite layan...






Sunday, November 20, 2011

Tentang Mereka Yang mengalami Masalah Muka

Sunday, November 20, 2011 0 Comments
                                                    Assalamualaikum
Kepaa mereka yang mempunyai masalah kulit muka berminyak berjerawat  saya ingin berkongsi tentang produk yang telah saya gunakan.Ianya tiak mengandungi sebarang chemical seperti kebanyakkan produk lain...

Blogger boleh la pergi ke website nie untuk maklumat lanjut mengenai produk nie.

...............>>>>FCUMIRACLE <<<.............
insyallah jika rajin mengamalkan nya,masalah anda akan selesai...



SELAMAT MENCUBA...^_^

Matlamat Kehidupan Untuk renungan Para Remaja.

Sunday, November 20, 2011 0 Comments
                                                      Assalamualaikum
Pengenalan
Apabila kita memasuki alam remaja, kita akan mengalami perubahan fizikal, mental dan
emosi.
Kita mula berfikir lebih jauh, mempunyai harapan, inspirasi dan mula mempunyai
perancangan untuk masa depan.

Pilihan
Kita berhadapan dengan pelbagai pilihan di dalam urusan harian.
Membuat pilihan dan keputusan adalah sebahagian daripada proses tumbesaran.
Kita harus membuat pilihan dan keputusan dengan bijak.
Pertimbangkan nasihat yang diberikan oleh ibu bapa, keluarga dan orang yang mengambil
berat tentang diri kita.
Kita harus bertanggungjawab ke atas apa-apa keputusan yang dibuat.
Matlamat
Matlamat kehidupan ialah:
• Menetapkan apa yang ingin dicapai dalam kehidupan
• Merancang bagaimana untuk mencapainya
• Memutuskan apa yang perlu dibuat bila harapan kita tercapai
Proses untuk mencapai matlamat dapat membantu kita memilih dan memutuskan ke mana
arah kehidupan kita.
Menetapkan matlamat dalam kehidupan
Langkah pertama dalam menetapkan matlamat kehidupan ialah memikirkan apakah yang
ingin dicapai dalam hidup kita.

Banyak lagi yang remaja boleh dapat dengan klik sahaja di link nie..
Semoga menjadi remaja yang berwawasan di masa hadapan..
Klik Sini---->>>MATLAMAT KEHIDUPAN




Saturday, November 19, 2011

Sharing Is Caring

Saturday, November 19, 2011 0 Comments
                               Assalamualaikum

Hi blogger...seperti biase berblogging berblogwalking di blog2 mereka..
Di malam yang tenang...tanpa gangguan sang suami..kih..kih...
Terdiam terkedu seketika bila eda melawat blog seorang blogger nie..Sejuk hati dan tetiba rase sesuatu bila singgah blog die.. SANTAI SEJENAK (klik sini)

Memang  ramai blogger yang memperdengarkan lagu yang begitu merdu selain bacaan ayat2 al quran..Sungguh saya teruja...

Ingin mengajak blogger menjenguk dan mendengar sesuatu yang amat bermanfaat..
Insyallah..




Wednesday, November 16, 2011

♥ Maddi jane-Jar Of Hearts ♥

Wednesday, November 16, 2011 1 Comments
No I can’t take one more step towards you
Cause all that’s waiting is regret
And don’t you know I’m not your ghost anymore
You lost the love, I loved the most
I learned to live, half-alive, and now you want me one more time
Who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me who do you think you are
I hear you’re asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms
I learned to live, half-alive, and now you want me one more time
And who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me who do you think you are
It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you’re back you don’t get to get me back
Who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me don’t come back at all
And who do you think you are runnin’ round leaving scars
Collecting your jar of hearts and tearing love apart
You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul
So don’t come back for me don’t come back at all
Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?



Monday, October 31, 2011

Peningkatan Blog-Ade Aku Kesah

Monday, October 31, 2011 1 Comments



Wassup....
cube ler korang perhatikan betul2 blog nie...Korang rase ape lgi yang xelok??
Da berminggu2 dok jenguk2 blog org...follow sekali..tengok le tuto yg best2..try wat kt blog sdiri..pueh le hati sikit..
Tapi rase mcm ade yg xkene lagi..
oklah...nk pk lagi nie...
Korang jeling2 la mne yg xbest dlm blog nie..tetibe je rase nk cantik2 kan blog nie..dlu xde nye..layan jerk
klah korang...waktu untuk tidur..Sang Suami kurang sihat..nk kene beri perhatian lebih skit..baru suami sayang..korag teruskan berblogwalking kt blog cantik nie ea..(cantik ke..perasan sendiri jerk)



Sunday, October 30, 2011

Friday, October 28, 2011

Tutorial Link Untuk Panduan Blogger

Friday, October 28, 2011 1 Comments
Assalamualaikum blogger..
Terpikir untuk khaskan satu entry Tutorial Link nie untuk panduan blogger2 yag menyinggah masuk kt Blog Eda Nie...
http://www.fizgraphic.com/      Credit to Hafizzi Aziz
 http://www.lyssasecret.com /       credit to lyssa

http://lisaafha.blogspot.com/    credit to lisaafha  jugak..











Jom Like Fanpage Saya..



Apa Itu Kawan

Friday, October 28, 2011 1 Comments
Assalamualaikum..wassup blogger..
Hari nie Eda rase nk menulis entry...Korang tau x ape ertinya kawan tu..
Kawan tu terlalu subjektif untuk kita taksirkan kerana ia sukar untuk dicari tetapi wujud dalam hidup kita seharian.

K.A.W.A.N
         Adakalanya kawan itu amat diperlukan dalam hidup kita.Tanpa kawan mungkin kita tidak boleh untuk melakukan sesuatu.Kehadiran seorang kawan memberikan kita sumber inspirasi didalam diri kita.Mereka memberi kita idea untuk kita melaksanakan tugas seharian.
         Paling utama bila kita berhadapan dengan masalah yang hebat,dengan kehadirannya memberikan kita sedikit ketenangan bila kita meluahkan sesuatu yang rasanya tidak boleh untuk kita tanggung sendirian.Kekadang mereka sentiasa berada disisi kita  bila kita memerlukan mereka.
Tetapi dalam seribu amat payah untuk kita menemui kawan yang sebegitu.Di zaman ini kebanyakkannya kawan makan kawan.kawan tikam dari belakang dan bermacam lagi..Pernah x korang semua hadapi masalah sperti ini.
Kawan yang sanggup mengkhianati kawan sendiri untuk mendapatkan sesuatu yang mereka kehendakki.
Sanggup menikam dari belakang untuk kepentingan diri sendiri..
Terlalu hina bagi eda bila dapat kawan sebegini.Kawan seperti itu mungkin mereka yang jenis ade perasaan PHD(perasaan hasad dengki).Tak boleh tengok orang lain lebih dari mereka,mulalah mereka membuat perkara yang boleh menjatuhkan air muka kawan sendiri...Tergamak betul kawan seperti ini kan?
Mereka juga sanggup menghasut orang lain untuk sama mencaci kawan mereka sendiri.

Jom Korang sama-sama hayati sajak nie..
Moga kita dijauhkan dari mendekati kawan seperti ini..Pelihara segala adab sopan dan perhubungan sesama kawan.insyallah kawan itu adalah kawan dunia akhirat..


Kawan
Apa erti kawan ?
Jika tidak suka menolong .
Apa erti kawan ?
Jika asyik bermasam muka .
Apa erti kawan ?
Jika kejujurannya dipertikaikan .
Apa erti kawan ?
Jika tiada rasa sayang .
Apa erti kawan ?
Jika tiada belas kasihan .
Apa erti kawan ?
Jika kebaikan tidak dinilai .
Apa erti kawan ?
Jika diri tiada teman ....
Kawan yang mulia ,
Kawan yang sebenar,
Kawan yang abadi..
ILMU
ialah kawan yang sejati !

Di manakah letaknya
kejujuran,
Apakah sebenarnya erti
pengorbanan,
Antara kuasa, cinta,
nafsu dan keinsanan.
Meskipun pelbagai kesengsaraan
menimpa hidupmu
walaupun kesakitan dan keperitan menjadi
bebanan
tabahkan hatimu
harungi lautan ini
demi matlamat yang kau gapaikan
bumi neraka pernah kau lalui
bagai mimpi ngeri bagimu
bangunlah kawanku..bangun...
sebagai jasad yang berdiri di bumi bertuah ini
bendunglah segala gejala sosial
menjadi yang hebat..walaupun tidak sehebat
mahadzir
agar jasadmu tergolong dalam yang dicucuri
rahmat....























Jom Like Fanpage Saya..


Follow Us @aida_yusof81