0
Assalamualaikum blogger...

Kali nie sy nk ceritakan kisah dipetang sabtu.
Ade jiran aku nie,seblah rumah..kire rapat la ngan family aku..Name die Pakyah...Selalu tolong aku sekeluarga..
Pakyah xpernah penat wat keje2 rumah..satu petang tu die sibuk ketuk bilik dlm rumah sbb nk besarkan dlm rumah die tu...Tp yg peliknya die ketuk dari bawah...mak aku da tegur,knpe pakyah ketuk dari bawah..pelik jugak...lpas tu mak aku pun masuk dlm rumah untuk meneruskan keje memasak..Tetibe.......
Dengar batu -batu jatuh...yang aku nie igtkan da roboh la bilik tu,,tetibe,,aku dengar orang jerit-jerit kat luar..
aku pun terus berlari ,nak tgk la ape yg riuh rendah tu..
Rupenyer pakYah kene hempap batu...MasyaAllah..hanya Tuhan je yang tau betapa terkejutnye aku nih..
aku pun terus berlari ke umah sebelah..Ya Allah...Mase tu abg sulung aku da pangku pakyah...Kuat die jerit name pakyah...Tetibe pakyah senyap,anak pakyah yang sulung name die Ady,,Nangis xberhenti-henti...
Aku pun da gabra semacam...orag lain dok jerit-jerit panggil name pakyah...Mase tu Pakyah da pucat...senyap....Aku da nangis sakan...Same lah ngan akak ipar aku...Abg aku dok bacakan ayat-ayat surah utk pakyah..mengucap...Anak pakyah yg no.2(k.iza) tu blik dri gi bazar....aku yg faham situasi tu,terus amik anak k.iza...sruh k.iza tgk pakyah dlu...Ya Allah...Mase tu mmg diluar dugaan...da macam2 pk pasal pakyah..
tp lame-kelamaan selepas minumkan air pd pakyah,die da boleh buke mate dan gerak2 kan tangan..
Alhamdulillah...Pakyah sedar semula,,...Memanjat syukur yang x terhingga...ramai jiran tetangga yang dtg menghulurkan bantuan...Slpas pakyah sedar, terus bawak ke hospital kota Tinggi...nak tunggu ambulan dtg lambat sgt..so mereka cadang terus naik kerete aje..alhamdullilah..walaupun aku xtau sgt perkembangan pakyah sekarang nie,at least aku da dpt information yg pakyah da dibenarkan balik  selepas dirawat die Hospital Sultan Ismail..Moga Pakyah sihat dan boleh beraya di samping anak2 nya..
Syukur Alhamdulillah...






Post a Comment

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top