Thursday, December 27, 2012

Apa Itu Pure Marine Collagen

Thursday, December 27, 2012 1 Comments
Assalamualaikum

Siapa pernah dengar tentang PURE MARINE COLLAGEN

Mungkin x ramai yang kat luar sana tu tak tahu lagi kebaikkan pure marin collagen nie atau name singkatannye PMC.

PMC nie adelah sejenis rumpai laut.Ianya ialah sejenis kologen mentah 100% asli dan belum diproses dan tidak ada sebarang campuran.Tumbuhan marin ini telah dikeringkan kaya dengan kologen  dan tiada bahan kimia dan kesan sampingan.Bila makan nie kulit makin licin,cerah tegang dan cantik..

Khasiat Pure Marine Collagen

~Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi.
~Melancarkan kitaran darah.
~Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang.
~Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan.
~Iodine yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre iaitu kelenjar thyroid membengkak.
~Membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh .
~Membantu merawat gastrik.
~Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.
~Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
~Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
~Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.
~Membantu merawat penyakit gout.
~Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
~Menguatkan tulang dan sendi.
~Meningkatkan sel rawan dan otot.
~Merawat penyakit gaut.
~Mencegah kanser.
~Merawat Anemia.
~Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh).
~Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan).
~Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat).
~Menpercepatkan penyembuhan luka.
~Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis).
~Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.
~Memberi Kekenyangan (diet).
~Melancarkan sistem metabolisme.
~Memulihara usus kecil (sembelit).




memang seronok bile  buat masker..keluar pulak dalam peti ais..memang cool ler ..aku da cube produk nie..
jadi seller la jugak untuk kawan2 yg nak..nak mencube..bile kite da tau keberkesanan sesuatu produk,why not kite sharing ngan each other kan..

klu korang nak sile2 ler komen kt bawah nie yerk...
sape pki bb tu boleh ler bbm aku kt sni .. :2A29C142...
hehe..


Wednesday, December 26, 2012

Thanks To Telinga Bulat

Wednesday, December 26, 2012 0 Comments
Assalamualaikum

Yepppiiiii..waktu lunch hour...Memang rezeki hari nie dapat makanan dari officemate hari nie..
hehe..Telinga bulat??? hehehe..cute x nick name tu..kalau tengok tuannyer memang ler cute..macam teddy bear  hawa( saje nak bgtau suke tengok adam dan hawa)

Terima kasih x terhingga kat kau dik..Hari nie akak dapat makan hasil tangan kamu memasak..(macam ler sebelum nie xpernah makan )

Tapi walaupun lauk yang die bagi kat aku nie cume asam rebus jerk..Tapi memang pebret aku la..
xkisah ler korang nak cakap ape..hehe..yang penting aku suka makan...

Ha...tengok nie  ape aku dapat untuk lunch hour nie


Menyelerakan...

of course le utk 1 set..ade nasi...haha

Bukti memang sedap...da name pun pebret aku..
licin

huh....kalau dapat satu mangkuk besar pun sedap jugak nie..hirup kuah die tu..
da macam orang mengidam pulak..

Ape2 pun...thanks sangat tau Telinga bulat a.k.a farah...haha

Friday, December 21, 2012

Thursday, December 20, 2012

Apa aku buat Time Lunch di Opis

Thursday, December 20, 2012 5 Comments
Assalamualaikum


Selamat tengahari....Selamat menikmati makanan tengahari yang enak lagi berkhasiat...
ade ke korang ketika nie tengah lunch our..korang keluar makan ke x..Kalau korang keluar makan,tempat makan mane yangkorang selalu gi...

Saje je tu intro...Sejak xboleh nak drive nie,pepagi En.husband hantar mesti pi tapau..tu pun kalau sempat..Ataupun suruh orang tapaukan untuk aku..Malu nak keluar dengan bertongkat nie..Tpai klu gi Jusco ke mane2 xmalu..haha...window shopping..da x sempat nak tengok orang...teruk..teruk..

Ape korang buat ek bile korang xkuar lunch..tido ker..Macam aku nie klu da ngantuk sangat memang ler aku tido..Tapi kalau boleh nak elakkan dari tido,sebab nanti malam aku susah da nak tido.

So ape yang aku buat ialah,blogwalking...ataupun aku excercise jari aku nie dengan permainan nie atau buat tuto nie
bole klik sini ler kalau nak join gak..

Game or tutor nie pun aku dpat dari seorang blogger jugak...tapi SORRY sesangat aku da x igt blogger tu..

ataupun aku jengah nie
v
v
v
v
v
v



ataupun 

v
v
v
v
BLogwalking ler..join segmen sane nie..komen mengomen entry orang..haha..terjah menerjah..


seronok WOOOOOOOOO


ok....aku nak main game jap...




bye


Wednesday, December 19, 2012

Entry Petang :Melekat

Wednesday, December 19, 2012 3 Comments
Assalamualaikum


Macam pelik je tajuk entry aku petang nie.hahaha..

Nak menampal gambar-gambar mase sambut hari jadi ibu aku pada 9 december lepas..

Xkisah la da lepas pun..Janji aku ada..haha

Happy birthday Mom..We always Love u..

Beday kek yang En.Husband sponsor..

2 orang bodyguard...haha tengok tu tangan nenek die xleh nak handle 2 org bodyguard yang dok sibuk nak tiup lilin jugak..abaikan pic nenek yang xnampak muka tu.

nenek da start potong kek...

sebahagian adik beradik...hehe



Last








da habis...




bye




Tuesday, December 18, 2012

Review >> CLC (Cuppies Lover Corner)

Tuesday, December 18, 2012 2 Comments
Assalamualaikum


Petang sudaaa....Saje Skip keje jap semata-mata da timbul balik idea yang dulu kononnyer nak buat.
Dek kerana kesibukkan keje dan family (sangat!!).Maka idea itu di hentikan buat sementara waktu.

Sesambey buat keje tu,Selak-selak skit blog nie...

Nak bagitau pasal satu blog nie yang aku panggil die CLC je..senang..Ape tu CLC????
Kalau korng x bace tajuk,maknenyer korang x ikhlas baca entry nie..haha..sila ler ikhlaskan diri sesambey tekan iklan2 kat atas tu..Itulah Namanya Ikhlas..

Saje mengarut..SILA abaikan ok..Cuppies Lover Corner..Blog  nie adalah kawan aku jugak..Die nie pandai buat kek tau..pernah la dulu sekali order kek ngan die.ooppsss..Durian crepe tu aku order ngan die la..alaa...entry tengahari tadi..lupe ea..nie... Klik aku...Tu untuk bday anak buah..ANGRY BIRD gitu..
Sedap tau..Meh tengok pic nie
Cantik X...

Nama Pemilik blog nie adalah Ariani..Comel orangye( saje puji mane tau dapat sebijik cheese cake..haha)
                                                                       Header CLC
Klik Sini 

Banyak lagi jenis kek yang dihasilkan secara homemade..bukan dari kedai ye..haha
Ade Cupcakes,coklat dan kek hantaran.

kalau korang nak tengok blog nie..meh tekan sini... CLC

Di antara Hasil tangan Beliau




Semua cantik-cantikkan..

FB :Cuppies Lover Corner (sori xdpt nak bgi link hehe..cari kt fb ye..tenkiu)

So bile korang da review tu,follow la sekali Tuan Empunya blog nie

Mane ler tau berkenan nak  tempah dengan die..

ok..


selamat meng "review " ye..



bye









Durian Crepe Punya PASAL!!

Tuesday, December 18, 2012 2 Comments
 Assalamualaikum

Pagi yang cerah,mood yang kurang ok pulak..tetibe kepala berpusing-pusing.Ke laut nampaknya.
Maybe pepagi da makan durian crepe nie kot..

Kesian Durian Crepe jadi mangsa.Standbay minyak kapak dan panadol  suda..

Ape pun Xboleh...# sentapmaknok...

Nak menghabiskan satu hari di tempat kerja nie memang la rase lame ya amat..

Tapi Durian Crepe nie memang sodap!!!! Menjilat tapak tangan..haha


saje nak large kan pic nie..supaya korang terliur..



Tetibe tinggal nie jerk...erk...bukan aku sorang la yang makan...opisemate aku jugak...hahah

IMG-20121218-00332.jpg

Ooppppss...da Lunch hour...da kenyang..blurrppppp...mase tido pulak

Korang layan la yer...jemput makan




bye

Sunday, December 16, 2012

Friday, December 14, 2012

Sebab Kenapa Perlu Ini

Friday, December 14, 2012 3 Comments
Assalamualaikum

Ingin Berkongsi sesuatu yang perlu tahu oleh semua orang tentang amalan pemakanan buah sebelum makan makanan yang berat contohnya makan tengahari.

Banyak sebab kenapa kite perlu makan lebih banyak buah-buahan dan juga sayur-sayuran .Antaranya adalah buah dan sayur membekalkan vitamin semulajadi untuk keperluan badan dan kandungan seratnya membantu pencernaan.

Sebelum kita makan buah atau sayur yang dibeli di pasaran,pastikan rendam dahulu dalam garam sekurang-kurangnya 5-10 minit untuk remove chemical(Pesticides-chemical yang digunakan untuk mencegah serangga perosak).Walaupun racun perosak mencegah serangan serangga,namun ia tetap membahayakan kesihatan kita apabila dimakan.


Kenapa Perlu makan buah dahulu sebelum makan makanan berat?

Salah satu sebabnya adalah ia sunnah makan Rasulullah SAW.Ini adalah kerana sekiranya kita makan buah dahulu sebelum makan makanan berat, selain daripada menjadikan kita cepat kenyang dan seterusnya mengelakkan daripada menambil makananberat dengan berlebihan,ia sebenarnya menggalakkan penyerapan nutrien segar dab tenaga untuk tubuh dan membantu melancarkan proses penghadaman.
Jadi kenapa kite perlu ambil buah sebagai pencuci mulut, fungsinya terhadap badan kita berkurangan atau tiada langsung.

Kita tidak boleh mengambil buah selepas makan makanan berat yang lain kerana,sebagai contohnya jika telah mengambil hidangan nasi terlebih dahulu,pankreas kita bekerja keras untuk mengolah nasi dan memerlukan waktu penghadaman yang memerlukan waktu penghadaman yang berjam-jam.Jadi sekiranya kita makan buah setelah makan makanan berat, buah akan menimbun di atas makanan yang terdahulu dan perlu tunggu que untuk dihadamkan sehingga mengakibatkan buah tersebut menjadi busuk terlebih dahulu berikutan sifat buah yang tidak tahan lama.

Kajian yang dijalankan oleh dokter Herbert Shelton,seorang pengamal perubatan alternatif Amerika menunjukkan,pengambilan buah  dengan cara yang betul akan membantu seseorang itu menjadi cantik,panjang umur,sihat bertenaga,bahagia dan mempunyai berat badan yang ideal.

Jadi mulai sekarang marilah kita sama-sama mengamalkan cara makan Rasulullah SAW.




Thursday, December 13, 2012

Bapa kejam gila- sebenarnya Bodoh!!

Thursday, December 13, 2012 2 Comments
Assalamualaikum

Tak sampai hati nak tengok video tentang kekejaman seorang bapa terhadap anak kecil yang tak tau ape2 tu..Xsampai habis tengok video tu aku da delete post video tu..Rase sedih yang teramat sangat ..
Bapak die xde kepala otak ke belasah budak macam tu sekali..Yang x boleh tahan mase die hempas anak die dekat kerusi tu..

Yang merakam tu..ape hal pulak...xboleh ke nak mempertahankan anak kecil tu..hadoiiiii..Panas ati tengok..
Korang tengok x metro hari nie..Mudah-mudahan dapat pembalasan ..Padan Muka!!!!

GANAS...gambar yang diambil daripada video di facebook menunjukkan bapa membelasah anaknya.

KLANG: “Kau memang degil, tak hormat orang tua! Kalau aku tumbuk kau muntah tak? Kenapa kau tak suka dengar cakap orang?”
Itu antara dialog seorang lelaki sebelum memukul, menumbuk dan menendang serta menampar seorang kanak-kakak lelaki berusia lingkungan dua tahun dipercayai anaknya yang rakaman videonya tersebar luas menerusi facebook.
Kejadian di rumah mereka di Taman Mas, Kapar, di sini, dipercayai berlaku kira-kira dua bulan lalu sebelum dirakam dan dimuat naik ke facebook oleh isteri pertama lelaki itu minggu lalu.

Difahamkan, mangsa adalah anak hasil perkahwinan lelaki berusia 32 tahun itu yang bekerja sebagai mekanik dengan isteri keduanya. Video dengan durasi 8 minit 33 saat itu memaparkan mangsa dibelasah bapanya tanpa belas kasihan.
Mangsa turut diangkat sebelum dilempar ke atas lantai. Suspek juga tidak mengendahkan mangsa yang menangis kesakitan dan ketakutan, sebaliknya terus membelasahnya tanpa belas kasihan termasuk menggunakan senduk dan selipar

Wednesday, December 12, 2012

Exercise Untuk Mata

Wednesday, December 12, 2012 0 Comments
Assalamualaikum


Eye Exercise(Semua orang kene buat okeh!!!)

Adakah anda sekarang sedang merenung komputer atau dokumen? Terlalu lama merenung sesuatu seperti komputer di mana ia memberi kesan radiasi yang tinggi akan menyebabkan mata menjadi letih dan tidah sihat.Luangkan masa anda hanya beberapa minit unutk melakukan senaman mata yangmudah ini supaya mata lebih segar dan sihat.

Senaman ini sangat digalakkan kepada semua terutamanya kepada pengguna yang kerap menggunakan komputer.

Semoga tips ini dapat membantu korang menghilangkan keletihan mata dan pastikan korang istiqamah  melakukannya !(✿◠‿◠)









Selamat mencuba


bye

Monday, December 10, 2012

Ajari Aku by Anuar Zain

Monday, December 10, 2012 2 Comments
Assalamualaikum


Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu
Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Ajari aku tuk bisa mencintaimu

Setelah Sekian Lama Bercuti

Monday, December 10, 2012 0 Comments
Assalamalaikum

Hari nie 10 Dec 2012 (saje nak mention tarikh tu)bermula la pekerjaan aku yang tertangguh beberapa bulan yang lalu..1st time nak keje da macam selebriti kuar kerete mewah walaupun hanya waja..
Dari rumah tu da memang dup..dap..dup.. dap..xtau kenapa..Macam orang nak pi amik exam lak..Padahal..hehe____________sambung ler ayat tu.

En husband pun tersengih2 macam kerang busuk je aku tengok..skit2 die kenekan aku..hampes..
Yela..setelah aku bercuti panjang mengalahkan orang cuti berpantang aje..
Yang paling best,kete aku jer boleh masuk sampai dalam opis tu..yang lain xboleh ok.
Masuk je kereta da ramai pekerja2 yang dok jengah,tengok aku nie..cam retis gitu..
Nak keluar pun da rase macam nak kuar pintu jail je gayenyer..Takut semacam..Adeh...Jangan ler tengok aku..nak jalan pun susah..da ler pakai tongkat semambu nie.Nak xnak terpaksa jugakler turun.Nasib baik ler ade opismate yang baik tolong aku nie ha..angkat kan beg sampai ler masuk opis.

Lepas pukul 8 setelah deringan maut,ramai ler yang dok jengah2 aku nih..ramai yang bertanyakan khabar dan nak pulak yang sruh cite apsal aku jadi lagu nie..fuhhh..xhabis2 ayat kuar dari mulut aku nie.
Alhamdulillah..ramai yg prihatin kononnyer..

so masuk nie xdelah banyak keje yang aku buat dari tadi..dok ngadap emel,clearkan segala samapah sarap kat emel aku nie..opis???? banyak sungguh perubahan..yang penting hari nie aku x melakukan sebarang keje sebab diorang ade audit ISO..so itu sedah membosankan aku okeh..

ok..update entry nanti

bye

Sunday, December 09, 2012

Kelebihan Peria yang korang tak tau

Sunday, December 09, 2012 1 Comments


Assalamualaikum



sayang-sayang,you all suka x mkn nasi bersama ulam?Kalau akak mmg ulam-ulam ni one of my favourite vege.lebih baik daripada kita amalkan makan sayur yg sudah dimasak.salah satu ulam yg akak suka adalah peria katak.Memang sedap makan dgn nas
i bersama sambal tumbuk.Yang penting khasiat buah peria katak dapat membantu kurangkan kadar gula dalam darah.bagi yg ada masalah kencing manis dan juga utk mengelakkan dari kena penyakit tersebut,mula lah amal dari skrg ye.Jika anda sayangkan kawan-kawan anda juga,share petua ini dgn mereka.Dengan berbuat demikian anda telah membantu mereka yg memerlukan.

Saturday, December 08, 2012

Entry Suka Hati

Saturday, December 08, 2012 0 Comments
Assalamualaikum 

Bila da terlebih lama x mengupdate blog,rasenye otak nie da beku.No idea rase nak create idea nak di tulis..
takat dok jengah2 blog tu biase2 jerk la..maklum ler..gune hp tecik nie..so kecik ler jugak rase nak bw..

insyallah,minggu depan da start keje,so da boleh nak ngadap computer hari2.sesambey struggle ngan keje,boleh ler struggle ngan otak untuk menaip entry2 baru..jeles sey bile tgk blogger 2 lain hari2 ade entry wa tige pat ratus entry satu hari(abaikan..aku tipu korang..haha)

Nak join segmen yang sekarang nie tgh hot meletup untuk buat segmen.sampai x terdaya nak join..
Insyallah akan menjoinkan diri kalau ade mase .hehe..Mase ade cume no internet xcess..tu yang rase nak beli tab jerk..boleh surf di mane2..memang ler selama nie takat nak ber pesbok tu bile2 bole...sebabnye ade bb aku nie...

Hah!!!!! macam2 hal la...

da ler..sat gi nak ronda2 town ngan En.Husband..Nak cuci2 mate yang da lame x cuci nie..ekekeke..(ape kau merepek ni)
suka hati la...janji bahagia..


ok

bye..


Sunday, November 25, 2012

Setelah Sekian lama

Sunday, November 25, 2012 3 Comments
Assalamualaikum

Da berminggu xbuat entry nie..nak blogwalking pun xboleh..takat nak komen pkai phone tu boleh la..
Sebabnya sekarang ni tengah bercuti kat kampung..

Selepas amik keputusan untuk bukak simen kat kai nie dan cuba perawatan kampung,Memang sahlah xde lepas nie pergi hospital untuk jumpa dokter..Sebabnya mestilah kene marah dengan dokter kalau die dapat tahu yang simen da bukak kan..So sekarang nie bergantung pada supplement dan jugak rawatan kampung.

Kat kampung nie xdela broadband or streamyx nak disambungkan..Bagusnya kalau phone nie boleh buat entry..memang tiap2 hari la ade entry2 baru..

So Kisah Si Dairy still wujud lagi walaupun hanya sekali-sekala..tu pun Kalau En.Husband blik.Boleh la guna broadband..



k..

bye..

Tuesday, November 13, 2012

Review Produk -Miracle Mask

Tuesday, November 13, 2012 5 Comments
Assalamualaikum


Jom review product nie..

Produk penjagaan kulit wajah dan dalaman dari 100% ramuan semulajadi tanpa sebarang bahan kimia yang berkesan merawat pelbagai jenis masalah kulit dan kesihatan 

Produk FCUMIRACLE diperkenalkan sejak suku abad yg lalu,bermula dengan MIRACLE MASK sehingga kini ia menjadi pilihan ramai kerana telah terbukti keberkesanannya dlm membantu merawat pelbagai masalah kulit muka dan juga dalaman.Produk ini am
at sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja tidak kira usia kerana ia bebas daripada sebarang bahan kimia dan berasaskan 100% ramuan semulajadi dari 99 kepulauan la
ngkawi.Produk semulajadi ini memberi kesan yg memuaskan apabila kita sabar,yakin dan istiqamah menggunakannya.Semoga keberkesanan produk kami membuatkan anda hidup penuh dgn keyakinan dan keceriaan.Kecantikan luaran terserlah dari dalaman yg sihat dan minda yg positif.Terima kasih dan selamat menggunakan produk FCUMIRACLE

Photo: Produk FCUMIRACLE diperkenalkan sejak suku abad yg lalu,bermula dengan MIRACLE MASK sehingga kini ia menjadi pilihan ramai kerana telah terbukti keberkesanannya dlm membantu merawat pelbagai masalah kulit muka dan juga dalaman.Produk ini amat sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja tidak kira usia kerana ia bebas daripada sebarang bahan kimia dan berasaskan 100% ramuan semulajadi dari 99 kepulauan la
ngkawi.Produk semulajadi ini memberi kesan yg memuaskan apabila kita sabar,yakin dan istiqamah menggunakannya.Semoga keberkesanan produk kami membuatkan anda hidup penuh dgn keyakinan dan keceriaan.Kecantikan luaran terserlah dari dalaman yg sihat dan minda yg positif.Terima kasih dan selamat menggunakan produk FCUMIRACLE. ~ Kaknur FCUMIRACLE

Jika anda benar2 ingin merawat masalah luaran,rawatlah ia dari dalaman kerana punca jerawat,kulit kusam,x sekata,resdung semuanya berpunca dr toksin dalam badan...utk merawatnya bukan dlm masa yg singkat kerana jika sejak lahir anda tidak p
ernah cuci toksin(detox),sudah tentu toksin terlalu banyak dan melekat pd dinding usus anda utk dicuci malah setiap hari toksin bertambah dr persekitaran dan pemakanan yg anda makan...jika dalaman sihat,pasti luaran juga akan sihat...

Photo: Semua pakej promosi dan cara pembelian boleh lihat di sini http://www.facebook.com/fcumiracle/app_208195102528120





klu nak mencuba produk nie boleh pm sy ye..



saya akan beri keterangan



bleh emel kt sy : sitirohaida81@gmail.com



Aku Terima Nikahnya

Tuesday, November 13, 2012 8 Comments
Assalamualaikum


Bila da xde keje dan xkemana-mana hari nie.Saje2 nak dowload movie..
Oklah dari xbuat aktiviti ape2..lepas da Download, masae untuk tonton movie tu..
Sorang 2 je tengok movie nie sebab orang kata cite nie sedih..

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Memang sedih pun..Walaupun cerita nie ringkas,tapi mendalami jiwa perempuan ols..Ape taknye..Mula-mula tengok senyum,sengih sensorang.Jiwang sensorang.Berangan sensorang..haha
Part lepas Johan Xcident...Ha!!! amik kau...cover la konon xnak nangis tengok cite nie..Last2 bercucuran air mata nie x beghenti kuar..Baru nie la nak cari kain tuala..Cover xnak soksek soksek dek kerana mak mentua ada tengok tv kat sebelah nie..Xboleh nak menyuruk dah..


Xterbayang rasenye kalau ada kat tempat arlisa tu..Mintak Di jauhkan la kan.

Apa pun,cerita nie menarik la bg seorang isteri macam saya..hadoooooiii....



bye

Happy Deepavali

Tuesday, November 13, 2012 1 Comments
Assalamualaikum

Jom pi beraya...Dulu masa keje dkt company lame,ramai la jugak kawan-kawan yang beragama hindu.
Masa tu la kitorang nie berkonvoi pergi kerumah kwn2 yg beragama hindu tu...Makanan ape mereka sllu hidangkan pada hari Deepavali nie..Kebanyakkan diorang sediakan Tosaii,Capatti,dan kuih muih spt Maruku,serta kuih2 org melayu pun ade tau..Al-Maklumla kan kite nie 1 Malaysia..

Dikesempatan nie nak ucapkan Happy Deepavali kepada kawan2 yang menyambutnya hari nie..Amboiii Meriah sungguh jiran depan rumah nie menyambut Deepavali...Lagi satu suta tgk diroang buat kolam tu..
Bukan kolam air ikan tau..Hiasan Kolam ini merupakan lambang penyembahan dewa Lakshimi,Dewa kekayaan yang dipercayai hanya akan mengunjungi rumah mereka yang mempunyai hiasan Kolam di pintu masuk rumah mereka.







Monday, November 12, 2012

Aku-masih-bernafas-part-iv

Monday, November 12, 2012 9 Comments

Selamat pagi semua..nak mencoretkan lagi cite tentang kaki aku yang masih lagi macam tu..huhu

telengkan la kepala korang ye..nie 1st time mase aku kene tu..haha..

Tapi dalam pada itu,ade juga kengkawan yang sudi datang melawat//
thanks kak cha..
Yang lain-lain  tu xsempat nak snap pic..

Dan masa pagi raye yangmenyedihkan aku,xdpt nak bersama dengan EN.Suami untuk beraya.
Da la time tu turn rumah aku, xdpt pulak nak beraya..Kesian En.Suami,raye nie xpergi  mane-mane pun.Die just teman aku kat rumah jerk..Mase persediaan raye tu,aku memang da xde semangat untuk membeli baju raye..Ade satu baju raye yang da memang aku siapkan sebelum pose..tu pun sebab nak matching ngan En.Suami..Ade lagi tersangkut dalam almari tu..xpakai pun..En.Suami pun memang la xbeli baju banyak manepun..Just sehelai T-shirt ngan seluar..tu pun die kate da ckup..Selalunye tiap kali raye ,memang aku yang pilih baju untuk die,,Tapi tahun nie ,Adik aku yang pilihkan untuk die..Xpelah sayang,Tahun depan kita beraya ye...
Nie Pic mase pagi raye..Da boleh duduk kat wheel chair pun da Alhamdulillah la..
Baju raye ,memang xnak pakai...mase pagi tu asyik menangis jerk..Merajuk la aku ni xnak pki baju raya..Ikut hati mase raye tu nak pakai tshirt ngan kain batik jerk..Ibu da memujuk...memang ler cair..
Begitulah kehidupan aku mase sakit nie..Memang teralu sensitif..Sampaikan dengan En.Suami pun rase da malas nak bercakap..Nasib baik la die memahami..

Penat da....nanti sambung balik...
Entry nie memang panjang berjela,klu korang nak baca entri berjela2 nie silakan,xnak baca pun xpe..tapi like je..haha..cerita untuk diri sendiri dan cerita untuk anak2  yang xtau bila akan dpat...Insyallah..



Follow Us @aida_yusof81