Wednesday, February 29, 2012

BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL 2012

Wednesday, February 29, 2012 57 Comments
                                                                      Assalamualaikum
Selamat malam blogger....nampak  tak header BEN ASHAARI ni..Besar kan..haha..saje nk besarkan header ni..supaya korang nampak...Kalau korang nak mengenali beliau, korang boleh la clik jer kt link atas nie..
Hari nie aku nak join kali segmen En. Ben nie..Kali pertama join nie..xcited la bila ade blogger-blogger yang da join..seronok tau join nie...haha

Ape yang ade kat blog ni?
Blog nie simple jerk...hanay berkongsi segala ape yang terjadi dalam kehidupan seharian,semasa dan berkongsi pendapat antara blogger-blogger di Malysia Nie..Untuk mencari pengalaman dalam Dunia blog.Suka melihat blog-blog yang menarik dan dapat berkongsi pengetahuan isu semasa kat dunia nie jugak.

Nak ajak korang jugak untuk sama-sama bertukar link ya..

                                Korang nak join boleh ikut step sini yek?
  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Sediakan satu entri khas yang bertajuk : BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL  2012 dan linkkan ke entri ini
  3. Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?
  4. Tinggalkan link url korang di ruangan komen ini .
Bahagian penting !
  1. Sediakan satu bloglist yg baru bertajuk APRIL 2012
  2. Sila pilih blog-blog yang korang minat untuk bertukar tukar link.. Masuk ke blog mereka , kemudian tinggalkan pertanyaan di ruang komen tersebut , dengan ayat yang bertulis begini ..
ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “
Dan jika blogger tersebut bersetuju , maka sila balas kembali lawatan ke blog mereka dan tinggalkan komen di entri segmen ini dengan ayat ..
“ YA . SAYA BERMINAT DENGAN TAWARAN ANDA “
Selesai perjanjian , maka masukkan link blog masing masing ke dalam bloglist tersebut  dalam tempoh 24 jam. Selepas 24 jam , kembali pastikan link anda dah dimasukkan . Jika tiada , sila kembali tanya pada blogger tersebut. Jika tiada respon, remove link dia ! Senang citer .. Tak yah gaduh gaduh .. ok ?
Setiap bloglist boleh memuatkan lebih 200 blog. Maka pandai pandai la pilih yer ..



  

                      "ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA?"




Thanks Follow Blog sy...Ucapan Terima Kasih Atas Kunjungan Anda Semua..Harap Anda semua tidak serik mengunjung blog saya di lain masa..

Tuesday, February 28, 2012

Lisa Surihani ♥ Yusry

Tuesday, February 28, 2012 0 Comments
                                                                        Assalamualaikum

Hi Blogger....Haha..Tajuk kat atas menunjukkan yang aku nie sebahagian peminat Lisa & Yusry..
Walaupun Entry nie baru jek dikarang..xbermakna aku nie da terlepas kereta api..tapi sibuk mengalahkan artis la jugak...
Serius...punye la kacak dan cumel pengantin nie..mengingatkan aku kala-kala aku jadi pengantin satu masa dahulu(peh ayat)
Seelum terlambat..aku nk sangat wish Selamat pengantin baru utk uols berdua walaupun aku tahu..bukan korang bace pun entry aku nie..haha...saje syok sendiri..
Nak jugak aku tampal gambo korangkt entry nie sebagai kenang-kenangan..muehehee...


haha..sile ler jamu mate tu..walaupun korang da tengok pic nie di google..


cdt to MIG


bubuiiiiii....

Monday, February 27, 2012

Cuti Hari Isnin

Monday, February 27, 2012 2 Comments
                                                                   Assalamualaikum
Hi ols....Hari nie hari isnin..hari cuti untuk aku..haha..hari nie aku da poteng...eh...bukan pontengla...
aku mc...Pergi klinik kul 9 pagi..tpi da ramai sangat orang yang dok menunggu giliran..
Al-maklum la...hari isnin...mase aku datang tu giliran yang ke 17..sedangkan nombor giliran aku ke-34..peh...jauh sey aku kene tunggu...tapi tunggu punye tunggu pukul 11 lebih la kot..sampi la giliran aku.
Tujuan aku gi hospital tu untuk buat pemeriksaan kesuburan...al-maklum la da setahun kahwin tp still xde baby lagi..risau la kan kalau-kalau xdpt...Tapi insyallah..aku akan cuba sedaya upaya untuk mencari ikhtiar untuk dapatkan bab.mybe dalam tahun nie jugakla..umur da makin meningkat..rsau bila fikir tentang zuriat...aku hnya mampu berdoa dan berikhtiar moga-moga ALLAH perkenankan doa aku untuk dapat baby....
Ape kata kalau korang tebaca la entry nie,mohon doa korang untuk aku dapatkan baby ye..terima kasih korang....Insyallah.. hanya Allah sahaja yang dapt membalas nyer..
ok..lpas jumpe doctor,aku terus ke Setia Tropika ..Untuk ape ek aku gi sane?hehehe..
Aku pi wt passpot untuk mak mentua aku la...Bulan 5 nie die pergi Umrah..Alhamdulillah.da sampai seru untuk mak mentua kau nie untuk pergi sane kan?Insyallah semoga perjalanan pergi dan balik selamat..

Tuggu punya tunggu..sampai la giliran aku..itupun dalam pukul 4 setengah baru siap..byk jugakla urusan..

Lpas balik tu aku trnampak la kedai yang betul-betul aku nk pergi nie..da lame sangat la..
haha..Tuuu dia..Tuti Frutti...Dok ngecek En.Husband gi sane...Akhirnya dapat la jugak aku makan asikrim tuh..Melayang Not RM50...huh..xpe..jnji dapat...sekali pun jadikla...tu la..tekan tak ingar..sekali timbang..ambik ko..hahhaa..
huhu..dalam kul enam aku smpi rumah...mandi-manda...and berblogwalking la pulak..
oklah...nk sambung berblogwalking ...


bye..

Saturday, February 25, 2012

Ado Kesahhhhhhhh!!!

Saturday, February 25, 2012 0 Comments
                                                       Assalamualaikum


Hi ols...sekarang nie masuh kat office..menghadap keje-keje yang sampi sekarang x habis2 lgik...La nie dok depan laptop kawan..update ape yang patut kat blog nie..sambil berblogwalking blogger-blogger malaysia..
Mak aiiiii...diorang nie..superb betul...umur baru belasan tahun...tp IT da bertingkat-tingkat tahap orang da ade knowledge tentang IT..Syabas kat korang...

Eh...lari tajuk..walaupun aku xtau lagik tajuk ape yang aku nk bg kat post nie...ADO KESAH!!!!
Berehat sebentar dari mengupdate key in ..penat jari jemari aku nie...kalau jari nie boleh bercakap,gaknyer da lame die cakap die penat..hahaha...tetapi keje mesti diteruskan walaupun sekarang nie waktu lunch...Padahal hari nie keje halfday aje..tp ingat nk buat kerja lebih mase,....al-maklumla...nk pki duit byk bulan nie...
Biaselah..bile ade tujun bulan depan, bula nie kene lah keje lebih mase banyak ckit...Overtime...
Perut lapar,,,sat lagi pekena Nesvita dulu la...bru boleh buat keje..
melalut sampai kemana entah..

Em.....lambatnye mase nie...cepat la ckit 2.45...hahaha..
oklah..nk sambung keje dlu..
bye u ols...ngeeeeeeeeeeeee...

Thursday, February 23, 2012

Apa Dah Jadi

Thursday, February 23, 2012 0 Comments
                                                              Assalamualaikum
Hari-hari yang memboringkan aku kt tempat keje..Mengadap foreigner2 yang kadang kala xreti bahasa..
Huh!!! Si HR nie pun satu..bukannye nk interbiu dulu budak-budak foreigner nie..Boleh ke x cakap b.Inggeris..
Dah aku bercakap macam ayam ngan itik..ajer sengal..kadang-kadang tu sakit kepala melayan karenah diorang nie..APEE DAAAAAAAAAAAAA.....

Dah la Dept aku nie xckup manpower..xreti-reti nak tambah..aku yang jadik clerk nie sampai da jadi storekeeper melayan diorang yang nk amik barang nie...

Dept aku nie selalu di anak tirikan...mencik....xsuke..suke hati diorang jerk...da la g gaji ciput..cam ciput sedut...
xpe-xpe..haha...klu korang bg aku gaji cenggitu...cenggitu la aku wat keje...ajer cincai ..
Ape nak jdi la dengan compny aku nie..untung juta-juta tapi kedekut.....


SEkian Luahan Hati Saya pada company saya..
suka hati korang la nak gelak ke..nak kutuk ke...
ade aye kesahhhhhhhhhhhhh..hahaha

Saturday, February 18, 2012

Join Giveway/Luck Draw From Faqihah Husni

Saturday, February 18, 2012 0 Comments
                                                    Assalamualaikum


                                                       


Sila Klik Banner Nie Untuk Join Lucky Draw

Hi Blogger...
Rasanya nie kali kedua eda join GA blogger...Sebelum nie just tengok blogger-blogger join GA..
Tapi tak taulah malam nie teringin pulak nk join GA nie..
GA nie datang nya dari adik Faqihah Husni
1st of all kalau korang nk nak join jugak GA nie Kene ikut step2 yang eda da buat yerk..
follow this step:-

1. Buat satu entry tentang giveaway/Lucky draw ini.
2. Copy dan paste banner di atas dan linkkan ke entry ini.
3. Boleh follow blog FAQIHAH dan HANIS untuk mengetahui pemenangnya secepat mungkin.
4. Boleh like FANPAGE FAQIHAH and FANPAGE HANIS.
5. Boleh letak banner tersebut di SIDEBAR dan linkkan ke entry ini. (tak wajib)
6. Pastekan URL ENTRY (bukan URL BLOG ANDA) di ruangan comment kat bawah ni. Jangan letak di SHOUTBOX sebab TAK DITERIMA.
7. Like Gambar INI. (akan diperiksa)
8. Tekan dengan ikhlas ITUINISANA DAN SINI


Jomlah rama-ramai join GA nie sebab Faqihah da sediakan banyak hadiah-hadiah menarik untuk blogger yang join..Manelah tau kan Tuah eda atau blogger lain..Dapat la Hadiah tu..


P/s:Boleh la Like Fanpage eda dan follow sekali ye...

thanks...



Sunday, February 12, 2012

♥My 1st Anniversary♥

Sunday, February 12, 2012 2 Comments
                                                              Assalamualaikum


Hi blogger....wah..hari nie cantik betul cuaca...tp mcm nk hujan...tp still la xde mendung yang berpanjangan..
Mybe byk orang kawen kot hari nie..haha...(xde kene mengena pun kan )
   


  U ols nak tau x..diam x diam hari nie genap setahun perkahwinan eda ngan En.Suami ..Xsangka kan...terlalu cepat mase berlalu...berkongsi segala suka duka dengan EN.suami...Alhamdulillah..masih panjang jodoh kami...cantik gak kan tarikh hari nie.....12-2-12(saje nk boldkan...haha)
                                       
Love u very strong EN,suami...thanks for everything...






                   

Saturday, February 11, 2012

Biar Sampai Ke Bintang

Saturday, February 11, 2012 0 Comments
Assalamualaikum

 


Lirik Lagu Biar Sampai Ke Bintang - Asmidar
Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tak berundur dengan mudah
Tapi mimpi harus aku
Tiada gunung yg terlalu tinggi
Tiada lautan terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
dari mimpi2 kita ini
Jgn resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
untuk mebawa mimpi2 kita


### Lirik yang ringkas tetapi lagunya menyentuh jiwa.....peaceeeeee

Thursday, February 02, 2012

Love The Sims

Thursday, February 02, 2012 4 Comments
                                                                    Assalamualaikum


Hi blogger...jumpe lagi na...Kali nie eda ade la skit nk kongsi sdkit hobi mase lapang..pantang yang lapangnye..mesti nk play this game.seronok la sangat smpi kekadang lupe nak masak..hahaha...
Tapi yang penting..tanggugjawab pada suami harus diutamakan dulu....


Nih...nak cite skit..korang tengok x tajuk kat atas tu..ha...tu la die games yg selalu eda main time ada mase lapang..Game nie bukanlah game tembak-tembak macam budak2 main tu..
Tapi game nie kita boleh create as a satu family .maksudnya kehidupan seharian family tu la...macam mane diorang makan,bekerja ,bersosial..kahwin..dan macam mane diorang nk besarkan dan mencantikkan rumah mereka.satu lagi kita nak jana pendapatan family tu ..memang best..eda suka sangat game nie..
korang boleh la cari tentang The Sims 3..games nie la yang eda main skrg nie..

Mane-mane blogger yang xtau pasal the sims nie boleh tgk gambar bawh nie atau korang surf tentang nie kt web ye...eda bagi klu..then korang pun boleh la join play games nie kn?
klah korang..eda nk start da main game nie...haha...
bye....

Wednesday, February 01, 2012

AJL ke 26..simple punye tajuk....

Wednesday, February 01, 2012 0 Comments
                                                                 Assalamualaikum

Hi blogger...senyum..senyumm...Ha..ni nak tnaye ckit..korang tengok tak juara lagu ke 26 beberapa hari lalu..mcm da basi je kan nk buat entry nie..Arghhh...xkira..nak buat jugak...hehe..yag penting korang nak bacakan?(ade ke orang baca entry aku nie)..Xkisahlah..janji korang ikhlas...eda bukannya nk cerita sangat tentang Siapa juara or x..Yang nak cerita nye pasal Si Alyah tu..Si Patung cantik!!!!
Cumel sungguh alyah mlm tu..mcm ler babydol..haha..da 2-3 hari eda dok putaq lagu alyah nie kt youtube...feel bukan main lagi...mcm di awang-awangan pulak....senyum pulak sorang-sorang..giler kot...ehehehe..
Lagi seyum panjang mase si Remy Ishak,si jejaka tampan tu(exbopren dlu)hahaha,..jeles korang tuh kan?
eiiiiii..bestnya la kan..mcm couple gitu...

By the way nak ucap jugak la tahniah kt Hafiz kerana memenangi tpt pertama anugerah juara lagu yek..
Jugak kat Alyah..persembahan yang terbaikkkkkkkkk...bak kate kak ogy..keep it up..hahah
Moga perjalanan karier Alyah terus gemilang...hope soon...haha




Nie jom dengar balik lagu beliau mase kat AJL26 hari tu
bye....

Follow Us @aida_yusof81