Thursday, March 15, 2012

# Semasa

Tatih sampai lemas

                                                                   Assalamualaikum
Pagi blogger,Hari ini Metro menyiarkan tentang seorang lagi bayi meninggalkan kita tatkala baru mereka ini mahu mengenali dunia..Mungkin Allah lebih menyanyangi bayi ini ...Mungkin dari cerita ini boleh kita jadikan iktibar supaya lebih berhati-hati dan peka dengan keadaan sekeliling...

AJAL...Nik Mohamad Iqbal ditemui terapung, kelmarin.
inilah gambar bayi malang yang lemas di bawa arus ..
jom ikuti berita nie


KOTA BHARU: Seorang bayi berusia 15 bulan yang baru belajar berjalan, mati lemas di Sungai Kuala Besar, berhampiran rumah keluarganya Kampung Pantai Mek Mas, di sini, selepas keluar dari rumah seorang diri tanpa disedari ibunya yang sibuk membasuh pakaian, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira 1 tengah hari itu, Nik Mohamad Iqbal Hazim Nik Roslan yang baru boleh berjalan sejak dua bulan lalu, dikatakan keluar melalui pintu depan rumah sebelum mayatnya ditemui terapung di sungai yang terletak kira-kira lima meter dari rumah.
Ibunya, Lini Abdullah, 27, berkata ketika kejadian, dia membasuh pakaian di bilik air, anak kedua, Nik Mohamad Ikram Amir, 9, turut berada di dalam rumah manakala anak sulung, Nik Nadia Izzati, 10, bermain di luar.

“Apabila selesai membasuh, baru saya sedar kehilangan Iqbal dan segera mencarinya di sekitar kawasan rumah hingga ke rumah sepupu, tetapi gagal menemuinya.

“Selepas 15 minit mencari, saya ke sungai dan terkejut apabila mendapati mayat bayi terapung di permukaan air. Saya terus meluru dan mengangkat mayat itu. Luluhnya hati saya apabila mendapati ia memang jasad anak saya,” katanya.

No comments:

Post a CommentFollow Us @aida_yusof81