2
                    
Alkisah Tentang Phone nie..Ramai sekarang nie tergila-gilakan handphone yang terkini yang memang superb.Gile dengan pattern terkini dan gadget2 trbaru keluaran syarikat2 antarabangsa ..

Tak ketinggalan aku yang memang la nie hanya gune handphone murah jerk..ala..chokia jerk...

Memang teringin nak pakai handphone nie.Tapi disebabkan tak termampu dek badan,hanya tengok je la..al-maklum ler harga die lebih kurang je ngan gaji aku nie..

Memang da tengok real handphone nie..nak tahu x handphone ape
v
v
v
Meh Tekan SIni Jap..
campaign image
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Ni ler die...Samsung Galay SIII

memang cantik giler..

review skit tentang Samsung nie



Kerangka luarnya berbentuk ergonomik dan kenipisannya menyamai Galaxy S2. Skrinnya bersaiz 4.8 inci, didatangkan dengan capaian 4G LTE, RAM 1GB, cip pemproses berkepantasan 1.4Ghz dari jenis Quad-Core, bateri 2100 miliamph, kamera belakang dipasang lensa 8MP (sama dengan Samsung Galaxy S2) manakala kamera depan dipasang lensa 1.9MP sahaja. Yang bestnya, Samsung Galaxy S3 didatangkan dengan NFC (Near Field Communicator) dan pengecasan wireless menggunakan alat khas.

Spesifikasi Samsung Galaxy S3


General2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network
4G Network
HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
LTE (Regional)
SizeDimensions136.6 x 70.6 x 8.6 mm
Weight133 g
- Touch-sensitive controls
DisplayTypeSuper AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size720 x 1280 pixels, 4.8 inches (~306 ppi pixel density)
SoundAlert typesVibration; MP3, WAV ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MemoryPhonebookPractically unlimited entries and fields, Photocall
Call recordsPractically unlimited
Internal16/32/64 GB storage, 1 GB RAM
Card slotmicroSD, up to 64 GB
DataGPRSClass 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 – 48 kbps
EDGEClass 12
3GHSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
BluetoothYes, v4.0 with A2DP, EDR
USBYes, microUSB v2.0 (MHL), USB On-the-go
CameraPrimary8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash
VideoYes, 1080p@30fps
FeaturesSimultaneous HD video and image recording, geo-tagging, touch focus, face and smile detection, image stabilization
FeaturesOSAndroid OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich)
CPUQuad-core 1.4 GHz Cortex-A9, Exynos 4212 Quad, GPU Mali-400MP, Accelerometer, gyro, RGB sensor, proximity, compass, barometer
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email
BrowserHTML, Adobe Flash
RadioStereo FM radio with RDS
GamesYes, Downloadable
ColorsBlue, White
GPSYes, with A-GPS support and GLONASS
JavaYes, via Java MIDP emulator

- MicroSIM card support only
- S-Voice natural language commands and dictation
- Smart Stay eye tracking
- Dropbox (50 GB storage)
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out (via MHL A/V link)
- SNS integration
- MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
- Organizer
- Image/video editor
- Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input (Swype)
- NFC
BatteryTypeStandard battery, Li-Ion 2100 mAh
Stand-by -
Talk time -

Kalau korang nak murah, klik Sini.....Samsung  dan Sini untuk korang review samsung nie..Samsung

Post a Comment

  1. dah macam2 jenis hp yg keluar skarang ni... Sume best2 belaka :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top