3

Baca x METRO hari nie>>

Kesimpulan yang dapat ct nak share sikit dengan adik2 yerk..Tolong la Jaga maruah diri kita sendiri.Jangan terlalu mengejar kemewahan sehingga tubuh tergadai..memang di akui sekarang nie perubahan zaman dengan adenyer gadjet2 yang terkini secara meluas..bukan nak dibandingkan dulu dengan sekarang.Cuma ambil sedikit perkara yang positif dulu dan sekarang sahaja..

Usaha kerajaan nak membenarkan pelajar untuk membawa gadjet2 ke sekolah tu memang ler ct x setuju sesangat.Untuk Apa di bawa segala gadjet2 tersebut ke sekolah.???? Bukan ke tujuan ke sekolah itu untuk menimba ilmu..Kalau dok asyik dengan melayan gadjet semasa sedang belajar, boleh masuk ker ilmu tu..??

Bukan la ct nak memperkecilkan kebolehan  adik-adik dalam pembelajaran.Ct bercakap dari pengalaman-pengalaman yang ct sendiri lihat.
Baru-Baru nie adik kepada kawan ct xbalik rumah sebab mengikut kenalan yang baru sahaja kenal di laman facebook..Bayangkan ler die duduk johor dan kenalan tu duduk kat negeri sembilan.Sanggup pergi ke N.semblan tu untuk berjumpa dengan kenalan yang baru tu..Xtakut ker??? ngeri rasa...terutama mereka yang perempuan tu..Kasihanilah ibu bapa yang membesarkan kamu-kamu semua.Peliharalah Maruah mereka sebagai ibu bapa ye adik-adik..Kalau kita da terlanjur nak berpatah balik da terlambat.memang ade peluang untuk perbaiki semula tapi keadaan xkan same seperti dahulu kan?Ct harap adik2 blogger x macam tu yerk..

Cuba fikir dan renungkan sebentar..


Post a Comment

  1. nauzubillahkn.. mintak dijauhkan kejadian2 mcm ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..Risau dengan perkembangan dunia sekarang..

      Delete
  2. takut la, sekarang ni macam2. mintak dijauhkan...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top