7


Berdebar-debar jantung nie bila mak call suruh baca berita harian hari nie..
Kalau korang baca berita harian or metro hari nie ade cite pasal budak UTP xcident masa perjalanan pulang ke perak..Mau tak gugur jantung bila baca tajuk akhbar tu..Bila mak call tu memang nervous nak tgk berita online.cari punyer carik kt berita online memang xde pun tajuk tu..mak da call banyak kali sruh call adik yang belajar kat utp tu..Bile 1st time call ade dering tapi x angkat..da makin bergoncang dada nie ..Try 2nd time call..terus no answers...Apakah itu!!!!!

Call mane -mane department tanya ade ke x beli metro or berita harian...terkocoh-kocoh rasenyer nafas nie bila cuba berlari-lari anak semata-mata nak dapatkan berita tu..Sambil tu sentiasa call adik..tapi still x pick up phone..Dalam hati minta Allah tu berikan perlindungan pada adik..walhal berita tu keluar malam tadi..Tapi sorang pun x tengok berita tu...

Baca semua sekali berita yang ade kat metro tu..Baca tajuk jerk..Xsempat nak baca isi kandungan.
Sampai ler muka surat berape pun da lupe...Nampak ler berita tentang budak UTP xcident...Dup dap dudap jantung nie bace berita tu..Sah memang xde nama adik.Dan bila baca habis tu,Lega skit sebab yang pergi tu cuma 4 orang jerk..itupun umur da 21 tahun ke atas.
Panjat Syukur seketika...

Tetiba adik balas mesej yang ct kirim tadi.."along kat cafe..ade Ape...Xde line kat Cafe nie"

Ayat yang lebih menyejukkan hati..Terus call die dan tanye knape,bagaimana,semua la soklan yang dari tadi dok kumpul..Alhamdullilah..Die Selamat.Terus call mak bgtau adik dalam keadaan yang baik.And yang dekat dalam berita tu bukan adik...Dok berpesan kat adik,jangan buat macam tu ladi tau..Kalau boleh xpyh ler nak jenjalan jauh2...

xlarat da nak taip entry nie panjang2 sebab dada nie masih lagi dup dap2..

Post a Comment

  1. Nasib baik bukan adik kan. :')

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...bukan adik akak...:)

    ReplyDelete
  3. saya lak nebes bca..hehe..alhmdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha la hairy..memang da nak tercabut da jantung nie pagi tadi..hihihi

      Delete
  4. Terkejut jp baca mula2. Ingat adik td. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ct pun da terkejut beruk jugak tadi...hahha...

      Delete
  5. kusss semangat baca pon penuh suspen hokeh! nasib baik tak de apa2 yg berlaku :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top