Sunday, November 25, 2012

Setelah Sekian lama

Sunday, November 25, 2012 3 Comments
Assalamualaikum

Da berminggu xbuat entry nie..nak blogwalking pun xboleh..takat nak komen pkai phone tu boleh la..
Sebabnya sekarang ni tengah bercuti kat kampung..

Selepas amik keputusan untuk bukak simen kat kai nie dan cuba perawatan kampung,Memang sahlah xde lepas nie pergi hospital untuk jumpa dokter..Sebabnya mestilah kene marah dengan dokter kalau die dapat tahu yang simen da bukak kan..So sekarang nie bergantung pada supplement dan jugak rawatan kampung.

Kat kampung nie xdela broadband or streamyx nak disambungkan..Bagusnya kalau phone nie boleh buat entry..memang tiap2 hari la ade entry2 baru..

So Kisah Si Dairy still wujud lagi walaupun hanya sekali-sekala..tu pun Kalau En.Husband blik.Boleh la guna broadband..



k..

bye..

Tuesday, November 13, 2012

Review Produk -Miracle Mask

Tuesday, November 13, 2012 5 Comments
Assalamualaikum


Jom review product nie..

Produk penjagaan kulit wajah dan dalaman dari 100% ramuan semulajadi tanpa sebarang bahan kimia yang berkesan merawat pelbagai jenis masalah kulit dan kesihatan 

Produk FCUMIRACLE diperkenalkan sejak suku abad yg lalu,bermula dengan MIRACLE MASK sehingga kini ia menjadi pilihan ramai kerana telah terbukti keberkesanannya dlm membantu merawat pelbagai masalah kulit muka dan juga dalaman.Produk ini am
at sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja tidak kira usia kerana ia bebas daripada sebarang bahan kimia dan berasaskan 100% ramuan semulajadi dari 99 kepulauan la
ngkawi.Produk semulajadi ini memberi kesan yg memuaskan apabila kita sabar,yakin dan istiqamah menggunakannya.Semoga keberkesanan produk kami membuatkan anda hidup penuh dgn keyakinan dan keceriaan.Kecantikan luaran terserlah dari dalaman yg sihat dan minda yg positif.Terima kasih dan selamat menggunakan produk FCUMIRACLE

Photo: Produk FCUMIRACLE diperkenalkan sejak suku abad yg lalu,bermula dengan MIRACLE MASK sehingga kini ia menjadi pilihan ramai kerana telah terbukti keberkesanannya dlm membantu merawat pelbagai masalah kulit muka dan juga dalaman.Produk ini amat sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja tidak kira usia kerana ia bebas daripada sebarang bahan kimia dan berasaskan 100% ramuan semulajadi dari 99 kepulauan la
ngkawi.Produk semulajadi ini memberi kesan yg memuaskan apabila kita sabar,yakin dan istiqamah menggunakannya.Semoga keberkesanan produk kami membuatkan anda hidup penuh dgn keyakinan dan keceriaan.Kecantikan luaran terserlah dari dalaman yg sihat dan minda yg positif.Terima kasih dan selamat menggunakan produk FCUMIRACLE. ~ Kaknur FCUMIRACLE

Jika anda benar2 ingin merawat masalah luaran,rawatlah ia dari dalaman kerana punca jerawat,kulit kusam,x sekata,resdung semuanya berpunca dr toksin dalam badan...utk merawatnya bukan dlm masa yg singkat kerana jika sejak lahir anda tidak p
ernah cuci toksin(detox),sudah tentu toksin terlalu banyak dan melekat pd dinding usus anda utk dicuci malah setiap hari toksin bertambah dr persekitaran dan pemakanan yg anda makan...jika dalaman sihat,pasti luaran juga akan sihat...

Photo: Semua pakej promosi dan cara pembelian boleh lihat di sini http://www.facebook.com/fcumiracle/app_208195102528120





klu nak mencuba produk nie boleh pm sy ye..



saya akan beri keterangan



bleh emel kt sy : sitirohaida81@gmail.com



Aku Terima Nikahnya

Tuesday, November 13, 2012 8 Comments
Assalamualaikum


Bila da xde keje dan xkemana-mana hari nie.Saje2 nak dowload movie..
Oklah dari xbuat aktiviti ape2..lepas da Download, masae untuk tonton movie tu..
Sorang 2 je tengok movie nie sebab orang kata cite nie sedih..

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Memang sedih pun..Walaupun cerita nie ringkas,tapi mendalami jiwa perempuan ols..Ape taknye..Mula-mula tengok senyum,sengih sensorang.Jiwang sensorang.Berangan sensorang..haha
Part lepas Johan Xcident...Ha!!! amik kau...cover la konon xnak nangis tengok cite nie..Last2 bercucuran air mata nie x beghenti kuar..Baru nie la nak cari kain tuala..Cover xnak soksek soksek dek kerana mak mentua ada tengok tv kat sebelah nie..Xboleh nak menyuruk dah..


Xterbayang rasenye kalau ada kat tempat arlisa tu..Mintak Di jauhkan la kan.

Apa pun,cerita nie menarik la bg seorang isteri macam saya..hadoooooiii....



bye

Happy Deepavali

Tuesday, November 13, 2012 1 Comments
Assalamualaikum

Jom pi beraya...Dulu masa keje dkt company lame,ramai la jugak kawan-kawan yang beragama hindu.
Masa tu la kitorang nie berkonvoi pergi kerumah kwn2 yg beragama hindu tu...Makanan ape mereka sllu hidangkan pada hari Deepavali nie..Kebanyakkan diorang sediakan Tosaii,Capatti,dan kuih muih spt Maruku,serta kuih2 org melayu pun ade tau..Al-Maklumla kan kite nie 1 Malaysia..

Dikesempatan nie nak ucapkan Happy Deepavali kepada kawan2 yang menyambutnya hari nie..Amboiii Meriah sungguh jiran depan rumah nie menyambut Deepavali...Lagi satu suta tgk diroang buat kolam tu..
Bukan kolam air ikan tau..Hiasan Kolam ini merupakan lambang penyembahan dewa Lakshimi,Dewa kekayaan yang dipercayai hanya akan mengunjungi rumah mereka yang mempunyai hiasan Kolam di pintu masuk rumah mereka.







Monday, November 12, 2012

Aku-masih-bernafas-part-iv

Monday, November 12, 2012 9 Comments

Selamat pagi semua..nak mencoretkan lagi cite tentang kaki aku yang masih lagi macam tu..huhu

telengkan la kepala korang ye..nie 1st time mase aku kene tu..haha..

Tapi dalam pada itu,ade juga kengkawan yang sudi datang melawat//
thanks kak cha..
Yang lain-lain  tu xsempat nak snap pic..

Dan masa pagi raye yangmenyedihkan aku,xdpt nak bersama dengan EN.Suami untuk beraya.
Da la time tu turn rumah aku, xdpt pulak nak beraya..Kesian En.Suami,raye nie xpergi  mane-mane pun.Die just teman aku kat rumah jerk..Mase persediaan raye tu,aku memang da xde semangat untuk membeli baju raye..Ade satu baju raye yang da memang aku siapkan sebelum pose..tu pun sebab nak matching ngan En.Suami..Ade lagi tersangkut dalam almari tu..xpakai pun..En.Suami pun memang la xbeli baju banyak manepun..Just sehelai T-shirt ngan seluar..tu pun die kate da ckup..Selalunye tiap kali raye ,memang aku yang pilih baju untuk die,,Tapi tahun nie ,Adik aku yang pilihkan untuk die..Xpelah sayang,Tahun depan kita beraya ye...
Nie Pic mase pagi raye..Da boleh duduk kat wheel chair pun da Alhamdulillah la..
Baju raye ,memang xnak pakai...mase pagi tu asyik menangis jerk..Merajuk la aku ni xnak pki baju raya..Ikut hati mase raye tu nak pakai tshirt ngan kain batik jerk..Ibu da memujuk...memang ler cair..
Begitulah kehidupan aku mase sakit nie..Memang teralu sensitif..Sampaikan dengan En.Suami pun rase da malas nak bercakap..Nasib baik la die memahami..

Penat da....nanti sambung balik...
Entry nie memang panjang berjela,klu korang nak baca entri berjela2 nie silakan,xnak baca pun xpe..tapi like je..haha..cerita untuk diri sendiri dan cerita untuk anak2  yang xtau bila akan dpat...Insyallah..



Sunday, November 11, 2012

aku-masih-bernafas-part-iii

Sunday, November 11, 2012 2 Comments


Bila sakit nie,Mase nie la kita terlalu dekat dengan Allah,Selalu menyebut kalimah2 Allah lebih dari biasa.
Masa tu nak solat pun xboleh..Hanya dpat berdoa moga kaki nie pulih seperti biasa..

Masa tu ramai juga yang melawat dan memberi sokongan moral pada aku supaya tabah menghadapi dugaan Allah nie..Aku redha Ya Allah..Walaupun hati sedih bila teringatkan raya xlama lagi..Aku kuatkan semangat jugak la..

X ingat bila tarikh appointment pertama dgn doc..malas da nak tgok kad tu..
Nak ringkas kan cerita, doc kate tulang aku mase tu senget,dan tidak dalam keadaan yang betul,maknenyer simen kene bukak dan doc akan tarik balik tulang tu ,untuk betulkan kedudukan tulang tu.
Rasa takut tu Allah je la yang takut..Mana taknye,tulang patah kene tarik balik..aduhh!!!
Sempat aku mintak dengan Doc tu supaya bagi aku tido..Xsanggup nak tanggung..
Mase wasuk tpt apa ntah namenye tu,Aku da rase menggigil...Nasib baik la pembantu doc tu semua ramah..xka rase takut...


Selepas sedar,punyalah sakit kaki aku nie,nasib baik ade ibu aku kat situ..Aku menangis memang xboleh nak berhenti..Rase sedih dan sakit tu bercampur2.Sakit kaki aku tu,sampai la aku terpaksa naik ambulans untuk balik kerumah..Dalam ambulans ibu aku temankan..Xberhenti2 aku menangis ..Sakitnya hanya aku yang tau..
Smapai la kat rumah,masa diorang nak angkat aku ke katil tu,memang sakit sangat..Satu malam aku x boleh tido..bayangkan aku terpaksa pakai pampers ..Hehe..ingat baby je boleh pampers?..aku pun boleh..hahaha

Alhamdulillah...Sehari ke sehari bertambah baik dan kurang la kesakitan tu..,walaupun belum lagi tulang tu bercantum..

kite sambung la nanti lagi ye...da xboleh duduk lame sangat...


bye

Saturday, November 10, 2012

Kisah Si Dairy Berwajah Baru

Saturday, November 10, 2012 0 Comments


Wahhh!! seronok rase bila tengok blog nie...Baru la rase x semak...cantik x....
Tengokla sape yang buat..tenkiu bebanyak kat Cik Rose kerana sudi mengedit blog Cik Siti nie sampai jadi cantik...Da lame mengidam nak macam nie..Akhirnya dengan pertolongan Cik Rose kite nie,dapat la hasil yang cantik...xla semak macam dlu...

Bukannya ape..Rase nye macam terlalu banyak gadget yang Cik Siti guna dalam blog nie..

So sekarang rase lapang...lapang mata,lapang otak..

klu korang rase nak tengok sape yang berbesar hati mengedit blog nie..

Jom......Jommm......Terjah ke blog beliau

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

CIK ROSE CUTE


Tenkiu....



bye...

Friday, November 09, 2012

Saturday, November 03, 2012

Aku Masih Bernafas - Part II

Saturday, November 03, 2012 0 Comments
 
 
Part II

Da nasib aku kene pada pertengahan puasa tahun nie,Bile da sampai kat hospital je da pukul 5 lebih kurang.
Masa aku nak dibawa keluar kereta oleh petugas hospital tu,sengsara yang amat sangat.biasalah bila petugas hospital buat keje.memang xde kesian punye la..Masa tu hanya Allah je yang tahu betapa sakitnya aku nak menanggung segala kesakitan tu.Masa tu la aku rase aku paling dekat dengan Nya..Sentiasa menyebut nama Nya.
Tunggu giliran untuk diperiksa selanjutnya,selepas di xray,satu lagi kesakitan yang amat sangat bila time nak menyimen kaki tu.Baru la aku tahu macam mane perasaan orang yang patah tulang tu mengharungi saat getir masa sakit nie.
En,suami sentiasa ada disisi walaupun aku tahu die penat berpuasa hari tu.Mak ngan abang aku pun ada sekali.
Malam tu memang la aku xboleh nak tido dek kerana bisa yang amat sangat..
Sebak rasa hati nie xpdt nak tanggung bile keselasaan aku ditarik serta  merta..mungkin Allah ingin menduga umatnya.Aku betul2 redha atas apa yang terjadi pada aku.
Aku bersyukur,tatkala aku dalam kesusahan,aku masih ade family yang betul2 memberi semangat untuk aku hadapi kesakitan ini.
Terima kasih yang tak terhingga kepada kalian.
Kesian En,Suami terpaksa meninggalkan aku di kampung kera perlu meneruskan kerja.
Die tetap sayang aku...Thanks tau sayang!!
takat nie jelah dlu sebab mata da rase sangat2 mengantuk..Xboleh da nak tahan....memang sejak sakit nie mata payah nak terpejam sangat..orang kate takat tido2 ayam..ayam jugak jadi mangsa kan..
selamat malam semua ...

Friday, November 02, 2012

Aku Masih Bernafas

Friday, November 02, 2012 4 Comments
 
 
 
Setelah beberapa bulan x mengupdate blog,Akhirnya hari nie berjaya untuk meredah onak duri menaiki tangga rumah untuk mendapatkan pc nie...haha...
3 Bulan yang lepas

2 minggu sebelum raya ,hari ahad dalam pukul 4 lebih la kot, kejadian tidak diingini berlaku pada aku.Dalam sejarah hidup aku,terpalit satu kenangan pahit dalam diri apabila aku jatuh di hadapan bilik air .Part yang menyedihkan apabila KAKI PATAH...

Mulanya aku kebilik air tu cuma nak hantar anak saudara aku yang nak buang air kecik ,keluar dari bilik air mcm x semena mena aku tergelincir.Masa tu kak sebelah aku da terlipat kene bucu simen.Aku da xboleh nak bangun masa tu.xtau la kenapa.aku xboleh nak bangun..aku cuma sempat panggil kakak ipar aku yang kebetulan ada kat dapur..Die jerit panggil mak ngan En.Husband ..Mak ngan abang aku cuba nak angkat aku masatu.Tetibe aku menjerit sebab aku rase sakit sangat kaki aku belah kanan nie.

Bila mak aku angkat kaki sebelah kanan,mak da geleng kepala sebab nampak kaki aku patah.Tulang kaki da terbonjol keluar..xterasa nak menangis masatu,cuma sempat cakap ngan mak,"mak kaki da patah,

Abang sulung aku terus angkat aku ke kereta dan terus bawa ke hospital..


tunggu part 2 pulak ye..sbb kaki nie x boleh lama sangat berlunjur.


Follow Us @aida_yusof81