Saturday, March 31, 2012

Segmen Blogwalking & Tambah Followers oleh Lisa

Saturday, March 31, 2012

Selamat Malam semua...Sis berBW mlm nie..yessss...jumpe ler segmen dari Cik lisa kita nie..

Join la..bestkan dpt ramai kawan nanti..maner lertau kot-kot terjumpe diorang nie kat alam maya..Mesti seronok kan..Segmen ni datangye dari Cik Lisa nie lah..
Kalau sesiape nk join boleh klik banner nie

                    

haha...ni ler Banner nye..so korang nak join x...jangan lengah-lengah..cepat join..ade mase lagi nie..
tarikh tamat keramat segmen nie adalah pada 18 MEI 2012..lame tu....byk mase lagi nie..haha

Pesanan Cik lisa untuk join segmen nie 

Beberapa Syarat Mudah Nak Join Segmen Ini://

  1. Buat entry bertajuk "Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa"
  2. Lepas tu letak banner ni. *huh, pestime buat banner, penat ni. muahahaha
  3. Lepas tu sudilah follow blog Lisa jugak ye.  Follow Sini :) Tak paksa pon LIKE kelab kipas Lisa. haha
  4. Tak wajib tag kawan. Kalau nak tag jugak pon apa salahnya. Pastikan mereka tahu.
  5. Expired date: 18 Mei 2012 (sempena Lisa tamat praktikal) hahahaha
  6. Hebahkan ini kepada rakan blogger yang lain. Lagi ramai lagi meriah. Wahh!
  7. Dah siap? Sila ping entry tersebut di komen ini. 
  8. Lepas tu tepuk tangan! yay!

tu sahaja....bye...
                                       

Cinta Bersatu By Liyana Jasmay

Saturday, March 31, 2012

Yesss...sape da tgk video klip Liyana Jasmay..Lagu Die mesti ler korang da dengar kan..
Lagu Nie lebih matured di bandingkan dengan lagu-lagu lama beliau..Sis lebih suka lagu baru nie,.

Sedap telinga mendengar..By the way,Congrates to Liyana ye sebab da jadi tunangan orang..
Da berubah Fasa gitu..

Jom layan lagu beliau
Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/02/lirik-lagu-cinta-bersatu-liyana-jasmay.html#ixzz1qfT2JdTy
  

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012

Saturday, March 31, 2012
 
 
Selamat Tengahari...Tahukan korang Tentang Pesta buku Antarabangsa akan di adakan di Dewan Tun Hussien On,PWTC Kuala Lumpur.Pesta buku ini diadakan pada 27 April nanti sehingga 6 Mei 2012....
Wah..lame tu..
Memang seronok kan dapat pergi ke pesta buku mcm tu..
Jangan tak tahu yang pesta buku nie mengadakan peraduan "Hebah Dan Menang "

Tujuan kempen ini diadakan  bertujuan untuk memeriahkan lagi Pesta Buku Antarabangsa nie

So kalau korang nak tahu lebih lanjut, Korang Klik Sini ye
 
So Jom ler jengah-jengah sini

Hujan De..

Saturday, March 31, 2012


Selamat pagi ols...Pepagi lagi hujan suda...Sis smpi xsedar hari nie..da terlambat nak pi keje..
Hari ni hair sabtu,tapi tetap jem jugak..adoiii...da lambat nk pi keje...

    Last-Last terpaksa jugak scan pukul 8.05 mnit..habisla kene potong gaji..
yang peliknya,tiap kali hujan, mestilah jalan yang sllu Sis guna tu jem..Mybe la sbb kalau hari biasa
diorang byk gune motor,then bile hujan diorang akan gune kereta..

emmm....oklah...nk sambung keje...hari nie nak blik awal..

Friday, March 30, 2012

Earth Hour 2012 Coming soon

Friday, March 30, 2012

Esok hari Earthour sedunia..Jom kite sokong untuk selamatkan bumi kita...
yesss....haha...esok 1 jam kite dok bergelap..pasang lilin bebanyak..seronok tau..


JOM SOKONG EART HOUR 
                                       




EART HOUR 2012
Date: 31 mac 2012 sabtu
Time :8.00pm hingga 9.35pm



PERBUALAN SEORANG BAYI SEBELUM KELAHIRANNYA ♥♥

Friday, March 30, 2012


Sis nak pinjam mase uols 15 minit jerk...kite same-same renungkan dan fahami isi yang tersirat ye
copy from somebody di fb..Mohon Share..



PERBUALAN SEORANG BAYI SEBELUM KELAHIRANNYA ♥♥
(copy from breastfeeding zone)

Adalah dikisahkan….pada ketika seorang bayi akan dilahirkan ke dunia nyata.

* Bayi itu bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat di sini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya ke dunia, tetapi bagaimana cara saya hidup di sana? Saya begitu kecil dan lemah.”
...
Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Dia akan menjaga dan mengasihimu dengan sepenuh hatinya.”

* Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini, didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”

Tuhan menjawab: “Malaikat mu nanti akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia di sana”

* Bayi bertanya lagi: “Bagaimana mungkin saya dapat memahami orang-orang bercakap dengan saya sedangkan saya tidak memahami bahasa mereka?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar. Dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara untuk berkata-kata.”

* Bayi bertanya lagi: “Apakah yang boleh saya lakukan ketika saya ingin berbicara kepadaMu?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa dan bermunajat kepadaKu.”

* Bayi bertanya lagi:”Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya nanti?”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu lah yang akan melindungimu, walaupun mungkin jiwa dan raga terpaksa dikorbankannya.’

* Bayi bertanya lagi: “Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak lagi dapat melihatMu lagi.”

Tuhan menjawab: “Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku dan akan mengajarkan bagaimana kamu nanti akan kembali juga kepadaKu, walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu.”

Pada saat itu, Syurga begitu tenang dan hening sehingga suara dari Bumi dapat jelas kedengaran.

* Dan sang bayi bertanya perlahan : “Tuhan, jika saya terpaksa pergi sekarang ini, bolehkah Kamu khabarkan kepadaku nama malaikat yang Kamu maksudkan itu?”

Tuhan menjawab: “Kamu akan memanggil malaikatmu itu sebagai “IBU”. Maka ingatlah, sentiasa kamu berkasih sayang dengannya dan menghargai setiap pengorbanan ibu mu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa. Dialah satu-satunya harta mu yang tiada galang gantinya, dunia mahupun akhirat.”

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak mu yang sedang membesar. Sesungguh nya Syurga itu dibawah telapak kakimu.

It's Birthday WIshes 30 Mac 2012

Friday, March 30, 2012
      
Selamat pagi...Hari nie genaplah umur Sis 31 tahun...Mengharungi hidup selama 31 tahun..Segala suka duka Sis hadapi dengan tenang insyallah..
Harapan Sis dikala umur menganjak setahun nie,Moga dipermudahkan segala  kesulitan,Dipanjang kan umur dimurahkan rezeki...Dan satu hal lagi yang Sis harap dalam hidup sis nie,Di kurniakan chaya mata di kala usia ini..Insyallah Amin...Doakan Sis ye..

Terima kasih kepada kawan-kawan sis yang pepagi lagi da wish kt Sis..I'm happy sesangat..

                        
nak jugak kek pink...hahah...Sayang beli kan untuk i boleh..hahah...

Thanks syg....Ahmad Syahrizan Bin Fisal..for ur birthday wishes...love u

Thursday, March 29, 2012

Rainbows Giveaway by Cik Chemist

Thursday, March 29, 2012

Selamat petang kepada korang yang tengah dok berblogwalking tu..Samelah macam Sis yang tengah bw nie..
Dok terjah -terjah blog..Sampai ler ke blog Cik Chemist nie rase nak join pulak segmen kepunyaan Cik Chemist nie..Lately nie memang suke la sangat Sis nak join segmen..

So sekarang nie Sis da follow semua blog mengikut syarat -syarat Cik Chemist kite tu.Da Like jugak..

                                                 

Mudah syarat-syarat nie,tu yang membuatkan Sis rase nak join segmen nie.
Tapi Cik Chemist,blog Aieen Shitobi  nie Sis memang xdpt nk follow sbb "Blog Not Found"

itu saja dari Sis,,Harap Korang pun join la Segmen nie yek..
If nak Join,Just klik kat banner nie ye...Tarikh tutup pernyertaan tu Hari ulang tahun Sis la yeaaayeaaa

Service Domino's yang Teruk Bangat

Thursday, March 29, 2012

Ade ler Officemate Sis nie dok order Pizza Domino's.Jam 4.45 petang die kol nak order pizza..
Domino's nie kate tunggu dalam mase 1 jam..Tunggu punye tunggu jam da pukul 6.30 petang..Aku ni dok ler tahan jugak xblik lagi sbb ade brother yang nk belanja...hehe..Tp Dominos xsampai jugak...Kul 6.45 still xjugak xsampai...Officemate Sis nie xpuashati ,die kol blik semula,Ckp kt operator tu la td ade buat order..Operator tu kate xde yang order pun..So die order lagi..Tunggu lgi dlm mase setengah jam..Lastly kol pun die cakap benda yang same.xboleh nk track order....Xde order.giler la..Xtau ler berapa orang operator yang nak amik order..nasib baik ler sis da blik...xpyh ler nk tunggu-tunggu nk mkn pizza
Last-Last semua kene maki ngan officemate sis..bayangkan ler da 4 kali Officemate sis kol...memang hampeh kan?
padan muke..Tu la lenkali nak berniaga cara nk berniaga...

Tapi Sis xsalahkan ler semua Domino's tu..Mybe Staff diorang yang bermasalah..
Officemate Sis ni da boikot tak nak dah order Domino's..

Layan jer ler...



Nasi Ayam Penyet yang Delicious..

Thursday, March 29, 2012

Selamat Tengahari untuk korang..Ape menu Lunch Hari nie..
Sis tengahari nie mkan Nasi  Ayam Penyet..Sedap tau..Kalau korang belum rase.Meh datang kt Kg Pasir Puteh Pasir gudang Johor..Memang Muaiiii...

 8Nie Ler Kedainya..
Ihsan dari  http://azimashaary.blogspot.com

14
 13Nasi Ayam Penyet Special..
Harge boleh tahan..Korang boleh pilih Nasi ayam penyet kampung special or Bandar..
Beza bandar ngan kampung ialah kampung ayamnye kecik...bg yang xsuke sgt la ayam nie..
Bg korng yang suke mkn ayam tu, korang boleh pilih ayam bandar
Menu lain korang boleh pilih Bakso,leleh,...dan banyak lagi la..x igt..

Memang Sis dgn Officemate sllu la pi sne..
Jom la pi sane,,

Jom Skodeng Bersama Ikaa and Farah

Thursday, March 29, 2012

Selamat pagi semua...Hari nie tgk segala update blogger -blogger nie...Dok Terjah Blog Farah nie..

                                          

haha..Segmen lagik...Sis Nak join la...mne le tau berjaya...oyeeee
Sis memang suke berblogwalking nie,Suke tengok keindahan blog orang,Sesambil mencari tuto yang berguna.Dapat jugak ilmu dalam berblogging nie kan..Pstttt...Boleh tambah Follower tau..


Kalau korang Nak Join Segmen nie Sila Klik Sini ye Farah dan Ikaa

Selamat mencuba..

Sis Nak Tag 2 Budak Comel Nie.
1)http://ceritabudakwangi.blogspot.com
2)http://yuyukstandalone.blogspot.com
3)http://bududanbelacan.blogspot.com/

Wednesday, March 28, 2012

Apa Menu Makanan Tengahari Korang

Wednesday, March 28, 2012
Saje la Sis nak tnaye korang..agak-agak ape menu best untuk makan tengahari nie..
Ayam Penyet?.....Nasi Ayam?...Soto..?? or Mcdonald's..

Oh tidak!!!!!!!!!!!!!! aku mau diet...tolong aku..jauhkan segala juadah di tengahari nie...
mau makan buah jerk..sebab pagi tadi sis da makan lontong kering.sungguh sedap...hihihi..

ade ke orang nak belikan Sis buah tengahari nie..Buah potong..sedap..sesambey berdiet nie Sis luangkan mase makan tengahari nie berblogwalking...memang baguskan..
Oklah..teruskan menjamu selera...Sis menjamu mata sudah la....


Balik rumah tubuh berasap

Wednesday, March 28, 2012

RAWANG: "Tanpa menghiraukan tudung dan pakaian serta beg sekolah yang terbakar, saya lari pulang ke rumah untuk meminta bantuan kerana tidak tahan perit," kata Nur Aqilah Osman, 14, mangsa simbahan asid di pondok menunggu bas di pekan Batu 17 di sini, kira-kira jam 7 pagi semalam.
Menurut pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Batu 16 itu, dia sedang menunggu bas untuk ke sekolah bersama seorang rakannya apabila terkena asid yang disimbah dua lelaki meragut rantai emas seorang guru wanita yang turut menunggu bas.
"Sebelum kejadian, dua lelaki terbabit dilihat bersandar di palang pondok menunggu bas itu sebelum mereka menegur seorang wanita berumur. Malah, saya juga nampak seorang daripada lelaki terbabit memegang botol tetapi menyangkakan ia minuman.

"Ketika wanita itu sedang bercakap dengan kedua-dua lelaki terbabit tiba-tiba mereka meragut rantai emasnya dan dia cuba melawan tetapi disimbah asid dari botol yang dibawa seorang daripada lelaki itu," katanya ketika ditemui di rumahnya di sini, malam tadi.
TERBAKAR... Nur Aqilah menunjukkan tudungnya yang berlubang akibat terkena simbahan asid.
Nur Aqilah berkata, wanita itu menjerit meminta tolong sambil memegang mukanya yang kemerahan akibat terbakar manakala dia rakan hanya mampu melihat kerana bimbang dicederakan penjenayah terbabit.

"Saya dan rakan cuba lari tetapi lelaki terbabit menyimbah baki asid ke arah kami dan dua lagi orang awam di pondok bas itu sebelum beredar dengan selambanya.

“Cecair itu kena pada belakang bahu saya dan tangan seorang wanita lain," katanya.

Katanya, bapanya, Osman Delisali, 50, menghantarnya ke Hospital Selayang (HS) untuk rawatan sebelum membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak.

Osman berkata, dia sedang bersiap-siap untuk menghantar adik Nur Aqilah ke sekolah apabila tiba-tiba melihat anak keempat daripada lapan beradik itu pulang dalam keadaan tubuh berasap.

"Saya kehairanan dan bertanya kenapa dia balik rumah semula tetapi Nur Aqilah hanya menjerit dan menceritakan disimbah asid ketika sedang menunggu bas ke sekolah.

"Tanpa membuang masa, saya segera mencurah air ke tubuhnya bagi mengurangkan kepedihan dan meminta bantuan jiran menghantarnya ke hospital," katanya.

Katanya, dia lega apabila doktor yang merawat memaklumkan kecederaan itu tidak serius dan boleh sembuh dengan menyapu krim khas untuk kulit terbakar.

"Mujur anak saya mengelak dan hanya cedera ringan. Saya tidak dapat bayangkan kesakitan dan kesan buruk yang terpaksa dilaluinya jika kecederaannya serius seperti yang menimpa seorang lagi mangsa,” katanya.

Osman yang bekerja sebagai tukang mesin rumput berharap pihak berkuasa lebih kerap meronda di kawasan kejadian dan dua lelaki terbabit segera ditangkap kerana bimbang jenayah sama berulang.

"Penjenayah terbabit memang tidak berhati perut, sudahlah meragut kemudian simbah asid pula," katanya.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dan siasatan dijalankan bagi mengenal pasti identiti suspek.

Menurutnya, pelajar berkenaan dibenarkan pulang selepas mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di HS manakala seorang lagi mangsa iaitu seorang guru wanita, S Rani, 47, cedera di muka, leher, tangan dan dada serta masih dirawat di hospital sama.

Katanya, mangsa tidak dapat mengecam suspek kerana ketika kejadian hari masih gelap dan ia berlaku dengan pantas. Malah, suspek tidak menaiki kenderaan sebaliknya melarikan diri ke lorong berhampiran.




p/s:Kepada Remaja-remaja,sila lebih berhati-hati walaupun berada ditempat awam yek..

Tuesday, March 27, 2012

Cibox Vs Fibox

Tuesday, March 27, 2012


Selamat petang..haha..ade perasan x perubahan blog Sis nie..hehe..saje nk tukar angin..emm....suke tengok blog kite cantik kan..sentiasa ade je idea nk perbaharui dan mencube segala tuto-tuto yang blogger2 nie buat..

Nak rase gak pakai fibox...

yesss..yesss...suda tukar kaaaa...

Segmen : Saya Suka Doodle Part 2

Tuesday, March 27, 2012

Selamat petang..Kali ni Nak join segmen dari Fizgraphic yang cute tu.
Jom same-same Join + Follow..Just Klik Banner nie ye...
                                                 
Nama: Siti Rohaida
My Favourite colour : Pink 

Nak tag 2 budak comel
1) http://kehidupankusyurgakukebahagianku.blogspot.com/
2)http://fantasticvirgin.blogspot.com/


TIPS UNTUK HILANGKAN STRES

Tuesday, March 27, 2012


Terdapat beberapa tips yang kita boleh amalkan bertujuan mengurangkan 
tekanan hidup. Antaranya ialah : 
1) Biasakan diri berada dalam keadaan berwuduk
 Jiwa kita akan tenang jika kita membiasakan diri mengambil wuduk sebelum melakukan pekerjaan.

2) Perbanyakkan membaca Al-Qur'an 
Jadikan Al-Quran itu teman sepanjang waktu.Allah memberikan ganjaran yang besar bagi sesiapa yang membacanya walaupun satu ayat.Waktu yang sesuai untuk kita membaca Al-Quran ialah selepas solat-solat 5 waktu dan selepas waktu-waktu lain iaitu sebelum tidur dan ketika kita berehat.


3) Banyakkan Solat Sunat
Solat sunat hajat, solat sunat taubat, solat sunat tasbih adalah antara pelbagai 
solat sunat yang terdapat dalam Islam. Kita bangun pada sepertiga malam 
dan mendirikan solat-solat sunat tersebut agar beroleh ketenangan dan 
kekuatan daripada Allah. 

4) Selalu berdoa kepada Allah
Waktu-waktu mustajab berdoa adalah pada malam Jumaat, 
tengah malam, pagi sebelum waktu Subuh, malam hari raya, ketika waktu azan 
dan iqamah. Insya-Allah, Allah akan memakbulkan doa setiap hamba-Nya yang 
benar-benar ikhlas. Namun, kita perlulah sedar bahawa sebarang rezeki 
tidak akan datang bergolek sekiranya tanpa usaha yang bersungguh-sungguh. 
Maka kita perlulah berusaha supaya mencapai sesuatu di samping berdoa 
hanya kepada Allah yang Esa.

5) Bersangka baik dengan Allah 
Allah selalu menguji umatnya dengan mendatangkan pelbagai dugaan.Kita sebagai hambanya perlu percaya bahawa dugaan yang diberikan Allah itu satu cara untuk Allah menguji keimanan hambanya.Kita juga mesti percaya bahawa tentu ada himah di sebalik kejadian itu

6) Lakukan kegiatan luar seperti bersukan
Badan yang cerdas akan membentuk otak yang cergas.Segala tekanan sewaktu bekerja akan dilupakan apabila kita melakukan aktivit-aktiviti luar yang dapat menyihatkan tubuh badan seperti bersukan.

7) Amal diet dengan disiplin yang kuat 
Pengambilan makanan yang berlebihan dan tidak seimbang juga merupakan 
salah satu faktor tekanan sewaktu bekerja. Oleh itu, cara untuk 
mengurangkan tekanan adalah mengamalkan diet dengan disiplin yang kuat. 
Diet yang tidak terkawal akan menyebabkan kegemukan dan menimbulkan 
penyakit kronik yang lain seperti lemah jantung, darah tinggi, kencing 
manis.

8) Menangis dengan sepuas hati 
Tekanan yang dihadapi sekiranya melibatkan individu yang lain dapat 
diredakan melalui luahan hati kita dengan menuliskan rasa ketidakpuasan 
hati kita itu dalam sehelai kertas. Sikap cuba menyimpan perasaan tersebut 
dalam hati boleh menyebabkan diri merana. "Luaran lain hati lain" ada 
sesetengah individu apabila mereka mengalami sesuatu tekanan, mereka 
seolah-olah tidak menunjukkan permasalahan mereka itu. Sebagai contoh, 
bila dilihat bersama rakan-rakan tetapi dalam hatinya hanya Allah yang 
Maha mengurangkan tekanan yang dihadapi di tempat kerja. 


9) Hargai kebolehan diri sendiri
Perlu yakin pada diri sendiri.Apa yang penting kita perlu menghargai kebolehan diri sendiri dan memulakan hidup dengan lebih ceria

10) Cintai diri sendiri 
"Cintailah diri kamu sendiri sebelum kamu mencintai diri orang lain". 
Jelas daripada maksud sepotong hadis ini, kita dapat memahami bahawa kita 
perlu mencintai diri sendiri terlebih dahulu berbanding orang lain. Diri 
kita yang selama ini masih pada tahap lama dalam pekerjaan perlu 
dipertingkatkan dengan cara yang dinyatakan di atas. Kita perlu memulakan 
kehidupan kita dengan ceria dan penuh dengan senyuman. Kesimpulan Sebagai 
kesimpulannya, tekanan kerja bukanlah satu bebanan yang sukar untuk 
diatasi. Dengan usaha yang gigih dan kesabaran yang tinggi serta jalan 
penyelesaian yang jitu, bebanan yang kita alami pastinya akan dapat 
diselesaikan dengan jayanya



Monday, March 26, 2012

Monday, March 26, 2012


Lirik Lagu Terbaru Astrid – Tentang Rasa
Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
http://hotliriklagu.com
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


Budak ‘berjambang’

Monday, March 26, 2012

Selamat pagi...Pepagi nie dok bukak metro..Tengok berita tentang seorang anak kecil yang berjambang.Badannya ditumbuhi oleh bulu yang banyak.Kesian melihat si kecil ini.
Dikatakan semasa ibunya mengandungkan bayi ini,ibu nya terlihat penunggu laut,

Jom baca berita penuh

ISTIMEWA...Nurul Afida menjalani kehidupan seperti kanak-kanak normal.
ISTIMEWA...Nurul Afida menjalani kehidupan seperti kanak-kanak normal.
BACHOK: Hampir keseluruhan tubuhnya dipenuhi bulu tebal sehingga wajahnya berjambang, malah suaranya juga garau. Itu keunikan seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun, Nurul Afida Batrisya Razi dari Kampung Canggong, dekat sini.
Walaupun berbeza, kanak-kanak itu menjalani kehidupan seperti rakan seusianya, malah bersekolah di prasekolah Taski Al-Yakubiah Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim), Kampung Nipah, dekat sini.
Ibunya, Asliza Omar, 37, berkata walaupun keadaan anaknya luar biasa dan sering menarik perhatian sesiapa yang melihatnya, dia tidak malu, malah tidak menghalang anaknya itu menjalani kehidupan seperti kanak-kanak normal lain.

“Ketika dilahirkan, beratnya hanya dua kilogram dan hampir seluruh tubuhnya dipenuhi bulu yang lebat. Bagaimanapun, saya bersyukur dia sihat.

“Kekurangannya ketika ini lambat bercakap,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.


boleh klik sini untuk melihat banyak lagi cerita.

Friday, March 23, 2012

Menyemak SPAM..Pergi Jahanam

Friday, March 23, 2012
                                                                      Assalamualakaikum
korang kene jawab slam aku..wajib tuh...Aku sangat bizi dengan mendelete spam-spam yang menyemak kat emel..Emel spam yang menyusahkan aku..Ape kejadahnye aku gune CIMB..xde kene mengena..Agak-agak korang ler..orang yang anto nie gamaknye da terkurang keje la ek...
Tension ngan perangai lahanat-lahanat nie...Semak lagi menyemak...
Korang selalu tak dpt emel-emel mcm nie...amat-amat menyusahkan aku nk clear emel bagai




Soalnya HATI

Friday, March 23, 2012
                                                                           Assalamualaikum
Mungkin hati terlalu berjaga-jaga dengan tidak menyakiti hati orang lain.Tapi pada masa yang same hati juga terluka bila terpaksa menjaga hati orang yang kita sayang.kekadang orang yang kita sayang tidak pernah tahu untuk menghargai hati dan perasaan.Akibatnya hati terluka lagi.

Kekadang juga kita tidak sedar samada dalam percakapan atau perbuatan kita seharian,boleh membuat hati orang lain terasa..itupun tanpa kite sedari..Dan apabila hati terluka,timbul segala persoalan dalam diri kite. Dan hanya diri kite yang  menjawab  segala persoalan tanpa  bertanya kepada orang disekeliling kite..

Tahukah yang aku terluka sekarang???
Siapa yang ambil tahu??
Hanya aku sendiri..
Dia tidak akan memahami apatah lagi menyelam isi hati aku yang terluka.

Sabarlah Wahai hati andai itu takdirnya kau harus bersabar..Teruskan berdoa wahai hati supaya diberi kesabaran dalam menghadapi ape jua yang mendatang.

Aku faham kau wahai hati..

Heart Clipart Image
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Thursday, March 22, 2012

Jom sama-sama Tolong..^_^

Thursday, March 22, 2012
                                                                             Assalamualaikum
hi korang,hari ni sis berkecil hati nk mintak korang untuk klik link kat atas nie..kite share same-same yerk..

boleh tak korang tolong sis,nti sis tolong korang pulak yerk.just tinggalkan link kt comment nie ye dear,,

sambil tu boleh la kite berblogwalking petang2 ni..hehee..boleh follow skali

1) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/visitperth
2) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/HondaJazz
3) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/P1OnePlan
4) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/GarnierSinar
5) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/MissWorldMY
6) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/DewMore
7)  http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/SamsungLMFAO3


klik entry nie

Bebelan

Thursday, March 22, 2012
                                                                              Assalamualaikum
Selamat tengahari,hari nie aku halfday,pi bank amik pencen mak mertua,bestnye dok umah pun dpt duit..hehehe..


Pastu gi klinik Pasir Gudang,Igtkna dpt buat buku untuk gi umrah,,,Entah ape ntah name buku tu,aku pun xtau...
Tanye punye tanye rupenye diorang tak tau.Emmmm...biaselah orang kerajaan,ade yang berhemah...ade jugak yang ntah pape jerk jawapan diorang bg...adoyaiii...tp xboleh salahkan mereka kan?What Ever..
Aku da pening kepala,Nak pergi buat umrah pun skrg nie byk prosudernye...ajer la...macam-macam dugaan la kan kite kene tempuh bile nak buat kebaikan nie...ayoooo...

Igtkan sempat la nk pi sane buat,emmm..hampeh..suami pun tak tau kt mne nk buat..nasib baik ade la hamba Allah nie tolong bgtau kt mne nak buat buku tu..Tapi xsempat la jugak nk pegi...Kesian mak aku..
Xpelah mak,nti klu kita tau tempat tu kite gi lagi...sy cuti lagi..hahaha...

So,masuk halfday,sebelum masuk tu aku makan dlu,kenyang kan perut yang da mula menyanyi nie...pas makan bru la aku masuk opis nie..Pening kepala..adoiiiii..tu yg benci klu keluar tengahari,mesti skit kepala..

dah la dlu..kene buat keje...nti boss marah...memang aku kesah...

Wednesday, March 21, 2012

RESULT SPM DA KELUAR

Wednesday, March 21, 2012
                                                                   Assalamualaikum


Selamat Petang...ape aktiviti adik2 yang da ambil SPM tadi?Mesti rase seronok kan bile result keluar tu membanggakan...
Bagi mereka yang gagal atau cukup-cukup makan tu macam mane pulak?Murung?Kurung Diri?
No...No..No....jangan macam tu ye adik-adik,Bukan hari ini kita gagal,esok lusa kita akan gagal lagi.Insyallah dengan kesungguhan yang lebih,adik-adik semua akan dapat result yang cemerlang bila adik-adik sambung belajar lagi kan?Yang penting jangan mudah berputus asa.


Sis pun ade adik yang sama ngan adik-adik semua..Emmm..hari nie die ambil result..Alhamdulillah,resultnya ok la...walaupun target yang dia nak tu larik.Tapi sis sebagai kakak bangga kerana die mencuba..
Result  7A,2B,1C.. tahniah kat Nash..




So,kepada adik-adik yang berjaya tu Tahniah Sis ucapkan...Kepada yang x berjaya tu cube lagi yek...
Insyallah klu niat kite betul-betul nak berjaya,Tuhan pasti bagi jalan pada adik-adik..


SELAMAT MAJU JAYA

Tuesday, March 20, 2012

Jom Sama-Sama klik

Tuesday, March 20, 2012
                                                                         Assalamualaikum
selamat pagi semua,pepagi lagi aku da terjah blog Cik lyssa kita nie,Die ajak ramai -ramai klik link churp-churp .
Menarik kan ?
jom tolong sya klik,...jgan lupe singgah di blog Cik Lyssa nie ye..Klik sana jugak

korang mesti klik sini
1)  http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/P1OnePlan
2 ) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/MissWorldMY
3) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/DurexNakedBox
4) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/SamsungLMFAO3
5) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/GarnierSinar
6) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/visitperth
7) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/DewMore
8) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/HiShopDupe
9) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/HiShopOPI
10) http://my.churpchurp.com/sitirohaida81/share/HiShopLS


jom sama-sama klik...mesti seronok kan...

Monday, March 19, 2012

" Jom Tambah Follower By Cik Sofa".

Monday, March 19, 2012
                                                                         Assalamualaikum
Selamat malam blogger.Malam-malam nie seronok untuk buat blogwwalking,siap semua keje, duduk depan pc ye!..Singgah di blog Cik Sofa nie..Die Buat Segmen...So,nak join lagi segmen-segmen macam nie ,Bak kata cik sofa kite ni,Mengeratkan silaturrahim sambil menambah follower blog kita kan?
Mari kita sama-sama join segmen Cik SOfa Nie.

So 1st is Banner nie
                                             
cute kan??

kalau korang nak menyertai Segmen dari Cik Sofa Nie,Boleh ikut  syarat-syarat di bawah nie:-

1) Buat satu entry bertajuk " Jom Tambah Follower By Cik Sofa".

2)Copy Banner kat atas nie n pastekan kat entry korang.jangan lupa linkkan ke segmen Cik SOfa ye?

3) Wajib Follow Blog Cik Sofa NI ===>>>> Follow blog saya jugak la Kisahsidairy

4) Wajib Like Fanpage Cik SOfa ye ====>>>> Jangan lupa Fanpage saya jugak  Siti Rohaida

5) Cik Sofa Kata Nak tag2 la..Taknak Tag Pun takpe..tapi saya nak tag jugak 3 orang nie:-
.=> http://sararose-93.blogspot.com/
=> http://chair0nek0.blogspot.com
=> http://sparklingqueenstory.blogspot.com/

6)Tulis Link entry korang tu kat ruangan komen Cik SOfa ye(Link entry kat chatbox tak akan dilayan)


So,itu sahaja syarat-syaratnya..senangkan..Apa lagi Jom la Ramai-ramai serbu Cik Sofa Ni..

************************   Tarikh tutup 22 mac 2012 ye   ******************************

Monday Blues

Monday, March 19, 2012
                                                                              Assalamualaikum
 Selamat tengahari...otak freeze hari nie...tatau nk buat ape...
 






bye korang