Friday, April 27, 2012

Giveaway 1st Anniversary Blog Eyryn Bercerita & Jejari Bercherita

Friday, April 27, 2012
    

Sis nak join segmen dari Cik Eyryn nie..Menarik betul purple tu..hehe...
                                       
                                                   Click Banner ni Untuk Join

Sis da Like All the Sponsor..Thanks to All sponsor  sebab bagi hadiah..hehe,,bagila banyak lagi..

Senarai Sponsor yang baik Hati

  • DUNIA SEBENAR SHIDA - Blog & Fanpage



  • CERITA LADIES PURPLE - Blog



  • MACAM-MACAM ADA - Blog



  • FATMA FAZIRA - Blog & PhotoPhoto



  • SHAWLSTOLOVE - Fanpage



  • B TO B COLLECTION - Blog & Fanpage



  • LOVEBAG LOVEBAG - Blog & Fanpage



  • DE CLOSETTE - Blog & Fanpage



  • GADIS LIMITED SHOPPE - Blog & Fanpage



  • BEADXELS LOVERS - Fanpage



  • HEALTHY BEAUTY - Blog & Fanpage (DIWAJIBKAN LETAK LINK SPONSOR INI DISIDEBAR)



  • DRESS YOUR AGE - Fanpage



  • IZARA FOREVER - Blog



  • NURUL'S BLOGSHOP - Blog & Fanpage



  • HEART INSPIRATION (BOUTIQUE) - Blog & Fanpage



  • WARDROBE COLLECTION - Fanpage



  • DORK DIARIES - Blog



  • MISS K COLLECTION SHOP - Fanpage



  • AZRIEY - Blog & Fanpage



  • MY LIFE ME - Blog & Fanpage



  • LADY ZAZA COLLECTION - Fanpage



  • MURAH-MURAH - Blog & Fanpage



  • SURAIYA - Blog & Twitter



  • AMIR - Fanpage & Fanpage



  • SYUHADA SALLEH - Blog & SINI & SINI



  • HARUNO HANA- Blog



  • NANA KIMIE - Blog



  • MEE - Blog & Fanpage



  • NURLISA AFHA - Blog



  • ERAH EMPUNYA STORY - BlogTwitterTwitterFanpage



  • AIMIE CHAN NAGA - BlogFanpageFanpageSINI



  • CIK HONEYBEE - Blog & Fanpage



  • ROCHELLE SECRET - Blog & Fanpage


  • Anda Di TAG
    Miss Banu
    Miss Auliya

                 pssstttt.....harap xde yang tertinggal,,Hope will be a winner for this contest ..

                                                   

    It's All About Camera

    Friday, April 27, 2012
                                 

    Selamat pagi........gempak seyy tajuk entry nie..sajer jerk..haha...nak buat mata korang juling jap tengok camera kat bawah nie...


                         Sape suke ni              

                                                       
    yessss...Sis memang suke sangat....Tapi belum tercapai nak beli camera jenis nie...Sis tau korang mesti ade camera nie kan..Sis cume ade camera nie jerk

                                                                  

                                           
                                               oklah kan dari xde..


    Tapi Sis nak tau la..korang tau ke gune camera DSLR mcm yang kat atas tu..Korang tau ker fungsi2 button yang ade kat camera tu..atau korang tau tekan,picit,tonyoh jerk..janji tengok gambar tu cantik.haha...
    Korang tau x mane tempat yang boleh mengajar korang tentang cara menggunakan camera DSLR

                                        singkatan pada kamera
    Apakah fungsi button2 kat camera nie..jom tau serba sedikit..xboleh banyak-banyak.


    ok dah faham??
    Atau korang nak tau lebih lanjut lagi, dan lebih pro tentang penggunaan camera nie,
    boleh ler korang terjah di blog nie..Jom reramai terjah
    korang boleh klik je banner tu untuk lebih lanjut..

    Dan lagi satu kalau korang masih tercari-cari photographer untuk weding korang,NahamPhoto Nie pun menyediakan fotografi & perkahwinan..
                                                                     

    So,apalagi yang korang tunggu..klik sini cepat....
                                                         
    info lanjut:-http://www.nahamphoto.com/

                                  


    Thursday, April 26, 2012

    Ape Aktiviti Korang Bile Bosan

    Thursday, April 26, 2012
          

    Selamat tengahari...xmakan ker...emmmm...kenyang lagik..pagi tadi makan nasi goreng dengan kerabu mangga..Officemate Sis Si Farah tu yang buat kerabu tu..sedap...1st time buat...hahaha..thanks Farah.buat la lagi yerk..

    Tukar tajuk pulak...Nak tau kat sini ape yang korang buat bile korang bosan ek??haha...soalan apakah itu?
    Soalan menguji minda ker???OH NOOOOO....haha...sajer jerk sis nak tanye..
    Ape aktiviti korang bile korang bosan..same x mcm nie :-

    TIDUR
    Aktiviti nie paling disukai bile kite bosan kan?Sikit-sikit tido...memang best..lagi senang..haha
    Akan tetapi............Terlebih tidur boleh menyebabkan badan semakin lemah ok...

    MENGADAP KOMPUTER
    Apa yang korang suke bile mengadap komputer?Facebook?...Twitter?...blog???????(suke-suke)
    Tapi bile da terlalu lama pulak mengadap, memangla bosan...kalau satu hari suntuk korang xbosan maknenyer memang korang nie extreme betul dgn komputer kan....Sis cepat boring kalau terlalu lama mengadap...
    Selain tu mestila suke dengan game..Sis paling suke bile main Game The Sims...Memang xterasa la berjam-jam duduk komputer..melalaikan ok..

    MEMBACA BUKU/NOVEL
    Jarang la orang suke kan?lagi la kalau baca buku tentang pelajaran..Tapi kalau novel Sis rase ramai jugak la yang minat..Smpi sebuah buku satu hair boleh habis ...itu la Sis...xtau ler korang pulak macam mane..

    OUTING/BERSIAR-SIAR
    Yesssss..Window Shopping...hehe(kalau ler da gaji).best jugak...boleh hilangkan tension...menghirup udara segar di taman...Segarkan fikiran setelah penat mengulangkaji pelajaran..Boleh beriadah...or kalau cuti 2-3 hari boleh pi camping..Mencabar skit,seronokkan..
    Tapi jangan buat keje x berfaedah...merugikan mase korang kan?
    Iaitu gejala sosial.Perlu hindari dari segala perbuatan salah laku korang sebagai pelajar dan jugak orang awam ok..Al-maklum ler kegiatan2 macam tu sekarang nie da berleluasa..kalau kite x cegah...makin parah ler hendaknyer..
    Berfikir secara positif sebelum melakukan sesuatu ok..



    Wednesday, April 25, 2012

    Guyss...Did U know When To Drink Water???

    Wednesday, April 25, 2012
          

    I need to sharing about this article..Copy from A Cardiac Specialist.It is about Correct Time To drink Water..This is very important to all of u guys.

    I knew you need your minimum water to flush the Toxins out of body,but this was news to me..

    Drinking water at certain time maximizes it's effectiveness on the body

     2 glasses of water waking up  helps activate internal organs

     1 glass of water 30 minutes before meal  helps digestion

     1 glass of water before taking a bath  helps lower blood pressure

     1 glass of water before going bed  avoids stroke or heart attack


    Sharing Is caring,Please pass to the people you care about.. I DID!!!!

                                                           




    Tuesday, April 24, 2012

    Monday, April 23, 2012

    No Entry

    Monday, April 23, 2012
     
     
    Selamat malam.....
    Walaupun sakit dan penat,kugagahi juge untuk menaip...Jam menunjukkan pukul 9.30 malam semasa Sis menulis..da 2 hari Sis xjenguk blog nie.Terpaksa balik ke kampung halaman di Endau Mersing .
    Tujuannya sebab nak ambil nenek dan pakcik..Xde orang yg nak amik Nenek ,So Sis buat keputusan untuk ambil nenek...Lagipun da lame jugak la Sis xbalik kg...So di kesemaptan tu boleh ler jugak menghidup udara segar di sane...Sebab rumah nenek Sis tu atas bukit...So,nyaman jerk rasenyer..

    Nenek nak datang Jb sebab nak bawak pakcik sis yang sakit tu..ade appointment dengan doktor esok..
    ....

    Entry xdpt diteruskan kerana keadaan xmengizinkan...need Some rest right now..

     

    Friday, April 20, 2012

    My Little Giveaway

    Friday, April 20, 2012

    Selamat malam semua...

    Malam nie Sis nak join GA yang datangnyer dari    Eca Dwinky Asha

                                    



    Seronok la jugak tengok hadiah yang pelbagai..Wah..mane ler tau dapat salah satu darinyer...
    Disamping itu jugak kite boleh bertukar-tukar fanpage dan follower kan.Itu tak mustahil bagi Sis



    So kepada korang yang ingin jugak menyertai GA nie,jangansegan silu untuk klik banner kat atas,...
    Pink Gitu...


    Penaja -penaja Tegar.

                                              " My Little Giveaway dianjurkan oleh
                                         Cerita Dari Hati : Eca Dwinky Asha atas tajaan 
                                               Fadzmie Mohamad,Azy Collection,
                                             Khumaera Ismail,Greennnpanda Craft,
                                                Azza Life Story dan Mala Nasohah "

                                           

                                                                      Trimas.....


                        

    SEGMEN : JOM KENALI BLOG SAYA

    Friday, April 20, 2012

    Selamat petang..hehe...uikkksss...nasib baik sempat join segmen nie..punyer ler lame..ingatkan da kene tinggal bas..haha

                                         miss Z berceloteh
    Sis nak Join Segmen Miss Z nie..I Loikeeeee....Click Banner nie kalau korang nak join gak..
    ade mase lagi nie  Segmen akan tamat pada 25 April 2012, jam 10 Pagi

                                  Blog Sis nie xler glamor macam blogger lain..Memadai kalau ade la blogger2 yang sudi berkawan ngan Sis..Sis cume nak sharing sesuatu yang patut Sis Sharing jerk..Sis pun da lupe bile Sis mula Berblogging nie..
    Sebab sebelum nie Sis ade blog lain selain dari blog nie.Tapi ade masalah skit dgn blog tu..So,Sis buat blog baru..
    Wujudla Kisah Si Dairy Sis nie ..Rase start tahun 2010 kot..tapi blog nie Start 2011..
       

                                                                                                 SEKIAN 
                         

    Dapat Hadiah Lagi ker...Syukran

    Friday, April 20, 2012

    Selamat petang..Sedang Sis mendelete sebahagian msg di inbox fb Sis,,
    tetibe Sis terbace nie
       

    Klik untuk lebih jelas yerk,,,

    betul ker...haha...nk dapat hadiah lagi ker...Tpi Sis xde la dpt link bgtau sis menang ape..emmmm...da rezeki...jangan tolak ...
    Hadiah nie datangnye dari Segmen Cik EtunAmin kite nie..thanks ye..

    Ha lagi satu Sis mintak tolong korang untuk Like Fanpage nie..
    Harap-Harap korang sudi la yek mengLIKE Fanpage kat bawah nie...Nie bukan segmen..Sekadar nak mintak tolong ..ALLAH yang dapat membalas jasa kalian tu..hehehe

        TEKAN SINI  

                                      pastu sini pulak



    dan kalau rajin tekan la iklan churp-churp sebelah nie