Thursday, May 31, 2012

OST Seindah Sakura : Mafa feat Ronnie - Buatku Di Sana

Thursday, May 31, 2012 2 Comments
                                 

Lirik Lagu Buatku Di Sana - Mafa ft. Ronnie OIM 

Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Chorus:
Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

*:
Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

**:
Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

[Ulang Chorus]

Ohhh

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/05/lirik-lagu-buatku-di-sana-mafa-ft.html#ixzz1wPqbmJv1

Harapan -Hyper Act Ost Seindah Sakura

Thursday, May 31, 2012 0 Comments
                                 

Bile jatuh cinta dengan kisahnya..mestila jatuh cinta sekali dengan ost cerita nie

Bicara mimpi itu
Mengheretku ke dasar
Gelap tangannya menggapai tanganku
Dan munculnya dirimu
Di pinggir laman itu
Hangatmu menyambutku kembali
Dan ku mengerti
Mengapa masih berdiri
Hadirnya siang berteman mentari
Dan ku bersama
Bintang malammu mencari kasihku ooo
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahagia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya
Dan angin kan memanggil
Bagai ada musafir
Hadir dan pergi tiada berjanji
Mungkin seketika
Ku merasa cintanya
Bagai dibelai mimpi sempurna
Dan taman ini
Tak bererti dan bersemi
Tiada indah tanpamu di sini
Dan ku jejaki
Walaupun hanya secebis kasihmu ooo
Harapan
Harapan menjadi layu
Ingin ku bahagia bersama
Menjadi kenangan
Memburu impian masa kita
Selamanya
Hatiku
Meratap setinggi gunung
Pasti ku mencari bintangnya
Menjadi cahaya
Menyinar impian hidup kita
Selamanya

Wednesday, May 30, 2012

Da x buleh bukak da..

Wednesday, May 30, 2012 1 Comments
                
sedih..sedih........
facebook kat opis ni da kene blok...ayooo....mcm mne nie...huhu.....xboleh ler nak beli online...xseronok ler nak wat kije......adoyaiiii.ape da...xslh ler nak facebook kat opis...bukannyer sentiasa on..kekadang jerk..tu pun klu teringat nak beli ape2 yang terlintas kt fikiran...ahaha...alasan jer tu..padan muke ko..tu ler nak berpesbuk jerk...
kan da kene blok..
alah..dulu mase masuk keje kt compny nie pun mmg xboleh bukak pesbuk..lately nie la dpt login pesbuk...mybe kesilapan teknikal..la nie diorang blok lagi..mybe head da tau staff2 die mmg rajin buat keje..padahal dok sedap tgk pesbuk..apa da...
walaupun kat rumah sis nie ada tenet..tapi bile da mlm balik..da xsempat la nak pesbuk lagi...aktivit mengemas rumah dan memasak telah menggantikan aktiviti membeli belah tanpa had ...hah..korang faham ker ape maksud sis tu..suke hati la kalau korang xfaham abaikan..

T.A.P.I...

still boleh berblogwalking ..yeiiihaaaa...tu pun xtau ler smpi bile boleh review blog...sat lagi blog pun kene blog...
habisler minah..ambik kau..la nie kene jadi pekerja yang baik.kene buat keje jerk...xpyh nak berfesbuk..kan da kene...adehhh...
klah ..nak blogwalking nie...jom same2..sementara rehat masih ade mase nie..hulaa

Tak tau tajuk

Wednesday, May 30, 2012 0 Comments
                              


Selamat pagi malaysia...Wah sudah hari rabu hari nie...rase macam nak cuti panjang lagi...kan best kalau duduk rumah jerk...xpayah susah2 nak gosok baju....nak drive pepagi bute meredah jem..bukan jem yang letak kat roti okeee..But....ececeh..dalam minggu nie terasa damai bile kt atas jalan raya sebabnya lengang..Budak cuti sekolah...nak keluar lambat  skit pun boleh...yeeehaaa...

Tapi start minggu depan mestila da jem balik..adoyaiii...Lain pulak citenyer..Baru balik bercuti ..Balik Merlimau. Melaka kita la..Eleh..padahal dlu x ambil endah pun pasal melaka...la nie da kawen dengan orang melaka,baru la dapat kenal melaka dengan lebih jelas lagi..emmm...iyolah tu..

Sis start cuti khamis minggu lepas lagi..tu yang xupdate blog nie..smpi berabuk keyboard nie...saje nak tipu..
Hari khamis tu mak mertua berlepas untuk mengerjakan umrah...alhamdulillah....tercapai juga hasrat die...Sis hantar smpi KLIA..ingat nak hantar die kat melaka jerk...tapi bile dengar die kate"korang xnak hantar aku ke KLIA ke..nengok kapalterbang."..adoyaiii..saje jer nak kuar statement tu kan...ho la...Selepas perbincangan adik beradik..kitorang pun setuju nak pergi..seronok la mertua sis nie...

malas nak cite panjang lagi..moga mertua sihat di sane..insyallah..Ha...lepas dari situ esoknye sis pusing2 melaka sampai kepala pusing...ehehe...saje jerk..nak upload gambo ler kununnyer...card reader pulak xde..mane entah peginyer...korang ade x..bg pinjam...haha

Tuesday, May 29, 2012

Cara Menguatkan Daya Ingat

Tuesday, May 29, 2012 1 Comments
                               

Adakah kita sering lupa?Kemungkinan kemampuan otak kita untuk mengingat sudah mulai menurun.
Sebenarnya ,lupa adalah proses permulaan mengingati sesuatu.Perlu kita ketahui , kemampuan daya ingat manusia umumnya terbahagi kepada tiga peringkat iaitu mengingat,merakam dan mendapatkan kembali.Tapi.Adakah daya ingatan boleh ditingkatkan..Korang tau ker caranya?
Jom kita sama- sama membongkar isu ini..(ceh..ceh...da macam wartawan TV3 da pulok)


1.Kena sentiasa mengingati Allah s.wt
    Yang paling penting ialah Allah s.w.t , sentiasa dengan berzikir.Daya ingatan akan bertambah kukuh sekirangya tidak sesaat pun kita lupa kepadaNya.Tapi perkara itu la yang susanh untuk kita mengingatinya kan?sungguh jahil nya kite bile kekadang lupa akan kebesaran Allah s.w.t

2.Mengamalkan Puasa
   Amalam berpuasa sunat juga baik kerana puasa juga boleh menajamkan minda..Bukan ingat nk posa ganti       ye korang...kenalah ingat yang sunat tu..Sis pun kekadang pun x igat jugak nak puasa sunat nie...Sibuk jer nak update blog...adoyaiii

3.Berdoa
  Berdoalah kita kepada Allah s.w.t agar kita diberikan kekuatan daya ingatan, hati yang tenang dan minda yang cerdas..Insyallah

4. Membaca dan menghafal Al-Quran
    Sekiranya korang nie di kalangan orang muslim,eloklah korang mengamalkan membaca Al-Quran walau sehelai muka setiap hari.Lama-lama habis jugak kan satu juzuk tu...Membaca Al-Quran nie dapat menenangkan jiwa, menenangkan perasaan dan menajamkna daya ingatan dengan lebih baik.

emmm....nampaknya itu sahaja la perkongsian Sis setakat nie,Bukan setakat berkongsi malah kita boleh ingat mengingati sesama kita tentang apa yang perlu dan wajib kita lakukan setiap hari..Kekadang kita lupa akan tentang perkara-perkara sebegini..Bile da Share mcm nie barula kita terbuka mata dan minda untuk melakukan perkara-perkara kat atas nie..

Semoga kita sentiasa berada di jalan yang diredhai oleh ALLAH s.wt..insyallah..Amin

ada banyak lagi cara untuk kita menguatkan daya ingatan..so..tunggu next entry eh...kita buat yang nie dulu ok...
bye...



Wednesday, May 23, 2012

SEGMEN : TINGKATKAN VISITOR DAN FOLLOWERS.

Wednesday, May 23, 2012 20 Comments
                               


Hai olsss...Hari nie Sis nak join segmen dari Blogger comel nie : DAZZI LURZZI


Kalau sesiape nak join boleh klik kt banner atas nie ye.
Jangan lupa untuk follow blog beliau sekali...


Sesiape nak join boleh baca syarat kat bawah nie

Follow blog Ejad (wajib.hehehe) ni untuk tau perkembangan nanti..
Tajuk entry adalah SEGMEN : TINGKATKAN VISITOR DAN FOLLOWERS.
Copy banner kat atas dan letakkan kat entry korang dan link kan url segmen ini...
Dah siap entry??copy link korang tu kat entry ini okei?

Tu je..senangkan???Tarikh tutup join segmen ni ialah pada 30 MAY 2012


That's All...Happy Blogwalking..Singgah2 ler sini..Jangan lupa like fanpage Sis ye..

T.H.A.N.K.S    Y.O.U

Tuesday, May 22, 2012

Meh sama-sama cuba Tips niE

Tuesday, May 22, 2012 4 Comments
                                   

Jom same-same hancurkan lemak tepu kt dalam badan kite nie..hehehe....

InFo
Buah betik (papaya) boleh hancurkan lemak??
Mesti tahu apa yang ada dalam betik
    Betik sememangnya kaya dan padat dengan gizi.Kandungan vitamin A dan C yang ada padanya cukup untuk menampung keperluan seharian tubuh.Kalsium,Fosotr dan zat besi pun ada sekali.
Disamping itu,kandungan "kalium" yang tinggi menambahkan lagi manfaat betik kepada tubuh kita.

                                                            
Jadi apa kaitannya semua ini dengan LEMAK??
  Kalau anda amalkan memakan betik segar setiap hari,enzim papain yang ada kat betik nie berupaya memasuki sel adiposa.Kemudiannya.ia mampu menghancurkan lemak yang keras dan menyingkirkan dari tubuh.


TAPI..........
  Harus di ingat ,anda perlu mengamalkannya setiap hari untuk menyingkirkan lemak yang berlebihan ini.Bukannya makan sekali terus slim okeyyy

Selamat mencube  yekkkk




Jatuh Hati pada Seindah Sakura

Tuesday, May 22, 2012 3 Comments
     

Hari-hari rase nak balik awal...rase pukul 7  malam je nak terpacak depan tv...Nak tau ape kesudahan cerita nie...Mase mula-mula tu macam malas jerk nak tengok...al-maklum ler...aktiviti menonton tv da jarang sejak berkahwin nie...banyak aktiviti lain..tau ker ape aktiviti tu..Mengemas,memasak,basuh baju..haha..saje jerk la tu...jangan jadi pemalas ek Puan Siti...hehehe..

kalau yang belum tahu pasal cite nie,meh Sis cite ckit...
  Drama adaptasi novel milik liza Haniza ini menggandingkan fasha sanda dan juga fahrin ahmad.



Sinopsis Versi Novel
Shakira terumbang-ambing akibat kemiskinan hidup dan hilang tempat bergantung. Airil yang hadir dengan perspektif negatif terhadap gadis itu, akhirnya berubah mencintainya dalam diam.
Sukar bagi Shakira untuk bahagia, lantaran ada hati yang dengki dan merancang balas dendam. Hati hitam milik Anida berjaya membuatkan cinta Shakira dan Airil ter halang hingga lelaki itu membawa diri meninggalkan Shakira terkapai-kapai keseorangan. Sejak itu, satu per satu badai datang melanda hingga hidup gadis itu tidak menentu.
                                                       SEINDAH SAKURA
Di universiti, Shakira menemui cinta baru, tapi malangnya dia sudah jadi milik orang lain. Demi kasih pada ibu, dia rela berkorban biarpun hatinya hancur bagai kaca berderai ke bumi.Shakira cuba menjadi SEINDAH SAKURA meskipun harapan untuk mendapatkan kembali cinta sejati semakin mustahil. Namun, dia perlu percaya pada jodoh yang telah tersurat untuknya. Mungkin kita sengaja dipertemukan dengan cinta yang salah agar kita bersyukur setelah mendapatkan cinta yang sebenar…
Sinopsis Versi Drama


Menceritakan kisah sedih menyayat hati kehidupan shakira yang terpaksa mengharungi pelbagai rintangan dan dugaan bersama neneknya sejak mereka ditinggalkan ibunya sejak kecil. Walaupun shakira telah ditinggalkan oleh ibunya, dia terus tabah meneruskan kehidupan daifnya bersama nenek tersayang, nek kiah.

Shakira kini bakal menduduki peperiksaan spm. Kadang kala, shakira terpaksa ponteng sekolah kerana masalah kesihatan nek kiah yang memerlukan penjagaannya. Pada masa yang sama, sekolah shakira juga menerima kemasukan cikgu bar, airil. Shakira yang selalu tidak hadir ke kelas membuatkan airil tertanya-tanya. Tapi tanpa soal selidik, airil terus mendenda shakira.

Sehinggalah pada suatu hari pak jamil pergi berjumpa dengan pengetua sekolah untuk menceritakan tentang nenek shakira dimasukkan ke hospital. Sejak itu barulah airil mengetahui punca utama shakira sering tidak hadir ke sekolah. Sejak airil cuba memberi kata-kata perangsang dan menjadi peneman shakira semasa di hospital sehinggakan mereka mula menyimpan satu rasa di dalam hati masing-masing. 

Datuk malik, bapa saudara kepada airil merupakan seorang pengusaha kaya yang selalu bersedekah kepada anak yatim dan fakir miskin termasuklah shakira. datuk malik jugak melayan shakira seperti anaknya sendiri. Enam bulan telah berlalu dan shakira telah selesai menduduki spm. Satu hari tu datuk malik kelihatan resah dan punya masalah. Apabila ditanya shakira, datuk malik sebenarnya mahu melamar shakira. Shakira amat terkejut.

Apa akan terjadi seterusnya? Adakah shakira akan berkahwin dengan datuk malik demi membalas jasa lelaki yang dianggap seperti ayahnya? Ataupun shakira akan menunggu kepulangan cinta pertamanya iaitu airil? 
Siapa yang menjadi pilihan shakira?
                                                
Syabas pada Zul Huzaimy..Menarik sangat...Nak tengok sampai habis


di petik dari sumber google

Saturday, May 19, 2012

"Segmen : Post my blog feed!!"

Saturday, May 19, 2012 6 Comments
                       


Jom Join segmen dari Maera nie..Klik Banner atas Ni

1) Folo ke tak folo, tak kisah. on aje..
                            Da FOllow Blog Nie.
2) Buat 1 entry bertajuk "Segmen : Post my blog feed!!" , buh header blog maera sprt diatas beserta link ke entry ini. pastu nak bebel ape2 kat entry tu, ikut suke anda la ye.
              Suke Nak Join segmen untuk menambahkan lagi blogger2 kt Malaysia nie....
3) Terhad utk 20 blog saja. Each 1 blog berhak dpt 2 minggu blog feed di page maera.
            Erk...saya yang ke berapa nie,.
4) Follower must be lower than 500. Kalau dh ramai follower tu, tak perlu la ye.kite tolong glamerkan blogger2 baru. =)
              Belum sampi 500 orang pun..hehe
5) Buh juga blog feed sy di blog anda (jika terpilih) selama 2 minggu. kire mcm give n take. i help u, u help me, we r happy family. hehe~
             Setuju tu..same-same tolong ..I will.
6) opss... jgn lupe tinggalkan link entry anda tu di comment entry ini ya. =) 
               Saya Da Letak Link...Yeaaaaa.....Happy Blogwalking...


CEPAT SEBELUM TERLAMBAT..
Tarikh tutup : 21hb May 2012 bersamaan Isnin depan, jam 12 tghmalam. (ATAU selagi tak cukup 20 blog)

Friday, May 18, 2012

Thursday, May 17, 2012

Nak Kongsi satu Tips

Thursday, May 17, 2012 2 Comments
                                  


Time untuk makan..walaupun da kenyang ,tapi still nak makan lagi...makan roti cecah ayo jerk...

Nak kongsi sedikit tips untuk memotivasikan diri kite..iaitu CARA KUNCI MOTIVASI DIRI ANDA

        

1 ) Peristiwa Silam Yang Menyedihkan
         Peristiwa silam yang menyedidkan seperti kematian ibubapa pada usia muda kadangkala menyebabkan si anak mahu berusaha bersungguh-sungguh kerana dia tahu dia tidak mempunyai tempat untuk bergantung.da juga yang pernah berada dalam keadaan miskin tegar dan tidak mahu lagi kembali ke situasi itu,menyebabkan dia berusaha lebih keras agar tidak jatuh.

2) Melihat Kejayaan Orang Lain
       Kadangkala melihat kejayaan orang lain memberikan inspirasi kepada seseorang untuk mengikut jejak langkah orang itu untuk menempa kejayaaan yang sama.

3) Amanat Orang Tersayang
           Amanat orang tersayang seperti ibu,bapa ister,suami atau kekasih mampu menyuntik semangat yang membara ke dalam diri seseorang.Kerapkali kite melihat dalam filem seorang gadis memberi sapu tangan sebagai tanda ingatan kepada teman lelakinya ketika berjuang mendapatkan sesuatu

4) Mahu Mencapai Sesuatu  Yang Lebih Baik
         Ada juga yang mendapat motivasi untuk melakukan sesuatu kerana mereka mahu mencapai sesuatu yang lebih baik dalam hidup.Orang begi selaluya suka mencari kemajuan dalam hidup,sentiasa mencari peluang dan cabaran baru.Mereka juga selalunya mempunyai taraf hidup yang lebih baik dari orang lain.

Kunci motivasi diri saya adalah untuk menjadi diri saya sendiri yang lebih baik setiap hari.Insyallah.
Lebih suka bertanding dengan diri saya sendiri.Saya suka mencabar diri saya sendiri untuk menjadi lebih baik

Untuk lebih memberikan motivasi pada kita,tanamkan minat untuk membaca buku-buku motivasi yang dikarang oleh orang-orang yang telah mencaapai kejayaan


Korang pulak macam mane..???
Ape kunci motivasi korang


Sumber Motivasi Diri

Wednesday, May 16, 2012

P>E>N>A>T

Wednesday, May 16, 2012 1 Comments
                         

Lately nie badan memang rase sangat letih...rase sentiasa nak baring atas katil...Macam pekerja buruh yang buat keje berat pulak...Emmmmm....pembawakkkan kot...hehe..perasan...ade ker....

xboleh nak ditentukan lagi selagi x wat test..Bukannye tak mau buat..Tapi En.Husband kate nanti dlu...jangan cek awal-awal takut kecewa..huh..iyolah tu..Den nie lagi kecewa tau..
Almost 2 months la xdtg period..lagi bpe hari jerk...Nak jugak wat test tu...Sebab badan xrase mcm dlu lagik..suke melepek jerk...cepat penat...perubahan da ade..tapi cume x confirm jerk...

Sebabnyer seblum nie,Period x teratur selepas kahwin...so,xboleh la nak agak kan..
Semua keje rumah da kene buat...Dulu kebanyakkan nyeribu mertua yang buat...ha..padan muke ko tuh..rasekan...haha..Barulah berdikari namanyer...Macam mane rajinnyer husband aku nie menolong membuat kerja rumah bersama-sama,walaupun disuruh baru buat...aiyakkkk...Oklah tu..Thanks ye En,Husband


Monday, May 14, 2012

Moody Monday

Monday, May 14, 2012 2 Comments
                 
Moody sebabnye badan terlalu sakit..lemah segala otot2 dek kerana kepenatan baru blik melaka semalam..
Rase mcm nak amik MC pulak...Tapi disebabkan tanggungjawab sebagai pekerja, ku gagahi jugak ke tempat keje pagi tadi..pandai je tanggungjawab...haha..ayat skema betul..

Hari sabtu lepas balik keje ingatkan terus la nak blik melaka..boleh ler berehat lame skit kat melaka tu..Tapi sangkaan meleset giler sbb terpkse ler gi yaasin kt sebelah umah nie...terajin pulak gi kenduri tu,xtau ler kenapa...mybe sbb sebelah umah jer kan..memang xpatut ler aku xpegi..walaupun ler orang sebelah tu suke bawak mulut...lagi xsuke..tapi nak wat camne...xkan ler nak cari musuh..kugagahi jue...nasib baik aku ada akak ipar yang pandai membodek..giler punyer kakak ipar...i loikeee...haha..memang sekepala...

Habis kenduri lebih kurang pukul 3 lebih...terkejar-kejar aku blik ,tukar baju.angkut semua..start kete terus balik...eh....Suami aku yang drive...sibuk jer ko yang buat...haha....dalam kete aku da tertido..sampai ler bunyik suara kroh....aku terus terjaga...alamak....bunyik ler pulak..ngorok ker...suami kat sblah da senyum..Die tau yang wife die nie kepenatan tahap gaban...heh..siap perli2 aku bunyik berdengkur...giler...kepenatan...Smpi melaka da pukul 7 lbih...smpi je umah aku terus terbongkang..

Mak Mentua aku da sound...Bile nak siap nie..nak pi kenduri rumah mak long aku pulak...adoiiii..aku penat..
emmm...pergi ler jugak wlupun jam dkt kul seploh...pi makan2 dlm kul doblas blik umah semula..nasib baik ler x kene kemas..haha...pemalas...walhal aku penat ...esoknyer tghari aku da cabut blik JB...tinggal la mak mentua ku di kampung...xpe2 nti kite jumpe lagi ye mak...sebelum mak terbang gi umah kami balik na..

ok..bye..sambung keje...

Saturday, May 12, 2012

Sabtu Suda..Yepppii

Saturday, May 12, 2012 0 Comments
              

Peh..suke giler bile hari sabtu nie...sebabnyer hari sabtu nie la hari bekerja paling pendek..tepat jarum jam pukul doblas aku da kuar pintu opis...rase xsabar nak scan blik...ajer sengal....

Teringin pulak nak cari kerje yang hanya 5 hari waktu bekerja...xpayah susah-susah hari sabtu bangun pepagi bute...hehe..dasar xtau dek untung...untung company nie nak amik ko tau x...hahaha...memang pun..suke hati den ler..

Segala dokumen yang kat atas meja nie dari tadi dok pending jerk...pepagi masuk keje aku da semangat buat keje...Ni da time nak blik boleh rileks skit...rileks banyak sebenonyer...mentang2 la boleh tgk FB kt sini..heh..
xkisah ler...kt FB nie aku just tengok2 ape yg aku kenan jerk...yg rase nk komen skit2 tu boleh la...

Udah...nak sambung keje..


Friday, May 11, 2012

Kisah Hari JUmaat

Friday, May 11, 2012 0 Comments

Selamat tengahari..Alhamdulillah...syukur....dah pun hari jumaat..Skema sungguh tajuk entry nie.sebabnye esok sabtu...keje separuh hari..petang cabut balik Melaka...Al-maklum ler kahwin orang melaka..tu yang dapat pegi melaka..Rasenyer kalau xkahwin orang melaka memang ler payah nak pi melaka...pikir seploh kali agaknyer nak kesana..Mesti la kesana untuk berjalan-jalan kan??Pegi tempat-tempat yang selalu orang heboq sangat tu(cam pelik je ayat)

Balik Melaka sebab nak hantar mertua balik da...Ada kursus umrah pada 15hb nie..Insyallah 23hb nie da pi terbang la...Semoga semuanya selamat Insyallah...Emmm...bile ler rasenyer dapat pegi sane...Tengok orang pergi macam nak pergi jugak..alahaiii....belum sampai seru....emmm...belum sampai seru ke xde seru duit lagi...hahaa...redha jer la kan?

Duduk kat opis sensorang bile kaum adam pi sembahyang...ambik mase nak update blog nie..saje jerk..
Lepas pi mentakedarah soup tadi kt pusat bandar..lega....akhirnyer dapat jugak mkn...padahal senang je pun nak pi sane..memang da lame xkuar lunch....sllu dok terperap kt opis...sampai kusyen empuk nie da naik nipis  aku duduk...ade kesahhhh...

Thanks bulat sebab layan akak mkn tadik..sesambey pegang perut aku nie..buncit je tau...itu ler perempuan...
membuncit jerk...tpi xtau ler buncit ade isi ke xde..ade kesahh....

Menunggu poslaju datang ...xsabar nak tengok baju baru beli...mintak-mintak hari nie sampai..giler la...asyik beli baju jerk...ala..takat bwh 50 hengget boleh ler beli sllu...klu bab mahal-mahal tu xla kot...

da ler...sambung keje..bye...

Wednesday, May 09, 2012

Doodle Nama Saya Part 2

Wednesday, May 09, 2012 4 Comments
            
Petang semua..sambil makan Apple..cepat -cepat buat entry nie..Harap sempat ler,,

                                                
                                                                 Klik Banner untuk Join

SITI ROHAIDA
PINK(#DF01D7)

Sis nak Tag Si cantik nie (2nd Tag)
1) Miera Atiera
2) Cik Lynn

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan

Wednesday, May 09, 2012 19 Comments
                         

Selamat Tengahari...Sambey makan n join segmen Miss Z nie...Die buat segmen..
                                    miss Z berceloteh
Klik Banner Miss Z nie kalau nak Join

Sis Adalah Anak kelahiran J.O.H.O.R  (saje nak boldkan haha)
Follower Sis :473 (follow la saya)
Tekan Sini >>Dairy<<

Saje Nak tag Budak Cumel Nie
1) Masrina
2) Mrs Ery


Tuesday, May 08, 2012

Doodle Nama Saya

Tuesday, May 08, 2012 1 Comments
                              

Pagi semua...pagi la pagi...haha...Kali nie Sis nak Join Segmen dari Apit..Dulu-dulu xdpt..harap-harap kali nie dapat ler masuk dalam list 50 blogger terawal...ececehh..
 
Klik Banner nie untuk Join

Nama: Siti Rohaida
Warna :Pink (#DF01D7)


Sis nak Tag Si cantik nie
1) Miera Atiera
2) Cik Lynn


"1st Giveaway By Iena Eliena"

Tuesday, May 08, 2012 7 Comments
                       

Selamat pagi..munink...haha...yeessss..Hari nie nak join satu GA dari Cik Iena Eliena kite nie..
                                    
                                             Klik Banner nie kalau korang nak Join..
Mane Sis tau Cik Iena Eliana nie buat GA???..haha..Thanks to Iena sebab sudi singgah kt blog Sis..Dialah yang bgtau Sis die buat GA..Teruja seyy nak join...Psstttt Iena...Sis Join tau...By the way Sis dengan gumbire menyatakan yang Sis da VOTE Cik Iena tau..Harap-harap menang ek..Sis suke tengok pic nie..memang spontan...

kat sini Sis nak tag 2-3 orang blogger supaye boleh same-same join GA nie..Baru la Meriah kan?

1) Eyin
2) Miss Z
3) Ieyra
4) Sha

Follow Us @aida_yusof81