3
Assalamualaikum


Nak menggemukkan badan memang senang,tapi kalau bab nak menguruskan badan,memang susah.Sebab tu ade dikalangan kita nie,bila bab kuruskan badan tu jarang di amalkan..

Sekarang nie En.Husband da ade hati nak mengecilkan sedikit badan die tu..Alhamdulillah..Niat da ade tu.
Bagi memberi sokongan pada die...Aku pun terpaksa la berdiet jugak..At least boleh la mengurangkan sedikit berat badan nie..

Nie da hari ke3 En.Husband x menjamah nasi..Aku try research cara bagaimana untuk membantu die mengamalkan diet yang sihat..
Nasib baik ada rujukan di sini..>>>>>ATKINS DIET <<<<

Barulah En.Husband sihat..takut pulak klu cara diet yg salah,boleh mendatangkan penyakit untuk die.

Bagi aku... Sehari tanpa makan nasi memang maha susah nak melakukan aktiviti ape2.mula la rase pening dan yang seangkatan dengannya..hadoiii...tapi masih tetap mencuba sehingga kini tanpa nasi..Tapau ikan goreng dgn sayur je tengahari nie..Mudah-mudahan menjadi la diet nie..

Yang penting usaha.. Da try ikut diet Dr.Atkin..Nie la yang aku cuba amalkan setiap hari..haha

Contoh sarapan / Breakfast
1.) Telur rebus - 1 biji - (0.6 grams carb)
2.) Chicken slice - 2-3 keping - (0.0 grams carb)
3.) Air suam - 1-2 glass - (0 gram carb)
4.) Keju - 2 keping - (1 gram carb)
Makan Tengahari / Malam
1.) Ikan panggang - 1-2 keping - (0 gram Carb)
2.) Sup Ayam - 1 mangkuk - (0.5 - 1 gram Carb) 
3.) Ayam goreng - 1-2 ketul - (0.5 - 1 gram Carb)
4.) Sayur-sayuran hijau - 1 mangkuk - (1 - 3 grams Carb)
5.) Telur goreng - 1-2 biji - (1 - 1.5 gram Carb)

Nak try lagi research menu-menu untuk diet dan resepi2 diet..



bye




Post a Comment

  1. Info menarik. saya pun tgh amal makan telur separuh masak setiap pag(dulu susah nk telan demi diet telan jgk :P ). Kenyang tahan sampai tengah hari.

    ReplyDelete
  2. Selamat berdiet :) tapi kan, anis terbalik pulak, susah nak naik berat badan.. Stress jugak sebab kurus sangat.. Huhuhu

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top