Thursday, February 28, 2013

Felt Craft : Inilah hasilnya

Thursday, February 28, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Tuari da ade bgtau kat korang tentang hobi baru aku tu kan?Actually bukan hobi...
saje je nak test bakat terpendam..mane ler tau boleh korek sendiri ape yg bakat terpendam dalam wanita yang bernama SITI ROHAIDA YUSOF nie..

ehehehe...


TADAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!
cantik x....hehe...orang xde seni...tapi jadikla jugak...cuma jahitan aku tu kurang kemas..
EN.Husband kate banyak perlu dibaiki..yezzaaaa...bg support seyyy...

nie utk En.Husband...
Of course untuk aku


nie untuk nephews

banyak lagi la yang aku buat...banyak hairclips..
model-model da sentiasa menanti..berebut2 nakkan benda nie
Budak kecik mane tau..tengok je cantik..orang tua tengok..masyallah..teruk nyer seni..

ingat tu..

perlu diperbaiki...




bye



Wednesday, February 27, 2013

Beralih pada Keras Tangan

Wednesday, February 27, 2013 1 Comments
Assalamualaikum

Rasa macam da  lama x menaip ape2 entry pun dalam 2-3 hari nie..
Macam sibuk jerk..Tapi tetap menerjah masuk ke blog2 kesayangan aku ..

Ade lebih dari supulh orang yang memang rajin untuk aku terjah dan komen bile aku start masuk keje...
Nampak sngat x buat keje kan?...biaselah tuh...
korang bukak la hotfm sekarang nie..mesti korang akan dengar diorang cite pasal keje..

Bukan la bz sgt pun 2-3 hari nie,Cume sekarang nie sibuk dengan hobi baru jerk.hari -hari aku dok usha blog-blog felt craft..Macam berminat pulak dengan hobi baru nie..

Demi untuk melembutkan tangan aku nie yang memang keras macam kayu,aku cuba dan terus mencuba untuk melembutkan tangan supaya dapat menggunting dengan cantik..Xla bengkang bengkok aku guntung kain felt tu..appe da..nampak sangat xde seni..

tapi kalau x cuba kite xkan tahu kebolehan yang tersembunyi dalam diri kita kan?

Perlu ade perubahan..Konon nak jugak pi kelas  or kursus felt nie..
cuma xde mase...komitmen keje 6 hari seminggu tu yang menyebabkan xde masa

oklah..nanti da jadi aku tayangkan kat korang ea..


Psssstttt:>>> walau ade hobi baru ,blog kesayangan akan tettap no.1
Bye

Sunday, February 24, 2013

Astro Punye Cerita

Sunday, February 24, 2013 1 Comments
Assalamualaikum

Sape rumah yang xde astro..Tepuk Tangan...
Tapi korang suke ke kalau xde astro.Sebab ape korang masuk astro kat rumah ek..

Alasan aku cuma satu jerk..Supaya tengok tu,siaran die terang...xpayah nak usik-usik antena..
Tapi bile tengok siaran2 kat astro tu..dah berpuluh-puluh kali dok ulang benda yang sama dlam satu hari..tu yang bosan..hadoiiii...

Tambah siaran pun same jugak..kononyer la  cerita tu ade kat mustika hd..lame-lame cerita tetap jugak akan disiarkan kat siaran yg biasa macam 104..

punye banyak dapat duit dari pelanggan..itu jugak yang nak di ulangnye..
Kalau cerita,kebanyakkan nyer nak jual cite-cite lawak yang ntah pape jerk..Makin lame bil makin banyak..naik makin la naik..

Maybe sebab xde persaingan..so orang tak boleh nak buat pilihan...emmmm..nasib la...
sebab nakkan siaran yang terang..terpaksa ler masuk astro...huh!!! Nasib la...

Saturday, February 23, 2013

PERIHAL KAMI

Saturday, February 23, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Selesai sudah Cerita KAMI..
Filem pertama dan Terakhir Allahyarham Sudirman Hj Arshad

  • Filem: KAMI
  • Watak: Tookoo (remaja berusia 17 tahun).
  • Mula ditayangkan: 27hb Mei 1982
  • Dikeluarkan oleh: Indra Film Productions and Distribution Sdn. Bhd
  • Arahan: Patrick Yeoh (filem pertama arahannya)
  • Lagu tema : Pelangi Petang 

Sinopsis: Tookoo hanya belajar sampai darjah 6 dan hobinya suka menyanyi. Ibunya sudah meninggal dunia, dia tinggal bersama ibu tiri dan bapanya. Disebabkan tidak serasi dengan ibu tirinya, dia berhijrah ke Kuala Lumpur. Di sana, Tookoo bertemu dengan Din, seorang kanak-kanak terbiar. Din tinggal bersama makciknya yang selalu menderanya. Oleh sebab itu Din pun melarikan diri dan ingin mencari ibu kandungnya. Suatu hari semasa hujan, Din minta berteduh di tempat berlindung Tookoo iaitu sebuah banglo yang ditinggalkan. Sejak itu Din dan Tookoo menjadi kawan baik, di situlah bermulanya KAMI. Macam-macam halangan dan rintangan yang mereka hadapi dalam meneruskan hidup.

Sudirman telah dicalonkan dalam kategori Pelakon Terbaik di Festival Filem Malaysia, tetapi tidak berjaya.

BERCITA-CITA INGIN MENJADI PRODUSER Menjelang penghujung usianya, Sudirman memberitahu, dia telah menyiapkan skrip filem Primadona dan bercita-cita untuk menjadi produser dan pengarahnya. Malangnya hasratnya itu tidak kesampaian.


*** cerita nie keluar pada umur aku satu tahun dan sekarang nie umur aku da 32 tahun..korang kira la berapa lame cerita nie masih lagi hidup...

"Bukan gelaran jadi ukuran, tetapi bakti yang disumbangkan. Walau apapun terjadi, perjuangan saya dalam bidang seni tiada noktahnya, selagi nadi ini masih berdenyut, selagi peminat masih meminati saya, selama itulah saya akan berjuang dalam dunia hiburan. Dalam kerjaya saya sebagai penghibur, saya mahu lakukan bersungguh-sungguh supaya masyarakat terus mengingati buat selama-lamanya," antara ungkapan yang pernah diluahkan oleh Sudirman ketika hayatnya...

info :

Tribute To Allahyarham Datuk Sudirman Haji Arshad

Bersantai Di hujung minggu

Saturday, February 23, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Selalunyer hujung minggu nie kalau tak kat rumah mak ,mesti kat rumah sendiri..
Selalunye 2 minggu skali aku akan balik rumah family aku di kota tinggi..korang tau ke kota tinggi kat mane?
cer Google..hehe...kota tinggi johor tau..Sekarang nie kalau nak balik kota tinggi ,aku xpayah amik mase yang lame,Cuma 45 minit je dari pasir gudang.Kalau dulu xde highway pasir gudang desaru nie ,makan berjam jugak la..jammed lagi..sekarang nie masuk highway jer..bayar je la tol tu..Tol dari pasir gudang ke kota tinggi rm5.95 shj.

oklah tu dari nak meredah jalan yang berjam-jam tu..

Disebabkan aku duduk dengan mertua,jadi xpayah la nak memilih nak balik rumah mane satu..
Cuma dalam setahun tu banyak kali jugak la kene balik Melaka..Sebab mertua nak menjenguk jugak sedara mara di Melaka..Sekali sekala balik memang seronok la..Dapat tengok sawah..
Kadang-kadang orang kata untung bila berkahwin dengan orang luar..Boleh tengok negeri orang kan?.
Kalau dulu nak pergi melaka pun susah..La nie,Sekelip mata je kalau nak gi melaka...hahaha

emmm...bau sup tulang da menusuk-nusuk hidung aku nie..Untung ade adik ipar yang pandai masak..
aku tumpang makan jerk..Kalau nak masak yg sedap macam die xtau ler setanding ke tidak..
Janji suami kata aku masak sedap...ok la kan..hahaha..Mane ade mase nak masak yang sedap-sedap..
sebab aku bekerja.so...balik keje..masak yang simple-sahaja..haha


okler kan..ok lah..nak menghirup sup dulu..

bye

Thursday, February 21, 2013

Sape Pembeli Online

Thursday, February 21, 2013 1 Comments
Assalamualaikum

Sekarang nie semua nak online..beli barangan rumah pun da boleh online..
Dunia di hujung jari la katakan..
Kebiasaan aku untuk beli barang secara online nie memang ler x boleh nak di sekat..
Da terbiase sangat..Ape nak jadi da....

Tapi setakat nie alhamdulillah belum lagi la kene tipu..Itu perlu aku berhati-hati..
Bila aku da order barang and owner kata akan pos hari nie,aku da siap2 mintak tracking no..
Esok aku akan check kt pos trace kat mane brg tu dan no tracking tu betul.
Selalunya bile diorang bg no tracking lambat..sehari slpas bayaran aku akan tanye pada penjual tu samada da pos atau belum..tu benda yang wajib aku buat..of course le kene cerewet bile da melibatkan wang kan..
kekadang ade penjual yang rimas bila pembeli dok sibuk tanye knape barng x antar lagi..itu da memang hak pembeli tau..tapi kalau penjual tu tau cara menjual, gerenti pembeli puas hati..of course servis kene tiptop.
at least inform pada pembeli bila barang itu akan di pos atau boleh terus bagi tracking no..Jadi pembeli akan mudah percaya bila ade tracking no tu..

Tapi hari nie bukan ler sebab tu..huhu..tersalah hantar warne kain la pulak..1st memang aku nak warna biru turqoise..tapi da tukar warna maroon..tup..tup ..die bagi warne biru tu..huhuhu..hampa..
tapi xpe..manusia selalu jugak melakukan kesilapan..
terpaksa la aku poskan balik baju tu..




nie yang malas nak pi pejabat pos nie..

Wednesday, February 20, 2013

Aku Sebak Kerana..

Wednesday, February 20, 2013 0 Comments
Assalamualaikum


kenapa aku mesti sebak bila dapat berita gembira..Berita adik aku da pregnant lagi..Anak ke-3 insyallah..
Sebak sebab da 2 tahun kawen tapi Allah belum lagi mengizinkan aku untuk pregnant..

Sedih hati bila orang yang  baru kahwin da dapat berita gembira..Tapi aku yang da lame kawen nie,belum lagi ade berita mcm tu..Kadang-kadang rasa x adil..Tapi aku tau mungkin Allah da merencanakan semua yang terjadi pada diri aku nie.
Mungkin orang akan cakap..ala..baru 2 tahun kawen..Tapi perasaan seorang isteri mungkin korang memahaminya...

Aku hanya menunpang kasih dari anak-anak saudara.Kadang-kadang hanya meminjam mereka dari ibubapa mereka..

Anak Angkat..???? aku takut tak termampu nak menjaga sebab.... hanya aku yang tau..


Moga Allah memberikan aku rezeki lambat laun nanti..Insyallah..Amin...

Entry Hot-Fizz Fairuz Bertunang Dengan Isteri Orang

Wednesday, February 20, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Entry Hot yang aku baca pagi tadi nie memang ler nak dikatakan hot..Kebanyakkan entry blogger hari nie penuh dengan isi tentang Fizz Fairuz yang tertipu dengan bertunangan dengan isteri orang???
memang ler hot kan..

Ape pun yang terjadi antara Fizz Fairuz dan Almy Nadia perlu lebih kesabaran dan senantiasa berdoa supaya diberikan petunjuk atas apa yang berlaku..Allah ingin menguji kecekalan hati Umatnya..

Fizz Fairuz
Dipetik dari Oh Bulan

korang boleh jenguk kat sni jugak:-


First GIVEAWAY by KECIK

Wednesday, February 20, 2013 0 Comments
Assalamualaikum




Nak menjemput korang untuk join GA yang dianjurkan oleh blogger kecik nie
Klik Banner untuk Join ya!!!!



Jom join beramai-ramai kerana aku adalah salah sorang dari sponsor hadiah hehehe..
syarat-syarat nye mudah jerk.
SYARAT-SYARAY WAJIB ! 

- Buat satu entri "First Giveaway by Kecik"
- Tampal banner yang perasan comel dan hot tu dalam entri dan backlink ke entri ini
- Click sampai habis loading, follow , dan like semua fanpage yang berkenaan
- Publish entri dan hantar ke ruangan komen di entri ini


- Follow k e c i k
- Like fanpage k e c i k 
- Like s i n i, share dan nyatakan anda likers yang ke berapa di dalam entri *akan diperiksa
- Click --> s i n is i n is i n is i n is i n i dan s i n i sampai habis loading
- Giveaway berlangsung selama sebulan, bermula 19/02/2013 - 19/03/2013. Kalau penyertaan memberansangkan, kecik dengan baik hati akan menambah bilangan bantal comel untuk pemenang ^_^


Sponsor

Tuan Tanah  -->  Bantal comel ^_^ untuk seorang pemenang 
Ain Al-Khawlani   -->  Topup RM3 ( maxis , celcom ) untuk seorang +  Footer untuk seorang
Neyna + Neyna FanPage  -->  Review Blog untuk 2 orang + Topup RM5 untuk seorang
Scha Mymy + Scha Mymy Fanpage  -->  Topup RM10 untuk seorang
Syara  -->  Topup RM10 untuk seorang
E'raz Fadli + E'raz Fadli FanPage  -->  Topup RM10 untuk 3 orang
Farah Syamimi  --> RM5 untuk 2 orang
Natasya  -->  Topup RM5 untuk 2 orang
Zati's Serenade + Zati's Serenade FanPage  -->  Laminated bookmark + heart corner bookmark utk 5 orang
Zahidah Wahid + Zahidah Wahid FanPage  -->  Preloved t-shirt size 'S' untuk 2 orang
Siti Rohaida  -->  Keychain
Rania  -->  Keychain kebaya melaka untuk seorang
Aien Hermionie  -->  Review blog untuk 7 orang
Shiera + Shiera  -->  Review blog untuk 6 orang
Farra + Farra FanPage  -->  Review blog untuk 5 orang







Apa lagi jom join beramai-ramai. Support kecik untuk first Giveaway ni. :) 


Monday, February 18, 2013

Segmen: "Pencarian Bloglist February 2013"

Monday, February 18, 2013 0 Comments
Assalamualaikum


Selamat Petang...

Nak menjoinkan diri dalam segmen Puan YuYu nie..

Sebelum tu nak ucapkan selamat pengantin baru pada Yuyu..Welcome to the club...hehehe


3) Follow blog ni bagi siapa yang belum follow lagi. 
Kalau ada yang sudi masukkan blog yuyu dalam blog dia pon boleh jugak.. :)

4) Like PAGE ni.. dan PAGE

4) Paste kan url entry di comment bawah okeyh.. nanti yuyu terus masukkan dalam bloglist.

5) Invite kawan-kawan blogger yang lain untuk join segmen ni..


Jom terjah...


bye

Blog Si Dairy Dah Ade Page Rank

Monday, February 18, 2013 3 Comments
Assalamualaikum

Bila tengok blog nie,ade aje penambahan yang aku buat..Tu pun atas dasar pembaharuan..Kononnye..
Mane la tau daripada berblogging nie dapat side income..Boleh beli banglo...haha..

Selalunye pepagi bute aku masuk keje, sebelum jam tepat pukul 8 pagi,Aku da blogwalking..
Of coursee aku bw blogger2 yang ade dlam bloglist aku nie..Kalau boleh aku nak letak semua blog dalam bloglist aku..tapi aku nie bukan ler pandai sgt..Tujuannye mudah..Senang aku nak bw kat entry2 fresh diorang tu..Saling kunjung mengunjungi ler katakan

Then,pepagi tadi aku da melawat blog kak Mialiana..bagi aku satu idea untuk letakkan page rank tu kat blog aku nie..Padahal page rank ku bru ler 1..bukan 5-6..Tu da kire rate paling tinggi ler tu..Ade jugakla nombor kan? dari xde tu..hahaha..

Thanks kat Kak Mia sbb bg aku ade tu..walaupun ditujukan khas untuk semua blogger..keh..hkeh

erk!!!! korang perasan ke perubahan header aku tu..saje je kan xnak tegur!!!

see.....ade kan..


Kalau korang nak jugak letak page rank macam aku nie..korang terjah ler page kak Mia..
Nanti kak Mia boleh tolong bgtau step nye...klik sni jer untuk korang tau lebih lanjut..
Aku tau ikut jerk...hehehe 
klik atas nie..




bye

Saturday, February 16, 2013

GA > Sapa Ada Anak Nama DANIA/DAMIA/AINUL/HUDA????BY SURIAAMANDA

Saturday, February 16, 2013 3 Comments
Assalamualaikum


Balik dari jenjalan tu,terus ler aku nie bukak lappy,blogwalking terus..mentang-mentang la wifi free,..Nak online jerk la keje nye.

Da lupe BW kat blog sape entah ek..tetibe teringin nak join GA nie..Sebabnye anak buah aku ade nama sama dengan blogger Suria Amanda.

Nama Anak Buah aku tu : Damia Qaisara Bt Hazri
DIlahirkan pada :tahun je ingat 2010








bye

HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE

Saturday, February 16, 2013 1 Comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah..Masih lagi bernafas pada pagi sabtu nie..Pepagi nie sempat jugak la nak menjoinkan diri dalam Hijabister giveway nie..Ni pun dapat tau dari blogger Eca..


Segmen nie diadakan oleh siyda(empunye segmen ni)  bagi merasmikan SHIDAIZY BOUTIQUE FANPAGE

Mane la tau kot-kot dapat hijab nanti...

Sesiapa yang nak join tu boleh klik banner nie..
Tarikh tutup lama lgi iaitu pada 
9/3/2013

Nak tag sesiapa yang menyinggah di blog nie..

harap korang sudi ler support siyda untuk contest beliau nie



bye

Friday, February 15, 2013

Minat Yang Tiba-Tiba

Friday, February 15, 2013 1 Comments
Assalamualaikum


Selepas join segmen dari Ayu's felt craft nie (klik sini >> Segmen <<) tetibe boleh timbul minat nak buat felt craft..
Sedaya upaya cari + google tentang felt craft..Biase la minat x menentu...habis musim craft,habis ler minat aku nie..

Sebabnye aku minat sngt tengok diorang menghasilkan barang-barang dari kain felt nie.Cantik jerk..
Dan da ramai remaja-remaja yang da menceburkan diri dalam dunia Felt Craft nie..

Ala...apa salahnye aku nak mencuba benda2 nie..mane ler tau boleh buat bisness..

Setelah aku menggoogle tentang craft felt nie,Aku da dapat idea untuk beli starter kit dulu.
Yela kan ke baru nak mencuba..Mestila aku beli yang starter kit punyer..

Aku beli dari Yana craft sbb die ade jual untuk starter kit.
 ~YaNa CrAfT ~ Craft Supplies ~ Handmade From Felt & Fabric ~ DIY~ Craft Felt Workshop~

Sorry yana sebb curi header awk...hehe..

Aku da pun membelinye dari yana craft hari nie..So next week dapat ler barangnye..Dengn hati yang tak sabar untuk menjahanamkan jarum tu..haha...

Tapi aku langsung xde asas jahitan..Pi kursus pun xde lagi..Sejak da usia-usia macam nie x ramai kawan2 yang sudi nak join aku utk kursus2 pendek nie..Jadi aku terpaksa belajar dari youtube nampaknyer..

Ade lagi minat aku nie..actually bukan minat.cuma aku fikir bidang nie perlu untuk backup aku bile aku da xboleh nak bekerja kelak..korang tau x ape die..tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

JAHITAN

And,aku pernah ler riki-riki tempat atau kelas jahitan di sekitar pasir gudang nie...tapi belum jumpe. dan belum ade mase nak mencari..Bukan sebenarnye xde mase,cuma keaadaan belum pulih spt biase,menyukarkan aku bergerak kesana sini..Semua atas bantuan suami untuk menghantar aku kemana je yg aku nak gi...Tu pun klu die rajin..

Sape yang tau pasal felt craft nie boleh ler sharing...


tq



bye

Kelebihan Hari Jumaat-Sharing

Friday, February 15, 2013 3 Comments
Assalamualaikum


Apa khabar hari anda? Apa cerita Jumaat anda?  Ya, hari ini hari Jumaat. Hari untuk kita mendapatkan lebih success dalam hidup kita. Hari untuk kita lebih cemerlang, lebih kuat berbanding hari-hari yang lain.
Jadi, apa pun yang anda buat pada hari ini, pastikan itu adalah yang terbaik, yang terhebat untuk diri anda sendiri. Kalau selalu bangun pagi sepuluh minit lagi ke waktu subuh, maka jadikanlah Jumaat untuk anda lebih berjaya.
Jadikan Jumaat untuk lebih special daripada hari-hari yang lain. Buat janji, bahawa Jumaat aku mesti bangun tiga puluh minit sebelum ke waktu subuh. Hah, kan bagus.
Hari ini Panduan Islam nak cerita sedikit tentang hebatnya dan kelebihan-kelebihan hari Jumaat.
1Berlakunya hari kiamat.
Ya, Jumaat merupakan hari yang selalu dikaitkan dengan berlakunya hari kiamat. Dalam suatu hadis riwayat Muslim, Nabi SAW ada menyebut bahawa, “Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada Allah melainkan akan dikabulkan permintaannya.”
2. Nabi Adam diciptakan dan dia juga disingkirkan dari syurga.
Hari Jumaat memang istimewa. Hari ini nabi Adam diciptakan, dan hari ini jugalah beliau diturunkan daripada syurga.
Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah bersabda, maksudnya: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah Jumaat, pada hari itulah, Adam a.s. diciptakan dan pada hari itulah juga dia dikeluarkan dari syurga.”
3. Penghulu segala hari.
Saya suka sebut Jumaat ni special. Kenapa ya? Jumaat ini adalah hari yang sangat-sangat istimewa kerana agama kita sendiri yang meletakkan Jumaat itu ketua dan lebih sedikit ganjarannya berbanding hari-hari yang lain.
Dalam suatu hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah yang bermaksud: “Jumaat dinamakan sebagai ‘Saidul aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).”
4. Selamat dari fitnah kubur bagi yang mati pada hari Jumaat.
Menurut Nabi SAW, “Tidak seorang muslim yang mati pada hari Jumaat atau pun malam Jumaat, melainkan diselamatkan Allah  daripada fitnah kubur.”
Jadi, sama-samalah kita berdoa moga-moga Allah memilih kita di kalangan manusia-manusia yang diberikan kelebihan oleh Allah ini.
5. Kebaikan dengan memotong kuku.
Peliharalah kebersihan anda. Kalau boleh, Jumaat ni bagi lebih-lebih lagi. Mana yang dah lama tak potong rambut, maka potonglah. Kasi kemas. Kalau kuku dah rasa mula nak panjang, hah potonglah.
Ibnu Masud berkata, “Sesiapa yang memotong kuku pada hari Jumaat, Allah akan menyembuhkannya daripada penyakit dan memberikannya keselamatan.”
6. Makbulnya doa di antara dua khutbah.
Yang ini pun kita dah selalu dengar. Daripada zaman sekolah lagi mungkin ramai yang telah diberitahu akan perkara ini. Baca doa ketika imam sedang duduk antara dua khutbah selalunya makbul doanya tu. Ya, kan?
Banyak ulamak yang berpendapat bahawa makbulnya doa yang dibaca di antara dua khutbah, iaitu ketika imam sedang duduk antara khutbah pertama dan khutbah kedua.
Ini berdasarkan hadis daripada Abu Hurairah yang bermaksud, “Pada hari Jumaat ada satu saat yang bertepatan dengan orang Islam ketika dia sedang sembahyang, di mana tatkala ia berdoa maka doanya itu akan dimakbulkan.” Dan rasulullah menunjukkan isyarat tangannya yang membawa maksud sedikit sahaja waktu itu.
Abi burdah bin Abi al-Amusa al-Asy’ari r.a berkata bahawa beliau pernah mendengar bahawa Abdullah bin Umar r.a pernah mendengar bahawa Rasulullah pernah menjelaskan bahawa waktu yang paling mustajab itu adalah waktu antara imam duduk di atas mimbar sehingga solat selesai didirikan.
TUAN, puan, abang, kakak dan adik-adik semua, marilah kita jadikan Jumaat kita kali ini lebih bererti. Bukannya apa, untuk kebaikan kita juga. Semua kelebihan yang ada pada Jumaat ini sebenarnya merupakan ruang dan peluang untuk  kita rebut.
Kita mengaku kita orang Islam. Kita pun mengaku bahawa kita ni mengamalkan segala suruhan agama. Jadi, apalah salahnya sedikit amalan yang nampak macam tak seberapa ini kita rebut.
Kalau rasa-rasa selalunya macam malas nak selawat, macam tak ada mood nak berzikir, maka jadikanlah hari Jumaat untuk anda lebih bersemangat unttuk berselawat, berzikir, istighfar dan sebagainya.
Nabi sendiri ada menyebut barangsiapa yang banyak beristihfar, Allah akan bagi jalan keluar bagi setiap masalah yang dihadapinya.
Mari kita jadi lebih baik, sedikit pun tak apa. Asal kita jadi lebih baik. Kita usaha, kita cuba betul-betul. Mana tahu andai Allah juga bakal tarik nyawa kita di hari Sayidul aiyam ini. Subhanallah…
Untuk kebaikan bersama,
Klik SHARE untuk berkongsi ILMU ini kepada sahabat Facebook yang lain.  Wallahualam.

Di petik dari Panduan Islam

Follow Us @aida_yusof81