0
Assalamualaikum

Selalunyer hujung minggu nie kalau tak kat rumah mak ,mesti kat rumah sendiri..
Selalunye 2 minggu skali aku akan balik rumah family aku di kota tinggi..korang tau ke kota tinggi kat mane?
cer Google..hehe...kota tinggi johor tau..Sekarang nie kalau nak balik kota tinggi ,aku xpayah amik mase yang lame,Cuma 45 minit je dari pasir gudang.Kalau dulu xde highway pasir gudang desaru nie ,makan berjam jugak la..jammed lagi..sekarang nie masuk highway jer..bayar je la tol tu..Tol dari pasir gudang ke kota tinggi rm5.95 shj.

oklah tu dari nak meredah jalan yang berjam-jam tu..

Disebabkan aku duduk dengan mertua,jadi xpayah la nak memilih nak balik rumah mane satu..
Cuma dalam setahun tu banyak kali jugak la kene balik Melaka..Sebab mertua nak menjenguk jugak sedara mara di Melaka..Sekali sekala balik memang seronok la..Dapat tengok sawah..
Kadang-kadang orang kata untung bila berkahwin dengan orang luar..Boleh tengok negeri orang kan?.
Kalau dulu nak pergi melaka pun susah..La nie,Sekelip mata je kalau nak gi melaka...hahaha

emmm...bau sup tulang da menusuk-nusuk hidung aku nie..Untung ade adik ipar yang pandai masak..
aku tumpang makan jerk..Kalau nak masak yg sedap macam die xtau ler setanding ke tidak..
Janji suami kata aku masak sedap...ok la kan..hahaha..Mane ade mase nak masak yang sedap-sedap..
sebab aku bekerja.so...balik keje..masak yang simple-sahaja..haha


okler kan..ok lah..nak menghirup sup dulu..

bye

Post a Comment

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top