5
Assalamualaikum

Hari Jumaat nie mesti jem klu dekat pusat bandar..Sebab kebanyakkan office hari nie rehat lama skit dari hari biasa..Bagi lelaki ,diorang mestilah pergi ke masjid...Jadi, yang perempuan pulak pergi ke mana ye rehat panjang.X mustahil ade yang gi shopping kan? atau makan di tempat yang jauh skit dari biasa..

Tapi kalau ikut company aku nie ,rehat same  jerk..Cuma kaum lelaki jer yang diberi peruntukkan untuk rehat lama skit..itupun potong gaji ler...Biasalah bila company majoriti bangsa lain,mestilah tidak menjadi perkara utama kan?

Hari nie aku halfday,sepatutnye sekarang nie da balik da..Tapi terpaksa dok kat office nie sampai husband datang amik..Kalau bawak kete sndiri ,da lame sampai rumah.

Hari nie banyak nak settlekan.Nak kene gi office pemaju,nak settlekan skit problem tuari..Leceh jugak kan kalau nak beli rumah baru nie..Kalau beli rumah secondhand xde la payah mcm nie,Senang jerk..Agent uruskan semua..xpayah nak naik turun pemaju la..bank la...banyak masa dan banyak kuar duit...adoiiii

Harap-harap settle la cepat benda nie..


Post a Comment

  1. nory plak ari jumaat same je tetap rehat 1 jam...tak kemana pon, balik rumah mak je...hikhikhikhik

    ReplyDelete
  2. di Brunei just last year peraturan baru dikuatkuasakan ordering all business premises, entertainment centres, government offices and commercial buildings diarahkan tutup from 12 pm un til 2 pm every Friday. so jangan heran lah kalo xde tempat utk lunch outside coz semua resturants tutup. even cinemas..

    ReplyDelete
  3. hari ni kami cuti..haha jalan2 sja ok :p

    ReplyDelete
  4. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. keje tu tanggungjawab..klu x keje lak xde dwet msuk bln2..huhu

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top