1
Assalamualaikum

Sekarang nie semua nak online..beli barangan rumah pun da boleh online..
Dunia di hujung jari la katakan..
Kebiasaan aku untuk beli barang secara online nie memang ler x boleh nak di sekat..
Da terbiase sangat..Ape nak jadi da....

Tapi setakat nie alhamdulillah belum lagi la kene tipu..Itu perlu aku berhati-hati..
Bila aku da order barang and owner kata akan pos hari nie,aku da siap2 mintak tracking no..
Esok aku akan check kt pos trace kat mane brg tu dan no tracking tu betul.
Selalunya bile diorang bg no tracking lambat..sehari slpas bayaran aku akan tanye pada penjual tu samada da pos atau belum..tu benda yang wajib aku buat..of course le kene cerewet bile da melibatkan wang kan..
kekadang ade penjual yang rimas bila pembeli dok sibuk tanye knape barng x antar lagi..itu da memang hak pembeli tau..tapi kalau penjual tu tau cara menjual, gerenti pembeli puas hati..of course servis kene tiptop.
at least inform pada pembeli bila barang itu akan di pos atau boleh terus bagi tracking no..Jadi pembeli akan mudah percaya bila ade tracking no tu..

Tapi hari nie bukan ler sebab tu..huhu..tersalah hantar warne kain la pulak..1st memang aku nak warna biru turqoise..tapi da tukar warna maroon..tup..tup ..die bagi warne biru tu..huhuhu..hampa..
tapi xpe..manusia selalu jugak melakukan kesilapan..
terpaksa la aku poskan balik baju tu..




nie yang malas nak pi pejabat pos nie..

Post a Comment

  1. Bila dah start ada anak kecik...plus takde kereta nak jejalan beli barang..memang shopping online la..satu je la yang tak suka..quality barang and warna sebenar kekadang lain dari yang ditunjukkan

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top