Saturday, March 30, 2013

PEMENANG FEAR FACTOR SELEBRITI MALAYSIA

Saturday, March 30, 2013 4 Comments
Assalamualaikum


Maka terjawablah sudah pemenang Wang Tunai Rm200 ribu ringgit.Bukan senang untuk selebriti-selebriti malaysia melakukan aksi-aksi yang diluar jangkaan ini.Mereka mengharungi pelbagai rintangan untuk mendapatkan gelaran JUARA tu..

Pemenang bagi FEAR FACTOR SELEBRITI MALAYSIA ADALAH :-


Tahniah kepada Mereka Berdua.
Moga impian mereka untuk membawa ibubapa ke tanah suci mekah dan menderma ke rumah anak-anak yatim tu dilaksanakan sebaik mungkin dan diredhai...



Apakah akan kemunculan Fear factor Malaysia Kedua nanti...Sama-samalah kita tunggu

Friday, March 29, 2013

Hilangkan white Head & Blackhead Dengan e'Pure

Friday, March 29, 2013
Assalamualaikum


Nak bagitahu sesiapa yang mempunyai masalah blackHead dan jugak whitehead nie.
Mesti korang payah nak hilangkan benda-benda tu kan..
Sudah mencuba pelbagai product untuk masalah tu?
Meh sini aku share kat korang  sesuatu untuk masalah korang tu

EPure Membranous Jelly Masque

Dikembangkan oleh Moy terkenal Dr.Yulong dari Amerika Syarikat, Masque Jeli ePure membran adalah facial mask yang pertama seumpamanya  dengan ACF (Faktor Selular Aktif), yang diformulasi untuk penghidratan hebat, meningkatkan kelembapan kulit sebanyak 30% -50%. Ia berfungsi untuk memulihkan dan mengimbangi kulit dengan menghapuskan kekotoran seperti bintik hitam / whiteheads berkesan dengan serta-merta. Ia juga menghalang sintesis melanin, yang mencerahkan pigmentasi, baki tona kulit tidak sekata dan meninggalkan kulit anda cerah dan lembut dengan kecerahan segar berembun
Berkesan dalam Masa 40 minit :-
• kulit Yang lebih cerah
• Kulit yang sekata
• membaiki pori-pori terbuka
• Menegangkan kulit pipi
• Mengurangkan Kedutan
• mengurangkan jerawat dan Bintik Merah
• Mengurangkan bintik-bintik hitam

Usage instructions for optimal results:
1. For the first month of using ePure, use 3 times a week. After the first month of using ePure, you can cut down on the frequency to once OR twice a week depending on the results that you are after.
2. Apply a whole sachet per usage. One box of ePure contains 6 sachets. So, 2 boxes of ePure is enough for one month usage.
3. Apply a thickness of 0.5cm of ePure mask onto skin for best results.
4. Mask can be applied to eye area to lighten dark eye circles.
 
For those with acne prone skin, your skin will feel less oily the next day after only 1 application.
Meawhile, for those who apply make-up everyday, your make-up will tend to last longer after using ePure.
For mature skin, you can see a reduction of fine lines after the 2nd application and your skin will become firmer plus more elastic.
Frequent users of ePure do not need to go for facials as ePure provides the same benefits.
In short, this mask is an all-benefit-in-one mask that is suitable for all skin types, even for sensitive skin, 8 years old to 80 years old, male or female, can solve all skin's problems except deep scars. 

Inilah jalan penyelesaiannya..
Di mana Nak dapat Epure Membranous Jelly nie
Meh Klik Sini>>

EPure Membranous Jelly Masque


Sunnah Dan Adab hari Jumaat

Friday, March 29, 2013
Assalamualaikum

Alhamdulillah..Diberi ruang untuk masih lagi bernafas di penghulu hari nie..

Share something dengan korang untuk peringatan diri sendiri dan sesama kita.
Sesuatu yang amat  mudah dilakukan tetapi kita seringkali lupa akan itu.Insyallah..cuba untuk di amalkan.




sumber ikhsan dari :Faridadam


Salam Jumaat semua
bye


Thursday, March 28, 2013

Dah Rasa Macam Malas Nak Ambil Tahu

Thursday, March 28, 2013
Assalamualaikum

Sebab kenapa tajuk entry aku nie macam nie adalah kerana aku macam da bosan dengan nuffnang nie..
Aku mungkin tak faham tentang cara bagaimana nuffnang nie bg kite bayaran.Tapi itu bukanlah apa yang aku nak..Cuma baru baru nie aku ade hantar ticket kat nuffnang tanye kenapa x update lagi BE aku tu...

Tapi ini yang aku dapat..

kalau korang nak tengok lebih jelas tekan je banyak kali..

Nak kata orangtak datang blog aku tu xdelah...Nak sruh orang tekan iklan tu,ramai yang dok bgtau aku diorang datang singgah dan tekan iklan..

Update tu memang ler selalu aku buat..entah la aku pun tak faham...Senang xpyah nak amik tau lagi pasal nuffnang tu..Die nak bagi,bagilah..tak bagi pun aku xkisah..


**tension 2-3 hari nie sebab system masih tak boleh nak digunakan..Kerja pun da berlambak tak terurus..
hadoiiii



bye

Mendaftar dengan Keek

Thursday, March 28, 2013 0 Comments
Assalamualaikum


Saja aku nak bagitahu kat korang yang aku baru mendafta sebagai ahli Keek..
Tapi aku xde pun nak upload video lagi..Aku pun tak ingat kat mane aku boleh terjumpa wb nie..

Tapi pada korang yang mendaftar tu jangan lupa follow aku ea...boleh ler aku follow korang balik...tengok video2 korang yang lucu tu..boleh buatkan aku tersenyum..

sekarang nie aku dok follow artis pebret aku..dato' SITI NURHALIZA..aku memang suka gile kat die.
so korang jangan marah la.


suka tengok video2 dari dato' ct
jom la korang daftar KEEk
http://www.keek.com/



tu je aku nak bgtau



bye...
jgn lupa klik iklan kat bawah nie ye...tq

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April

Thursday, March 28, 2013 1 Comments
Assalamualaikum



Nak menyertai segmen "Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April".Hafiz nak rombak balik bloglist dan akan masukkan bloglist yang baru pada blog beliau..

Aku memang teringin nak masuk dalam bloglist nie..Siapa yang tak kenal dengan Hafiz ni..Berpengalaman penuh dalam bidang graphic.Menghasilkan doodle yang begitu comel.Banyak jugak TUTORIAL yang aku ambil dari blog beliau.Beliau adalah sumber rujukan aku untuk menghasilkan blog nie..Tak terkecuali mengajar aku untuk membuat doodle yang tak jadi-jadi disebabkan aku nie memang bukan darah graphic...hehehe..Sesiapa yang nak belajar tentang apa jua berkaitan dengan photoshop boleh ler belajar ngan beliau..Kalau korang ade kelebihan duit dan betul-betul nak belajar tentang photoshop,korang boleh jugak beli DVD photoshop ngan beliau.So..Sila-sila la masuk blog beliau ye..Just tekan je banner kat atas tu..JANGAN LUPA FOLLOW....hehe

Dalam segmen nie, harap-harap blog aku yang maha kerdil nie,dapat ler masuk bloglist beliau..






bye

Senaman Ringkas Di Pejabat

Thursday, March 28, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Selamat pagi semua..Pada korang yang terlalu sibuk dan tidak ada masa untuk buat exercise..
Apa kata korang ambil masa dalam sepuluh minit untuk melakukan senaman ringkas sebelum melakukan kerja.. :)
Senaman yang pertama


Senaman ke dua



sila klik untuk tumbesaran pic

****Entry nie untuk mengingatkan diri aku setiap pagi untuk buat senaman ringkas...Just Sharing ngan korang jerk

Wednesday, March 27, 2013

Monday, March 25, 2013

Luluh hati nenek

Monday, March 25, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Mersing: Kegembiraan tiga remaja bersaudara dari FELDA Tenggaroh 5, dekat sini, keluar memancing berakhir tragedi apabila dua daripada mereka lemas di Sungai Ambat, di sini, kelmarin.

>>>. Harian Metro <<<
Luluh hati nenek dan juga 2 orang ibu apabila anak mereka meninggalkan mereka dalam keadaan seperti itu..

Kalau korang baca metro hari ini , menceritakan seorang nenek dan 2 orang ibu yang kehilangan ahli keluarga mereka..

Kesedihan semalam x dapat aku nak ungkapkan walaupun aku tidak terlalu rapat dengan arwah.
Kedua-dua arwah itu adlah sepupu aku..Cuma aku rapat dengan ibu dan nenek arwah..

Berita kematian arwah memang lambat kami terima,dalam pukul 11 lebih kot..kebetulan saudara mara masa tu dalam perjalanan ke rumah pakcik aku yg bongsu kt sg mas.
Dapat berita tu,kami semua terus ke tenggaroh.mybe keluarga toksu xsempat nak bgtau pada kami semua..Yelah..dalam keadaan kelam kabut macam tu..pasti ada yang terlupa..
Apa pun,arwah selamat dikebumikan selepas zohor..

Pada kak yanti dan ira,korang tabah la menghadapi dugaan ini.Mungkin Allah lebih menyayangi mereka.
Kesian sangat pada toksu,sedih tengok die asyik menangis..

Moga diberi kekuatan untuk mereka sekeluarga..
Dan Moga Allah tempatkan Arwah di kalangan orang yang soleh. insyallah..amin


Saturday, March 23, 2013

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com

Saturday, March 23, 2013 4 Comments


NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com




Klik iklan kat bawah nie ye kalau rajin...tq

Friday, March 22, 2013

EARTH OUR 2013 -SATURDAY 23 MARCH 2013

Friday, March 22, 2013 0 Comments


Earth Our datang lagi...Marilah kita semua support EARTH HOUR

Apa itu Earth Hour?

Earth Hour ni adalah global event yang dibuat oleh World Wildlife Fund (WWF) disebabkan oleh perubahan iklim yang drastik. Tahun-tahun sebelum ini, boleh dikatakan Earth Hour ini berjaya kerana telah banyak negara turut serta  dengan menutup lampu di bangunan – bangunan yang menjadi mercu tanda negara mereka.

EARTH OUR 2013
23 MAC 2013
8.30PM-9.30PM



MASA TARIKH EARTH HOUR 2013

Tanda-Tanda Perubahan Pada Iklim kita

TANDA TANDA PERUBAHAN IKLIM CLIMATE CHANGE



selamat bergelap semua...

HOT PERFUME

Friday, March 22, 2013 0 Comments
Assalamualaikum

Nak di jadikan cerita tentang hot perfume nie.
Dua hari lepas aku bawak hot perfume "Hot Car & Hot perfume " nie masuk dalam opis aku.Niat hati nak sembur skit opis aku nie yang da bau screw nie..Al maklum ler..keje bahagian store nie..Bau Besi jerk...Lom bau orang lagi..
Bila sorang masuk, lepas sorang kate bilik opis aku nie bau wangi sangat..emmm..memang la...da namenyer pun hot perfume..hehe..Aku memang suka wangian..The most women in ther world nie pun suka sangat dengan wangian kan?? x terkecuali la lelaki..mesti nak yang wangi..

So ade staff nie berminat dengan wangian hot perfume nie..dok berkali-kali jugak la tanya kat aku,
Spray perfume nie aku bawak dari rumah..Tu pun En.Husband kate ade orang yang jual kat opis..Tu yang die beli.
Da 2-3 hari nampak dalam kereta,dok usha mintak spray tu..En.Husband kasi kat  aku..hehehe..tu yg spray satu opis..
Si mamat tu pun mintak aku belikan..emmmm..mane nak cari ek..
Last-last aku survey la website hotperfume nie..Wah!! banyak rupenyer koleksi dan produk2 diorang nie..
 lepas tu ade 2-3 org yang dok tanye aku dan mintak aku belikan..Percaya ke tak korang,ade la dalam 12 botol yg diorang nak...gilaaaaa...

lpas survey website,aku call owner stockis dan dia mintak aku datang kedai utk beli..
Dia sarankan aku jad agent la sbb nti boleh dpt harga agent..fikir punya fikir , why not aku jadi agen dengan yuran keahlian hanya rm20 shj..dan pembelian hanya rm84.00..da boleh la sbb aku beli da lebih dari 10 botol..

Dan sekarang aku adalah agent HOT PERFUME...hehehe..

kalau korang nak jadi macam aku nie boleh klik website nie
>>>>HOT PERFUME<<<<

Follow Us @aida_yusof81