Sunday, April 28, 2013

Samsung Melancarkan Produk terbaru Samsung Galaxy S4

Sunday, April 28, 2013 3 Comments
Assalamualaikum

Pada 27 april 2013 SAMSUNG  telah melancarkan produk terbaru mereka iaitu Samsung galaxy S4.

Malaysia merupakan negara Terawal mendapat gadget itu..wah...bertuah Malaysia Kan


lihat Pengenalan Samsung Disini


Dari pandangan sisi memang nipis..
spesifikasi Samsung Galaxy S4

  • Cip 4+4 Teras 1.6Ghz     
  • Skrin 5-inci (HD penuh) 
  • Kamera 13MP / 2MP     
  • Memori 2GB RAM
  • Bateri 2600mAh
Harga Samsung Galaxy S4 ialah RM2499. Syarikat telekomunikasi seperti Digi,UMobile, Celcom dan Maxis telah membuat promosi untuk S4..So dapatkan lah segera..

Maklumat lanjut ada Di >>>>SINI<<<<<<


Lunch kami

Sunday, April 28, 2013 1 Comments

Assalamualaikum..

Selamat tengahari to ols...
Hari cuti2 nie kami selalunya outing...jarang ade katnrumah...klu berhujung minggu selalunya blik ke kampung di kota tinggi. Tu pun 2 minggu sekali la klu blik kampung pun..

Hari nie cuci 2 kata di tesco seri alam...malas nak kuar pi jauh2..just dekat2 je sebab esok da bekerja..

So just nak release tension..tu yang keluar..

Just mkan nasi ayam..en.husband makan chicken chop...memang tak boleh lari dari ayam kitorang nie..satgi kalau berat da bertambah jangan salahkan ayam pulak..salahkan dirI sendiri sebab selalu dengan ayam..heheh..

Klah..nak sambing lunch...

Selamat pagi minggu

Sunday, April 28, 2013 1 Comments

Assalamualaikum. ?

Hari minggu untuk bermalas-malasan dirumah.haha...boleh guna ke ayat tu...entH pape jerk..

Apa aktiviti korang hari nie?????

Ingat hri nie nak pi cuci2 mata kt tesco sambil menghirup kopi panas..haha

Lunch kt luar hari ni sebab malas rase nk masak, walaupun bukan hari2 yang aku masak..

Hujan dari pagi tadi, memungkinkan aku untuk sambung tido..malasnya ekau niee

Klah korang, selamat berhujung minggu yek...

Bye...jgn lupa singgah sambil tekan2 ads aku nie..nti aku bg upah..haha

Saturday, April 27, 2013

Follower Yang ke 1000-Alhamdulillah

Saturday, April 27, 2013 7 Comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah...

follower telah menjejakkan kaki ke angka 1000..bukan senang nak  kumpul follower sebanyak nie..
dan bukan senang nak mengajak orang untuk selalu datang ke blog kita dan membaca tulisan kita nie..
Kekadang ada entry-entry yang tak kena d mata mereka untuk membacanya..
Tapi sekadar ikhlas untuk berkongsi cerita dengan korang..Jadi seikhlas hati korang untuk membaca dan memberi komen..Aku sangat2 menghargai...Perkataan aku dalam blog nie mungkin terlalu kasar..tapi sebelum tu,ingin aku memohon maaf terhadap penggunaan aku itu kerana aku itu adalah tentang blog aku..
harap korang semua terima aku seadanya di alam maya ini..


Terima kasih kepada follower bertuah yang ke 1000..kalau dia tak mention dia adalah follower yang ke 1000 tu, memang ler aku tk tahu follower da jejak ke angka itu...alhamdulillah..

jom aku nak kenalkan korang dengan follower bertuah aku nie..harap korang sudi memfollow beliau kerana  blog beliau penuh dengan isi dan kebanyakkan nya yang aku lihat..si pemilik blog ini suka benar dengan travelling dan di ceritakan tentang isi kandungan yang padat tentang apa jua yang di tulisnya itu..

   Skampung
sila klik banner nie untuk terus ke blog beliau

Pemilik blog ini bernama ORGA.untuk berkenalan dengan orga ,jemput singgah ye


Korang nak klik banner tu pun xpe...


Kepada korang,thanks for your support k..
korang kekuatan aku untuk terus bekongsi cerita...



Friday, April 26, 2013

Sample percuma dari Libresse

Friday, April 26, 2013 3 Comments

Assalamualaikum

X sangka aku dapat sample percuma dari libresse.rasenye dah lama aku isi borang untuk dapatkan sample percuma nie.
Mungkin rezeki dan mungkin ramai yang isi borang untuk dapatkan sample percuma nie..
Rezeki..alhamdulillah,....

Dalam tu ada 5 paket smple percuma dan juga borang kajiselidik..

Perlu diisi tu..barulah support..orang da bagi sample ken lah bagi testimonial kan...

So esok start cuba..ok...

Night ols

Perlu Pendapat korang nie

Friday, April 26, 2013 4 Comments
Assalamualaikum

Nak minta pendapat korang tentang masalah yang aku hadapi nie

blog aku nie adalah termasuk didalam beberapa bloglist blogger nie.Aku dapati blog aku nie xdi update dengan entry2 baru,walhal setiap hari aku update entry..

korang faham tak maksud aku...nie ha aku nak tunjuk korang


korang tengok tu...entry tentang pencinta korea drama tu rasenyer entry beberapa bulan lepas...
aku x faham kenapa xde update entry baru..

risau jugak la sebab blog aku ni xdelah famous mane...harap masuk bloglist orang pun dah syukur..ade jugak yang sudi letak..tapi takut blogger tu tengok entry aku tak berupdate2,kot la kene buang dari bloglist mereka tu...kesian aku kan...

so boleh tak korang menolong aku menyetelkan masalah aku nie..hadoiii..


ok bye...
tolong aku tekan ads kat atas nie ea..

Segalanya telah selesai

Friday, April 26, 2013 3 Comments
Alhamdulullah....
Segala urusan telah selesai.arwah telah selamat dikebumikan sebelum zohor semalam..tak sempat untuk menatap wajah arwah buat kali terakhir.tapi alhamdulillah sebelum beliau menutup mata, aku sempat meluangkan masa melihat arwah di hospital
Semuanya tinggal kenangan.tiada lagi gelak ketawa arwah yang senantiasa mengusik  kami.
Pemergian arwah bagai mimpi.sampai sekarang aku masih tak percaya arwah dah tiada.
Sedih melihat keluarga yang ditinggalkan.anak-anak yang masih kecil dan masih memerlukan perhatian dan kasih sayabg seorang bapa.moga makcik dan anak2 tabah mengharungi dugaan hidup.
Ikutkan hati aku nak cuti lama sehingga kendurI hri yg ketiga, tapi disebabkan aku bekerja, xdptlah aku nak bersama-sama yang lain.
Hari ni pun terpaksa masuk halfday..kepenatan
Klah see ur guys on next entry ea..

Thursday, April 25, 2013

Akhirnya kau pergi jua

Thursday, April 25, 2013 2 Comments
Assalamualaikum
Selamat pagi aku ucapkan....dari mlm tadi aku x boleh nak melelapkan mata, memikirkan tentang pakcik aku yang tenat tu..
Sungguh semuanya tak terduga dek akal fikiran.
Tepat pukul 1 pagi pakcik telah menghembuskan nafasnya yang terakhir.kepadanya kita datang dan kepadanya juga kita kembali..
Sungguh aku tak sangka semua ini berlaku...tapi biarlah arwah pergi dari tersiksa spt itu.
Sekarang on the way ke kampung..doakan perjalanan aku selamat ye..
Moga aewah tenang disana, diampunkan segala dosa 2 yang lalu dan dutempatkan dikalangan orang2 yang soleh.insyallah
Insyallah nanti aku update lg..

Wednesday, April 24, 2013

Beliau semakin tenat

Wednesday, April 24, 2013 1 Comments
Assalamualaikum..
Ingat tak korang tentang entry zku yang bercerita tentang pakcik aku yang terlantar sakit dek kerana disantau orang...
Mungkin ada pihak diluar szne yang kurang mempercayai tentang santau menyantau nie.
Tetapi bila ds tengok depan mata, barulah orang percaya tentang itu.
Start dari malam kelmarin, pakcik da xsedarkan diri.tetapi sebelum itu,pakcik da muntah dan batuk berdarah.Dimasukkan ke hospital mersing mlm semalam.Doktor masih tak boleh nak detect tentang penyakit pakcik tu.Dan tengahari tadi dirujuk ke hospital ismail johor bahru.Keadaan bekaiu memang da tenat ketika itu.hinggakan nak masukkan air botol pun da xboleh.Doktor suspek kiman dalam darah dah merebak pulak ke kepala..
Doktor minta supaya waris semua untung datng melihat pakcik, sebab doktor kata tak boleh nak buat apa lagi..Tetapi itu baru peringkat permulaan.
Lepas waktu kerja, aku terus direct kesana.kebetulan waktu melawT ketika itu,
Dari jauh aku da tengok wajah sugul sebahagian dari keluarga kami..memang xdpt aku bayangkan keadaan pakcik aku ketika tu.bila aku masuk kedalam bilik icu tu, aku tak dapat nak menzhn sedih melihat pakcik aku terbaring kelesuan.tanpa dapat berbuat apa2.
Pakcik yang dulu cukup periang bagi keluarga kami, tiba2 terbaring seperti itu.sedih , pilu, tergamam aku melihat pakcik dalam keadaan begitu.
Kenapa mereka begitu zalim buat pakcik macam tu.tak perlu menghukum orang dengsn perlakuan macam tu..cuba benda2 mcm nie terjadi pada keluarga sendiri.
Apa perasaan mereka.?????
Esok insyallah pakcik akan dipindahkan ke hospital swasta.senang bg keluarga untuk selalu menemani pakcik.dan bolehla kami membacakan ayat2 suci alquran dan yaasin utnuk dirinya.
Moga AllAh permudahkan urusan beliau..
Mohon korNg doakan yzng terbaik untuk pakcik ye..
Kami amat menyanyanhi beliau.tetapi kalau allah mengkehendakkan semua itu berlaku, kami redha dari diri pakcik tersiksa macam tu..
Esok aku update lg..

Tengahari yang penuh perbincangan

Wednesday, April 24, 2013 2 Comments
Assalamualaikum.
Tengah hot sekarang nie company aku yang sibuk sangat nak ganggu waktu orang islam solat.
Mungkin sebab majoriti kat sini ramai china singapore.
Makin lama banyak benda yang dia nak sekat.dah la benefit bg kat pekerja nie kurang.pastu banyak benda yang nak di cut.
Apa nak jadi la dengan company nie.
Rase nak berhenti jerk..tapi   fikirkan tanggungjawab yang perlu di tanggung, terpaksa jugak.
Entah ape ape pun

Tuesday, April 23, 2013

Berita sedih

Tuesday, April 23, 2013 2 Comments
Assalamualaikum
Baru dapat berita pakcik aku disantau orang.
Apa nak jadilah orang sekarang nie.ada masalah sikit jumpa bomoh, tak puas hati sikit mulalah nak santau menyantau orang.
Orang yang ubat pakcik aku ni cakap, die terkena santau angin.wallahualam.
Harap pakcik aku kembali spt sediakala.gerun aku dengar, korabg taulah kan perkara santau menyantau tu bahaya.
Aku pun xberkesempatan lagi nak menjenguk beliau.
Moga diberi kekuatan untuk dirinya..
Insyallah sabtu nie sempatlah balik kekampung.

Bila dapat bos yang x bileh nak backup anak buah

Tuesday, April 23, 2013 2 Comments
Assalamualaikum
Memang sakit hati bile dapat bos yang tak boleh nak backup anak buah sendri.xsalah untuk nak mempeetahankan anak buah daripada diserang oleh pihak yang lain.
Tapi aku dapat bos yang terlalu mementingkan diri sendiri.
Tak pernah nak fikirkan anak buah, apatah lagi nak tU masalah yang dihadapi oleh anak buahnya.
Ciri-ciri macam nie memang xlYak nak jadi boss.setakat nak daptkan nama je.
Aku memang sakit hati sangat2 dengan orNg macam nie.
Aku sorang yang tak puas hati dengan die xpelH, nie ramai yang xpuas hati dengan die.ade je perkara yang die buat tu menyakitkan hati orang.
Luahan hati aku hari nie...
Ok bye

Tanyalah ustaz

Tuesday, April 23, 2013 0 Comments
Assalamualaikum
Selamat pagi semua..moga hari ini lebih baik dari semalam.
Sementara menungggu en.husband bersiP, sempatlah aku tengok tv nie.
Selalu pagi2 tv kegemaranmak mentuaaku adalah tv9..sebabnya ada tanyalah ustaz.zku pun da terikut jugak tengok siaran nie.
Tapi bagus jugak, at least ada ilmu baru yang kita pelajari dari sehari ke sehari..insyallah..
Oklah see u soon.nak breakfast dulu...

Monday, April 22, 2013

Seronok memiliki tab.

Monday, April 22, 2013 1 Comments
Baru sekarang nie aku tau kenapa orang nak sangat guna tab.Lebih-lebih lagi blogger.
Setelah sekian lama, baru la aku dapat apa yang aku impikan selama nie, walaupun terpaksa berkorban sedikit.
Aku boleh berblogging xkira masa dan tempat.walah..itulah dunia sekarang.dunia tanpa batasan.semuanya dihujung jari je..
Moga mood lepas nie untuk menaip entry sentiasa ada.hehe...
Itu sahaja
Bye

Sunday, April 21, 2013

Saturday, April 20, 2013

Thursday, April 18, 2013

10 Cara Menangani Stress

Thursday, April 18, 2013 1 Comments
Assalamualaikum

10 Cara Menangani Stress
  1. Senyum . Kebanyakan kita bila berhadapan dengan masalah pasti kita akan tarik muka seribu. Paling tak pun kita akan mengeluh…dan mengomel sorang -sorang yea tak? apa kata bila kita hadapi tekanan seperti ini kita senyum dahulu. Bila kita senyum, pasti sedikit tekanan akan reda..Cubalah..
  2. Bersendirian. Ada sesetengah orang suka bersendirian..memencil diri untuk mencari ketenangan seketika. Macam suri kalu suri ada masalah suri selalu pergi ke pantai..take time disitu sebab kita berhak untuk mendapatkannya. Kita renungkan kembali apa yang berlaku dan ambilah iktibar dari sudut yang positif setiap perkara yang terjadi itu kemudian perbaiki pada keadaan yang lebih baik.
  3. Bertenang. Jangnlah berserabutkan lagi keadaan yang sedia ada. Tarik nafas dalam-dalam dan hembuskannya secara perlahan-lahan. Cuba elakkan diri anda dari membuat sebarang keputusan dalam keadaan tertekan. Ini kerana keputusan itu mungkin bersandarkan pada emosi anda semata-mata. Bukan itu sahaja malahan jika tiada perincian yang dibuat dalam keputusan tersebut takut sebarang kemudaratan akan berlaku nanti.
  4. Berbuat baiklah pada insan. Cuba kurangkan perbuatan dari menyakiti hati orang di sekeliling anda. Seandainya anda terlihat seseorang yang boleh membuatkan anda stress, adalah lebih baik anda janganlah memandang dia. Terus jika anda mendengar akan percakapannya adalah lebih afdal anda mendiamkan diri, pekakkan telinga..erm, ibarat macam anda kena marah dengan boslah yea.
  5. Jadilah insan yang berhati luhur dan pemaaf. Bunyi memang senang tapi bila kita hendak melakukannya mungkin agak sukar. Tapi itulah yang harus anda lakukannya. Hanya dengan cara inilah pasti hati anda akan berlapang dada dan sekaligus stress anda akan berkurangan.
  6. Peluk. Anda pasti akan rasa lebih tenang dan damai di dalam hati jika dapat memeluk makhluk lain. Maksud disini jika anda mempunyai teman baik perempuan sama perempuan anda peluklah dia, jika anda memiliki anak patung (teday bear) peluklah ia dengan erat. Begitu juga jika anda mempunyai haiwan peliharaan seperti kuching anda juga boleh memeluk atau mengusap ia. Dengan cara ini ia dapat meredakan sedikit tekanan atau kemarahan anda.
  7. Lavender. Bagi yang suka pada aroma terapi minyak lavender amat sesuai sekali untuk meredakan tahap stress anda. Ini kerna minyak lavender dikenali sebagai herba penenang yang boleh mengurangkan atau mensurutkan stress anda. (Selalunya ia diamalkan pada waktu malam).
  8. Kasih sayang. Terapi yang mudah kita dapat melalui kawan-kawan, anak-anak atau pasangan kamu (yang berkahwin), anak saudara, ibu bapa. .Dengan adanya kasih sayang dari mereka-mereka inilah sumber kekuatan anda pasti tidak akan susut kerana sebenarnya anda tidak berseorangan didunia ini.
  9. Allah. Ikutilah perintah dan suruhanNYA, tinggalkanlah perkara yang dilarangNYA hayatilah setiap bait-bait ayat dariNYA nescaya anda tidak akan rugi walau sesaat..
Ceria. Janganlah bebankan fikiran dengan semua perkara yang ada disekeliling anda setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kita hidup didunia ini hanya untuk sekali sahaja jadi, nikmatilah hari ini dengan seadanya.

Follow Us @aida_yusof81