4
Assalamualaikum


Saja aku nak luahkan isi hati aku yang da nak terkeluar nie..Geram dengan meeting yang tiada bernoktah.
Sambung pada meeting akan datang ..What the Hell la.!! sori perkataan yang teruk nie

Isu sembahyang dijadikan isu besar oleh company aku nie..Management kata orang islam banyak guna masa untuk sembahyang..Masa bekerja 8 jam sehari diguna pakai untuk sembahyang..What!!!
 habis Management tak fikir ke ade pekerja yang lain tu dok "waste" time dengan berborak sampai aku da habis solat tu.

Masa rehat dulu 12.00-12.45 diganti dengan waktu rehat baru 1.00-2.00 ptg.Termasuk waktu solat.
Dan diberi benefit kepada orang bukan islam untuk bersenang lenang melegakan perut yang penuh sedangkan "kami" terpaksa berkejaran untuk menunaikan solat.Dalam keadaan tergesa-gesa

Dalam meeting tadi aku luahkan apa yang terpendam..Aku tanya kat management,Project sangkut ke kalau kitorang nie pi solat..
Pernah tak project failed bila kitorang pi solat????

Tapi sakit hati bila diorang tak menghormati masa solat kami..

Pada pendapat korang macam mane..apa yang patut aku lakukan..or adakah korang setuju dengan waktu rehat yang baru tu..Aku boleh terima kalau diorang cakap waktu rehat ditukar kerana.....
tapi aku tak boleh terima diorang tukar waktu rehat sebab orang islam solat..What The...

Company lain yang besar gedabak tu takde pun nak usik waktu solat staff diorang..Tapi company aku yang baru dapat jual projek 2-3 projek sebulan da macam bagus manament diorang..

lebih punya orang...


Post a Comment

  1. Ish.. Itu dh melibatkan agama..wajib pertahankn... Ok dh tu.. Kul 1 smpi kul 2.. Dlm sjam tu la nk wat segala... Huhu

    ReplyDelete
  2. if kul 1 hingga 2 too waktoo rehat.
    in sha Allah, Allah akan permudahkan urusan akak agar tidak kelam kabut...

    ReplyDelete
  3. Pertahankan selagi boleh..^^
    InsyaAllah...

    yang Benar, Ringkas, Sopan, Peace..^.^

    ReplyDelete
  4. pernah ada masalah camni..last2 resign jer..
    sesetengah company memang tak hormat waktu kita..takat 5 ke 10 minit tu apelah sangat..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top