11
Assalamualaikum

kat sini aku nak bagi tau kat sesiapa sahaja yang sudi menerima nasihat dari aku yang taklah sehebat mana.
Tapi mampu untuk menolong korang dari tidak dilawati oleh blogger -blogger lain

Perkara yang sentiasa membuatkan aku malas nak menyinggah blog tu adalah sebab

Popup Likebox Fanpage
Benda nie memang selalulah jugak aku terserempak..Kena Like dulu baru la boleh masuk blog tu.lagi satu kat bawah tu kan ada beberapa minit yang terpaksa kita menunggu untuk kita enter kat blog tu.Kekadang lebih dari berbelas minit like box tu nak hilang..Mood nak masuk blog tu da memang takde lah.
~so dinasihatkan buang la Likebox tu yer.

Loading Blog lambat
Mungkin bab nie korang tak perasan,bila orang komen tu barulah korang perasan.Kalau aku tengok lambat sangat nak loading,of course terus tekan butang pangkah punya..Sorry.
Mybe bab nie korang kena kaji semula kenapa blog korang loading lambat..Mybe sebab terlalu banyak widget yang bersarang dalam blog korang..Dulu masa mula-mula buat blog nie,kalau boleh semua nak letak..Tapi ada blogger yang menegur,so aku pun ubah jadi blog yang paling simple.

Button Follower
Dulu benda nie terjadi pada aku..tak perlu banyak2 butang follower..cukuplah satu ye ..taklah peningkan kepala orang..

Background Blog
Nie pun kalau boleh sesiapa yang background template yang berserabut dengan bunga-bungaan dan jugak ..biarlah background yang ringkas dan sedap mata memandang..

Lagu Dalam Blog
Ni yang selalu aku perhatikan kat korang punya blog..Rasanya tak payah la korang letak lagu dalam blog.
Terkejut tau orang yang datang lawat blog korang tu..Kuat pulak tu.hadoii..Kan ke seronok datang ke blog orang dengan aman dan damai.tenang rasa fikiran..

oklah..takat tu jelah yang aku nak sampaikan kat korang..minta maaf lah kalau apa yang aku tegur tu buat korang terasa..ini adalah pengalaman aku masa blogwalking kat blog2 korang..

harap sama-sama kita perbetulkan apa yang patut.Aku sedia di tegur dan diberi nasihat..Kerana aku perlukan nasihat dan teguran korang untuk memperbaiki kelemahan aku dalam dunia blog nie

Aku perlukan sokongan dari korang  dan korang lah sahabat aku..



Post a Comment

  1. satu lagi, word verification kat komen.. kadang2 tu 2,3 kali juga baru boleh post.. hehe.. keliru ngan word tu.. :)

    ReplyDelete
  2. setuju dgn semua tu. fed-up terus pangkah.

    ReplyDelete
  3. komen jenis embedded pun slow jugak
    kengkdg kita yg semangat taip bebyk..tetibe sume yg ditulis hilang!
    komen jenis pop up terbaik!

    ReplyDelete
  4. hehe..kalau blog ada lagu..nanti hang.. lama pulak..tu yg malas nak masuk.hhu..

    ReplyDelete
  5. ada kawan blog...akak nak tegur takut dia tersinggung sbb dia lbh tua...tp nak komen punya la 2,3 kali try...WV punya hal..

    ReplyDelete
  6. kte pling xsuke part loading lama tu...byasenyer klu dh susah sgt, mmg tutp je

    ReplyDelete
  7. Tuh lahh, kesian kat org bw. Kalau org tuh jadik sponsor ke hape. hadoyai. boyfie sampai hang kowt. -..-'

    ReplyDelete
  8. Yes mmg x suka vw & lagu kat dlm blog! Klu yg loading lmbt mmg kita pangkah trs hehe

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top