11
Assalamualaikum

Salam Jumaat untuk korang.nak share sikit tentang apa yang aku baca di facebook hari ini.
nukilan ini sekadar satu perkongsian sahaja.Tiada unsur-unsur yang melibatkan mana-mana pihak.Takut juga disalah tafsir..
Lelaki yang Di gelar Suami yang terbaik adalah :-
  • Seorang suami yang selalu memuliakan isterinya
  • Seorang suami yang selalu menampakkan senyum di depan isterinya
  • Seorang suami yang menjadi Qawwam(pemimpin dan pelindung) bagi keluarganya.
  • Seorang Suami yang begitu tangguh dalam berjuang mencari nafkah yang halal untuk isteri dan anak-anaknya
  • Seorang suami yang tak pernha lelah untuk bersikap lemah lembut.
  • Seorang suami yang menjadi seorang nakhoda dalam keluarga untuk mengharungi samudera kehidupan agar selamat menuju pelabuhan hakiki iaitu syurga.Insyallah
  • Dan ia selalu berpegang teguh kepada firman Allah s.w.t:-
            " Wahai orang-orang yang beriman! Peliharalah dirimu dan keluargamu dari (siksa) api neraka..(q.sAt-Tahrim 6)

Semoga masih banyak kaum lelaki yang punya komitmen demikian bagi isteri dan anak-anaknya.Kerana lelaki itu lah yang akan menjadi pemimpin dalam keluarganya.Yang akan menjadikan rumahtangganya sebagai Syurga bagi isteri dan anak-anaknya.
Amin...





Post a Comment

  1. in.shaa.Allah :) sy nk jd lelaki dn suami mcm tu 1 hr nnti..prkgsian yg manarik

    ReplyDelete
  2. insyaallah..semoga mendapat suami sebegitu...

    ReplyDelete
  3. bdoa agar bkl suami sy ade sifat2 tu..Amin

    ReplyDelete
  4. berdoa agar dikurniakan suami yg boleh membimbing sy k syurgaNya. :)

    ReplyDelete
  5. suami :) (eceh, gatai plk tetiba -,-)
    tak de sape yg x nak suami mcm 2 , insyAllah,sem0ga dapat suami mcm 2..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah dikurniakan Allah seorang suami yang amat penyayang dan memahami...diharapkan akan menjadi lebih baik lagi di masa akan datang... *_^

    ReplyDelete
  7. Isteri pun kenalah sama-sama menjadi yg terbaik agar mudah bagi suami melakukan yg terbaik sama...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah so far so good walaupun dah nak masuk 11tahun dah kawin..;p

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..hehe.. ayah saya ada la juga ciri2 tu.. orang lelaki ni memang cool bila dah berkahwin..n bertambah cool bila dah ada anak..hii

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah la kalau dapat yg camtu

    ReplyDelete
  11. ALhamdulillah dah ada suami yang penyanyang..hehe

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top