8
Assalamualaikum

Rase macam dah lama sangat tinggalkan blog nie..Bercuti dari hari sabtu hari tu hinggalah semalam.Cuti tanpa planning nie memang memenatkan.Apply cuti sepatutnya sehingga hari selasa je,Tapi disebabkan semalam tak larat nak kerja,terpaksalah sambung cuti satu hari.
Actually planning bercuti hanya di Melaka.Hari Jumaat malam bertolak ke Melaka kerana keesokkannya hari sabtu ada majlis kenduri kahwin kawan En.husband di Seremban.Selepas pulang dari seremban,ingatkan nak singgah Wet World melaka,Jammed sana sini sehinggalah masuk Ayer keroh.Begitu lah jugak di WetWorld tu.So,cancel untuk pergi sana.Cadang nak pergi hari isnin,kurang lah sikit sesak.Singgah jap kat mydin.
Terus balik rumah dan berehat.
Hari Ahadnya,pagi memang xde planning lagi.Tup-tup abang ipar aku buat cadangan nak pergi ke rumah adik iparnya di Pahang.Maksudnya rumah abg En.husband.hehe..Planning kami untuk pergi ke Gambang.
Hari isnin dari rumah pukul 10 pagi.Kononnya masih awal untuk ke sana.Rupanya setibanya kami disana,punyalah ramai orang.Dah sampai kan!! terpaksalah jugak meneruskan planning kami tu,Takut anak-anak buat muka seposen pulak..haha
Di Gambang memang seronok..Cuaca yang cerah,cuma petang tu hujan sekejap.Tapi tak membatalkan aktiviti kami OK...Makanan kat situ mahal sikit la..Tapi biasalah.Tempat-tempat macam tu memang xde pilihan lain.Kami berada di sana sehingga pukul 7.Puas hati..

Masa aku buat entry kat Gambang Waterpark tu,memang xde entry bergambar disebabkan dok syok nak main air jerk.kalau bawak handphone memang la susah nak mandi..Tapi masa aku tengah berehat,dapatlah snap gambar skit..Entah pape jer pic tu.
Tak banyak Pic pun amik kat sana
Ingat lepas keluar dari Waterpark tu nak ikut adventure melalui Safari Night..Tapi memang da keletihan.Terus balik.Selasa tengahari kami balik ke JB.Singgah di rumah mak aku di kota tinggi.Tido sampai tak ingat dunia,Terus sambung cuti hari rabu..haha..Kepenatan sungguh..Moral of the story.kena planning kalau nak bercuti..Kang tak sempat nak berehat,memang ler jadi macam aku nie.

Post a Comment

  1. he he he... busy berjalan...biasalah tu... seronok plus mesti ada letih dan penat kan? *_^...

    *kak eda, farah dah masukkan dalam bloglist... tengok dekat sidebar...bukan ke ada di Love Me: May'13... *_^

    ReplyDelete
  2. tak pernah sampai Bukit Gambang lagi..tp ramai yg kata best..nnti nk kena p jugak la..;p

    ReplyDelete
  3. Bercuti memang seronok, kan? :)

    ReplyDelete
  4. Klo nak bercuti memang kena planning ☺☺

    ReplyDelete
  5. cuti sekolah kannn, mane2 semua jammed !

    :D

    ReplyDelete
  6. ramai ckp gambang best

    tp tak pernah jejak lg kat sana

    :)


    p/s: baru dapat follow, before ni awak rajin komen kat insta kite. :D

    ReplyDelete
  7. hewhew.. dah lama tak gi waterpark...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top