14

Assalamualaikum

Rasa lagi sebulan je nak masuk ramadhan..hutang puasa belum lagi dilangsaikan.
Hari ni lah baru dapat langsaikan 2 weeks ok..En.husband da remind byk kali untuk ganti puasa.
Tahun lepas memang paling banyak skip puasa.Yelah, dah beberapa bulan yang lalu, aku terlantar sakit.Kena pulak 2 minggu sebelum raya.

Sedih pulak bila mengimbas kembali kenangan pahit dalam hidup aku.Dah rase xnk ingat kejadian lepas, tapi pengalaman dan kenangan pahit itulah yang menjadikan diri kita lebih baikkan.
Selalunya selepas raya, aku dah mula ganti puasa..Tahun ni la yang payah skit..

Nie aku dah rasa ada kekuatan untuk aku ganti balik.insyallah.Dah mula start hari nie..
Banyak lagi bakinya tuh..jom sama-sama ganti puasa.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Post a Comment

  1. moga Allah permudahkn.. ameen.

    ReplyDelete
  2. barang yang lepas jangan dikenang apatah lagi jika ia menyakitkan. Yang penting kak siti dah sihat sekarang (^_^)

    Saya ada 3 hari lagi nak langsai hoho kuatkan semangat kita bersama ihik~

    ReplyDelete
  3. sama lah kte, hee..jom kita sama2 byr hutang ye.. ^______^

    ReplyDelete
  4. nasib baik dh bayar .. selamat bebuka ye kak :)

    ReplyDelete
  5. Selamat berganti posa sayang...hihi...
    :)

    ReplyDelete
  6. selamat membayar hutang.. :D

    ReplyDelete
  7. K pun dlm 2 minggu lagi nak ganti posa... tgh tgu kering nak start ni... :) sabtu ahad pun kena puasa nmpak gayanya ni..

    ReplyDelete
  8. memang masalah sejagat nih . Saya pun push diri utk jgn malas byr htg puasa .

    Nak rajin senang jer . Pujuk hati dapatkan pahala buat puasa 6 . Tapi sebelum buat puasa 6 bln syawal tuh , kena langsaikan htg puasa ramadhan dulu ...

    ReplyDelete
  9. akak pun baru je abis ganti puasa nih

    ReplyDelete
  10. Mujur la dah ganti awal2..tp bulan Syaaban ni pn elok lah puasa..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top