20
Assalamualaikum

Masih lagi ketidak puas hatian hari nie.Semalam mungkin ramai yang bergembira dengan dapatnya insentif.(bagi mereka yang berkulit putih)Semua dpt Da Bommmm...Disebabkan aku takde perbankan online,Terpaksa lah tunggu balik keje nak check,berapa yang company nie bagi kat aku ..

Dalam pada itu kebanyakkan pekerja dah merungut denga apa yang mereka dapat.Sejak dpt boss baru nie,macam-macam la yang dia nak cut..macam duit dia..

Malam dengan hati yang excited,aku pergi kat atm petronas,..Harapan dah macam gunung everast tingginya..
Tapi bila check tengok hanya ada gaji...GAJI SAJAAAAAAAAAAAA!!!!!
Mana Insentif yang digembar gemburkan....Mula dah Panas hati..nak kata aku orang baru xdelah..Dah 2 tahun aku berkhidmat untuk company nie..

Balik dengan muka yang tak puas hati.terus ngadu kat En.husband...Dok maki hamun company nie..Tak sabar nak tunggu esok,nak tengok payslip.nak tanya HR..

Bila da masuk keje,tunggu payslip memang jenuh la...
Dah dapat...WHAAAAAATTTTTTtttttt!!!!!!!!! memang xde...

Terus tanya HR kenapa aku tak dapat..
Jawapan yang aku terima...sebab aku mc dan ambil hospitalization selama 4 bulan..sebab tu aku tak dapat insentif..tapi ada tak kau fikir aku nie mc duduk goyang kaki kat rumah,,Tak tau ke aku dok tersadai kat atas katil selama berbulan-bulan..tak dpat nak kerja...jawapan yang aku rasa xboleh nak masuk akal langsung,,,
last-last aku cakap,aku bukan nak mintak derma..kalau company tak nak bagi sbb aku mc berbulan-bulan..takpelah...makan la duit tu sampai habis...

Aku dah memang xde hati nak buat keje hari nie..Aku bertongkat pun dah datang keje...better dlu aku habiskan mc..xpayah nk fikir pasal kerja..xpayah nak toleransi la sangat dengan company mcm nie..
makin lama management makin teruk...harus buat sesuatu nie...



Post a Comment

  1. sabar jela..xde rezeki..lgpun kita sakit bkn kita yg mintak kan..

    ReplyDelete
  2. semua pakat mogok toksah datang kerja *menghasut* kekeke :p

    ReplyDelete
  3. Teruknya. Apa punya alasan lah. Tak logik langsung.

    Cari kerja lain lah sis. Rejeki ada dimana².

    ReplyDelete
  4. tak kena batang idung sendiri memang tak rasa, tp sy pernah diperlakukan macam tu..tp kita ni 'pekerja' terikat dengan segala peraturan yg company buat...nak lawan pon tak daya..hanya dgn harapan berserta doa agar dapat peluang yg lebih baik dari itu.. mungkin di tempat lain.

    ReplyDelete
  5. @PakcikLie PCL
    betul tu PCL...kena tukar angin jugak nie...

    ReplyDelete
  6. takde rezeki. tapi memang alasan tak logik kan.

    ReplyDelete
  7. kena cuba cari alternatif kerja lain juga ni.. teruk betul la company macam tu..

    ReplyDelete
  8. huu kesiaannya..sabar jelah bulan puasa ni

    ReplyDelete
  9. Apa nak fikir lagi Ida. Banyak lagi tempat yg nak gunapakai tenaga dan kebolehan kita...

    Pasir Gudang tu banyak tempat Ida. Tak mahu boleh ke Plentong, Masai, Cemerlang pun banyak. Pilih ajelah..

    ReplyDelete
  10. bila bos pikir untung banyak gini la jawabnya!

    ReplyDelete
  11. Kesiannya Aida. dugaan ramadhan ni..In Shaa ALLAH mesti ada rezeki kat mana-mana nanti tu..sabar k

    ReplyDelete
  12. dugaan tu , pikir positif pasti ada rezeki dari segi yng lain nnti, apapun KA doakan yg terbaik yer !

    ReplyDelete
  13. salam ramadhan # 14
    sabo je kan

    ReplyDelete
  14. hm teruknya kalau mcm 2 :( jauh berbeza dgn tmpat kerja sy dlu..sbarlah ye..mgkin ada hikmah smua ni..doalh byak2..org dizalimi ni doanya dimakbulkn Allah..smoga terbuka la hti boss tu bg adil..

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum awak. kesiannya. kenapa dorang buat camtu. awak masuk hospital bukan diminta kan. takleh tolong ke, bagi sedikit pun jadilah kan? awak, bawa bersabar banyak yee

    ReplyDelete
  16. kesiannya..teruk betul management macam tuh...bersabar yea...

    ReplyDelete
  17. acik fhm situasi akak ,acik pernah kerja HR di mercedes bens.. emm apa pon sabo kak ,ujian dari Allah

    ReplyDelete
  18. Anda yg menaglami pasti perit dan sukar. Fikirlah yang terbaik utk diri. Jika kerja pun sudah tiada rasa tanggungjawab dan keikhlasan...Masa untuk berubah! Tapi ingat...buat perancangan sebaik mungkin agar tidak menyesal dikemudian hari

    ReplyDelete
  19. Ish, macam gini pun ada? Company apa ni? Makan duit pekerja.. Erm.. Sabar je lah dear.. Esok2 mana tau ada rezeki lain untuk dear.. Insha Allah..

    ReplyDelete
  20. BEst kerja dgn company lama dulu. Tiap kali raya mesti dpt bonus sebulan gaji..kain sutera..kurma..hamper..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top