11
Assalamualaikum
Inilah pepatah yang patut dilemparkan pada pencuri tu.Rasa sakit hati nie bila boss cakap akan potong gaji semua staff di department store..What The....H***

Si pencuri sedap-sedap enjoy dengan duit haram,tapi kami terpaksa menerima upahnya.
mybe barang tu dah dicuri dalam 2-3 minggu kehilangannya.Barang bernilai dekat rm10k,tanpa sesiapa pun tahu akan kehilangannya sehingga barang tu diminta oleh electrical team.

Bila tengok CCTV,langsung x nampak ape pun.Yang nampak pun samar-samar jer..Baik tak payah CCTV..Tapi bila barang dah hilang,semua dipersalahkan.

Yang aku geram , gaji clerk pun kena potong..bayangkan lah kalau 4 orang staff termasuk aku kena ganti balik sejumlh nilai yang banyak iaitu rm10k..Korang kiralah sendiri berapa sorang akan ditolak gajinya.
Dah la bagi gaji ciput.pastu nak tolak gaji orang yang tak seberapa nie.

Tengah pening nie,hari nie,boss nak buat polis report.lepastu management akan decide samada akan ditolak gaji or tak..


rase dah xde mood sangat nak bw kat blog kawan-kawan hari nie..Insyallah kalau ada kelapangan,aku bw ye..Doa-doalah moga gaji kitorang nie tak kena tolak..Gile!!!!

Post a Comment

  1. sepatutnya,dia kena cari kaedah lain untuk menampung ganti rugi.. bukannya dengan potong gaji pekerja..

    ReplyDelete
  2. Sabar ye...Berdoalah, jika kita kerja ikhlas dan bertanggungjawab pasti kita tidak akan dipersalahkan. Yakin...pasti ada jalan penyelesaian yg terbaik utk semua pihak.

    ReplyDelete
  3. ehhh sesuka hati jer nak tolak gaji..mana boleh camtu..kesian la kat orang yang tak bersalah..

    sabor yer,moga tak de penolakan gaji..

    ReplyDelete
  4. sabar aje la.. geram pula bila membaca entri ni.. seorang bos yang baik akan bertindak rasional dan tidak terburu-buru.. sepatutnya siasat la dulu.. tak boleh salahkan orang macam tu.. kenapa tak dipotong gaji bos sekali? huhu.. emo pula tiba-tiba..

    ReplyDelete
  5. Premis saya sudah 3 kali barang hilang. Pasang CCTV dan ada 1 kes didalam bulan Ramadhan.

    ReplyDelete
  6. ish mmg tak patut kacau gaji pekerja lak

    ReplyDelete
  7. kalau jumpa sula je pencuri tu...

    ReplyDelete
  8. jgn lah smpai kena tolak gaji pkerja lain.. sabar yer.. ni dugaan... amal baca entry ni naik geram rasa...yg curi tu cabut lari or acctually xtau siapa yg curi ?

    ReplyDelete
  9. x elok la klu dia nk wat cm tu..x adil..

    ReplyDelete
  10. tak setuju potong gaji pekerja.. sbb cctv diorang yg blur kannn

    ReplyDelete
  11. Laa. Kerana semua kena tanggung semua ni? Ini tidak adil..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top