11
Assalamualaikum

Rumah Kedai..korang ingat lagi tak cerita nie..Tak salah aku cerita nie dalam awal 80an...Masa tu aku masih kecik lagi.Cerita nie ditayangkan pada bulan puasa je.Setiap kali cerita nie keluar  emak dah ready dok depan tv..tapi masatu tv hitam putih lagi..
ikhsan google
Antara watak watak yang berlakon dalam filem nie adalah 

Yusof Mohamad (sebagai Pak Halim)
Kartina Aziz (Mak Lijah)
Sudiro Sukirman (Tapa)
Haron Salim Bachik (Remy)
Rosnah Mohd Aris (Mak Limah)
Zulkifli Zain (Pak Imam)
Aliza Abdul Rafar (Aishah)
Khatijah Tan (Habsah)
Rosnani Yusof (Hanisah)
S. Sachithananthan (Dr. Sham)

Cerita nie mengisahkan sebuah keluarga yang menguruskan rumah kedai..Rasa banyak episode yang meyedihkan dalam cerita nie..
ikhsan google

So,lepas nie TV3 akan menyiarkan drama popular nie semula tetapi dilakonkan balik oleh pelakon-pelakon baru..tapi x sure pulak bila akan bersiaran..huhu..tetiba aku rindu nak tengok cite ni balik..

sumber: sini

Post a Comment

  1. salam jumaat..igt2 lupe cite ni,pasal time tu kecik lg..ehe

    ReplyDelete
  2. haa ingat. akak suek tgk cite ni. 1 of my feveret drama. dulu main setiap petang kan .. rindu dgn pelakon2 semua :)

    ReplyDelete
  3. skang pun ada jugak versi terbaru & pelakon baru kan

    ReplyDelete
  4. x prnh ngk cite nie..tp th mmg ader..

    ReplyDelete
  5. MCM PERNAH TENGOK CERITA TU

    ReplyDelete
  6. tak pernah tgk. tapi, tajuk tu, mcm familiar sgt2..

    ReplyDelete
  7. pernah dengar cerita ni.. aiza macam ingat-ingat lupa pula.. hehe..

    ReplyDelete
  8. baik RK yang lama mahupun yang baru..semua kak lea tengok.yang baru ni pun bolehlah jugak layan..tapi lagi suka yang original..dulu punya ^^

    ReplyDelete
  9. Hawa xpernah tengok yang lama.. yg sekarang ni selalu tengok.. setiap isnin-khamis rasanya.. pukul 5 or 6ptg cmtu la.. pelakon dia nabil, atie AF1, ramai la..

    ReplyDelete
  10. rasanya dh mula....didie alias berlakon tu kan

    ReplyDelete
  11. Tak ingat la.. tak pernah tgk kot dulu..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top