21
Assalamualaikum

Biasalah dah nak dekat-dekat nak raya nie,persiapan dah mula dilakukan..
Shopping mana yang perlu..Tahun nie berbelanja ala kadar je..mana yang patut..Bukan apa,Nak guna duit untuk balik kampung lagi..Tol lagi...Semua tu dimasukkan dalam perbelanjaan hari raya jugak..

Begitu juga duit raya,kali nie en.husband da tukar siap-siap duit raya..Semalam dah start packing duit raya pulak..Walaupun tak banyak yang aku spend untuk duit raya,insyallah adik beradik,anak saudara,sepupu sepapat semua diambil kira.kesian la kalau budak-budak datang balik denan tangan kosong.
Setahun sekali je nak bagi duit raya kot..Taklah nak berkira sangat..Itupun masih dalam budget perayaan kami..Dah bagi-bagi dengan en.Husband apa yang perlu aku beli dan dia sediakan..hehehe..Tapi untuk isteri dia wajib belikan..hehehehe...

sampul raya yang pelbagai warna dan corak,memang aku suka,...hehe..banyak sampul raya sponsor dari bank dan jugak shopping complex okeh


psssstttt..dapat kad raya lagi dari Eca Dwinky Sya dan jugak Eqbal Zack

Thanks to both of u ok...



Post a Comment

  1. Akak pun dah siap tukar duit raya.. tinggal nak isi dalam sampul jer..;)

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan # 21
    m3h belum buat persiapan ape lg..last minit nanti baru sibuk..hehe

    ReplyDelete
  3. wahhh duit raya dah siap! nak wet rayer acik...hehe :D

    ReplyDelete
  4. wahhh nakk duit raya boleh??hihi
    zee pon dah siap sumer..tinggal skit jer lagi tak cukup angpow..

    ReplyDelete
  5. Setuju , minyak, tol pun temasuk dalam perbelanjaan raya, ni kalau kita habis duit dengan shopping lupa pula nak simpan duit minyak, hihihii ada yang tak balik beraya kat kampung kan hihihih,

    ReplyDelete
  6. @mama3heroo
    takut tak sempat pulak kalau last minute...banyak keje lagi nak buat...maklum la tahun nie jadi tuan rumah

    ReplyDelete
  7. walaupun bersederhana tapi tetap meriah kan huhu...

    ReplyDelete
  8. huhuhu...sally pun tunggu duit company kasi ni...we olls mmg tukar dgn company..lmbt pulak tahun ni.. :)

    ReplyDelete
  9. utglah dah ada sampul duit . saya masih lum cari lagi . duit raya dah ready ... alhamdulillah .

    ReplyDelete
  10. amboi meriah sungguh lah raya tahun ni ye r

    ReplyDelete
  11. amboi meriah sungguh lah raya tahun ni ye r

    ReplyDelete
  12. Kakak pun dapat juga dari bank dan mana-mana kedai masa shopping.

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum, sheila baru terima kad raya daripada shakiddo semalam. eca punya belum sampai lagi. hehehe. tak sabarnya nak packing duit raya untuk adik2 dan anak buah. hehe

    p/s : sheila tak reti masak desert tapi dah belajar dengan akak sheila. next time sheila cuba la buat puding triffle olahan baru. hehehhee :)

    ReplyDelete
  14. saya suka mengumpul sampul raya/cina/deepavali hehehe...buat koleksi

    ReplyDelete
  15. Tengok entry ni baru teringat duit belum tukar...hmmmm. nway salam 21 Ramadhan aida..

    ReplyDelete
  16. tahun ne da keja,tpi gji xtinggi..so,xbgi duit raya..maybe bagi adik2 & anak buah kesayangan eca tu je

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top