15
Assalamualaikum


Payah betul kalau dapat bekerja dengan company yang sentiasa ingin wang masyuk berjuta-juta ringgit,TETAPI..kebajikkan pekerja diabaikan,

Bila dah buat janji tu haruslah ditepati,ini tidak.Sepatutnya kenaikkan gaji bulan 5 ari tu..Disebabkan management buat sistem baru(iaitu sistem mementingkan diri sendiri.)Ianya berubah ke bulan 7.Tapi bila dah sampai bulan 7,langsung xde apa-apa perubahan..Yang peliknya banyak kebajikan pekerja yang diorang cut untuk kepentingan diorang sendiri..Boss seronok dok tukar-tukar kereta baru.orang bawah nie macam nak mati bekerja dan overtime untuk dapat rezeki yang lebih.

Aku pun masih tak faham kenapa management yang tak behati perut nie dapat segala kelebihan..Yang orang bawahan nie dipijak..

Hari ni dah ramai yang mengeluh dan takde mood nak bekerja sejak dapat boss baru yang tahi hidung masin nie..

Hr pun macam xde function untuk mempertahankan hak para pekerja...Elok HR tu tido jerk..

Sekian ketidakpuas hatian saya..
esok sambung bebel lagi..kena check dlu berapa yang diorang bagi..Seikhlas mana yang diorang nak bagi kat aku yang rajin nie...

Post a Comment

  1. Ermmm mmg xde mood nak kerja kalau xde kenaikan gaji ni, sebab memang itu yang kita harap2kan setiap tahun.

    ReplyDelete
  2. Kadang2 rasa dianak tirikan dibumi sendiri.

    ReplyDelete
  3. Sabar...Bulan Ramadhan ini mengajar kita untuk bersabar. Cari ketenangan dan cuba cari jalan penyelesaian.
    Kita kini berada si Fasa kedua di Bulan Ramadhan...iaitu Fasa Keampunan, jgn sampai ianya merugikan kita.

    ReplyDelete
  4. bykkn bersabar..tp mmg teruklah kalau mcm 2..sy pn xsuka..nnti kalau pkrja bhnti, majikan jugak yg susah..bos org melayu ke??

    ReplyDelete
  5. sabar aje la.. huhu.. ada juga syarikat yang sellfish macam ni ya..

    ReplyDelete
  6. hurm.. dah cuba slowtalk dengan HR?? cuba slowtalk dulu

    ReplyDelete
  7. sabo jelah kak nak buat mcm mane

    ReplyDelete
  8. kesiannya. gaji tak naik. pihak swasta memang gitu. majikan kedekut. nak untung diorang saja. nasib pekerja tak dihiraukan

    ReplyDelete
  9. nanti saya tekan iklan. hi i hi masyuk juga. kih kih kih

    ReplyDelete
  10. huhuhuhu...mmg tak patut...pe pun sabar eh.. :)

    ReplyDelete
  11. memang ada sebahagian manusia yang suka mengambil kesempatan ke atas orang lain. Mengerah tenaga dan keringat lalu tidak diberi penghargaan apatah lagi rasa hormat.

    Sabar ye kak, moga semua ini ada hikmahnya. Tensi jugak dapat bos dan management begini..apapun, semoga mereka berubah.

    ReplyDelete
  12. Doa banyak-banayk ya aida kalau tak da rezeki kat Companay tu..mesti ada rezeki lain..In Shaa ALLAH..

    ReplyDelete
  13. doa dan kesabaran.. hihi, penting tu.. tapi yer lah kan, penat bekerja mesti nak rasa juga bonus tu..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top