28
Assalamualaikum

Terkejut juga bila dapat emel dari google emel aku telah di sign in oleh orang lain.Dahsyat sekarang nie..Cepat jer dapat kesan kan..Mulanya mybe sebab lepas aku tukar domain..Selepas tu sepatutnya aku kena tukar password aku cepat2 sebab password lama tu aku dah beri keizinan pada netkl untuk uruskan hal perpindahan domain aku..Cer baca sini.

Selang beberapa jam selepas penukaran,aku biarkan je emel aku macam biasa.tetiba aku dapat emel dari google

klik untuk tumbesaran


Cer korang perhatikan ,dari manakah hackers tu datang...New Zealand???

serius..ngeri..nasib baik dapat diselamatkan..kalaulah google tak bagitau aku,alamatnya habis la blog aku nie dan juga emel aku kan...Memang la diorang nie xde kerje ek..

Thanks En.Google...


Post a Comment

  1. nasib baek..klu x mmg menangis x berlagu la..huhu

    ReplyDelete
  2. syukur dapat semula emel dan blog ni. Aduhhh benda ni pun diaorg nak curik gak ke?? tak mendatangkan pekdah langsung!

    ReplyDelete
  3. ish dorang nie takde keje laen ke huhu

    ReplyDelete
  4. Mujur tidak berjaya...syukurlah.
    Semoga di jauhkanlah dr perkara sebegini

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. alhamdullilah nasib baik dah okey.. risau gak kalau password ni orang tahu :(

    ReplyDelete
  6. erk! xsuka nya kena hack hack gini.gila ah dorg ni.

    ReplyDelete
  7. nasib baik google cepat inform

    ReplyDelete
  8. bahaya tuh.. alhamdulillah dpt tau cepat.. huhu

    ReplyDelete
  9. Uhh bahaya.. bagus utk peringatan sendiri juga ni. Thanks sharing ye.

    ReplyDelete
  10. tq utk sharing.. boleh ingatkan diri sendiri & org lain jugak.. :)

    ReplyDelete
  11. penah kena jugak.. mujur google bg memo. terus tukar paswod.. dr india lak tu..

    ReplyDelete
  12. Perhh. hackers are everywhere. Kena hati2 la sekarang ni kan.

    ReplyDelete
  13. ehhh..da tukar domain....berapa setahun?
    nasib baik google inform kan,klu x, blejadi mcm2

    ReplyDelete
  14. Menakutkan..harap xkena kt blog saya..

    ReplyDelete
  15. naseb baik dia tak dapat..bahaye betullah

    ReplyDelete
  16. Nasib baik dia tak sempat nk hack..kena alert la lps nie.. ;)

    ReplyDelete
  17. Nasib baik dia tak sempat nk hack..kena alert la lps nie.. ;)

    ReplyDelete
  18. Pergh.. bahaya betul. Mieya teringin nak miliki domain sendiri. tapi bila dengar pasal hackers nie, risau pulak

    ReplyDelete
  19. fuh nasib baik! deno pun baru je ada domain... hari ni buat.... hehe... tak sangka akak buat smlm, deno buat hari ni... hihi^^

    http://www.dayangdeno.com/2013/08/wwwdayangdenocom.html

    ReplyDelete
  20. Dunia siber memang tak secure... especially bila kita open ID.. :(

    ReplyDelete
  21. pehal diorang pi croboh blog org ni..ish3..xberfaedah lngsung..

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah =) nsb baik kak..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top