20
Assalamualaikum

Abaikan tajuk yang tak mesra SEO sangat tu..Salam Pagi Khamis..Ramai ke yang  dah memulakan kerja hari nie,Atau korang start minggu depan.Rata-rata ramai yang dah naik kerja kan..Termasuklah aku nie,Ingat nak naik minggu depan jerk..Melampau sangat ler..Macam ada anak ramai pulak nak cuti bagai.

Tadi masa ondway nak pi kerja,terserempak dengan kemalangan jalan raya.Motor dengan kereta,Rasanya  motor tu berssaing dengan kereta masa nak keluar simpang.sebab dua2 kenderaan tu datang dari arah yang sama.Tu pun aku tak pasti.Yang aku dapat tengok sekali lalu tu jerk.Ada sorang mamat dah terbaring kat tepi.Mybe orang dah angkat dia ketepi kot.Tapi tak taulah pulak kecederaan kat mana,Yelah,time2 macam nie mana boleh berhentikan kereta.Satgi jammed la pulak..Bukan la tak prihatin,kalau yang tengoknya semua berhenti,alamatnya memang sesak la jalan tu,Just doakan budak tu dalam keadaan yang baik jer la..

Aku memang mudah kesian kalau penunggang jalan raya yang accident sewaktu nak pi kerja.Kalau dia dok lumba haram ke hape,aku tak heran sangat la..Lantak pi la..Tapi kalau yang keluar bekerja tu yang aku kesian sangat tu..yelah,keluar rumah pun niat nak cari rezeki kan...

Harap-harap budak tu takde pape yang patah riuk la..Huh!!! sila berhati-hati di jalan raya ye kepada semua penunggang kereta dan motor dan sebagainya..Ingatlah orang yang tersayang..

Lets Work!!!

Post a Comment

  1. moral of the story please take care yourself too..ingatlah org2 tersayang

    ReplyDelete
  2. Sayangilah diri dan nyawa...

    ReplyDelete
  3. Selamat bertugas kembali sis! Sambil buat keje tu boleh ngunyah biskut rayer hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kenit jugak...masa untuk menggemukkan badan nie

      Delete
  4. Salam khamis&selamat bertugas..

    ReplyDelete
  5. Salam
    Ai
    saya ida
    newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput follow blog saya ye
    umielman.blogspot.com
    Last but not lease
    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  6. Selamat bekereja aida..kita masih bercuti and mood raya...

    ReplyDelete
  7. hopefully ada org yg baik hati bawa budak tu pegi hsp.. xkan nak biarkan dia terbaring tepi jalan je..

    ReplyDelete
  8. emm...pcl belum pernah hadap xcden depan mata..., rasa kesian tu ttp ada tp takut tu yg terlampau2.. nk tolong, acaner tu ?

    ReplyDelete
  9. Selamat bertugas.. tp jngn berhenti beraya sbb Aidilfitri belum abis lagi. :)

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Penunggang motor ni ibarat mentimun. Berhati2lah...
    Malang tidak berbau tapi berkat doa dan bertawakal...insyaallah, akan selamat.

    ReplyDelete
  11. Selamat kembali bertugas.. cepat btl kan dah kena kerja.. rasa mcm baru jer cuti..huhuhu

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum awak. kita pun baru masuk kerja semalam. hehhee. memang kalau ikutkan hati mahu je cuti sampai next week ;p
    *kesian orang excident tu kan...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum awak. kita pun baru masuk kerja semalam. hehhee. memang kalau ikutkan hati mahu je cuti sampai next week ;p
    *kesian orang excident tu kan...

    ReplyDelete
  14. Pernah tgk orang tua bertongkat kena langgar.. kesian betol..pakcik tu nak lintas jalan..tp kereta laju sangat. Tak sempat melintas..kesiann

    ReplyDelete
  15. semoga berhati-hati ketika memandu.. kasihan betul mangsa..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top