18
Assalamualaikum

Walaupun aku rasa korang dah tau tentang zikir harian nie,why not aku ingatkan balik atau refreshkan balik ingatan aku ngan korang jugak..Mana tau bila baca nie,terus mulut korang tu membaca zikir nie..Dapat jugak pahala kan..Buat ikhlas ok..Selalunya bila dapat ayat2 macam nie,aku akan print dan letakkan ditepi2 meja aku nie..senang kalau ada masa aku baca balik..

Kita Mulakan dengan Hari Isnin la Ye..

Hari Ithnin/isnin
لاَحوْلَ وَلاَ قُوَّة اِلاَّ بِاللّهِ---"Laa haula wa laa quwwata illa billahil ali'yil a'dzim"

--khasiatnya--
Setiap satu kali bacaan,Allah memberi pahala sebesar bukit Uhud,dan Allah akan menghitung sifat-sifat Mazmumah dalam diri kita. 

Hari Thalaatha/selasa
"Allahumma Salli Alaa Ab' dika Warasuulika Wanabi'yikal amiin,Wa'ala Aalihii Wasohbihi Wasal'liim"

--khasiatnya--
Setiap satu kali bacaan,Allah akan ampunkan dosa kita selama setahun

Hari Rabu 
 "Astaghfirullah hal 'adzim"

--khasiatnya--
 Setiap satu kali bacaan,Allah akan menghilangkan satu titik hitam dalam hatinya



Hari Khamis
"Subhaa nallahil'adzim ,Subhaanallahi Wa Bi Ham'dih"

 --khasiatnya--
Setiap satu kali bacaan,Allah akan mengampunkan dosa kita sebanyak buih di lautan,dan Allah akan menghidupkan satu pohon buat kita di Syurga

Hari Jumaat
 يَا اَللهُ ---"Ya Allah"

 --khasiatnya--
maka Allah akan memberi ketenangan bagi pembacanya


So,tunggu apa lagi...taknak ke amik khasiat dari zikir nie..


sumber : sini

Post a Comment

  1. Replies
    1. salam jumat hafiza..sama2 kongsi benda yang baik

      Delete
  2. Assalamualaikum awak. alhamdullilah. saya pun pernah post ni sebab dulu masa pakai Iphone ada Apps ni. jom sama2 berzikir setiap hari. ada banyak fadilat yang kita perolehi :)
    *selamat hari raya awak!

    ReplyDelete
  3. boleh dijadikan panduan harian ^^;
    terima kasih

    ReplyDelete
  4. Salam Jumaat, t kasih diatas peringatan serta perkongsian ini. Semoga Allah sentiasa memberkati.. amin.

    ReplyDelete
  5. salam jumaat.perkongsian yang bermanfaat.terima kasih. :)

    ReplyDelete
  6. terima kasih kongsi zikir harian ni, dtg blogwalking sini..:)

    ReplyDelete
  7. Thanks Aida..semoga kita dapat amalkan sama-sama kan...

    ReplyDelete
  8. Thanks sharing this entry..InshaAllah akan cuba jadikan sebagai amalan harian

    ReplyDelete
  9. Perkongsian yg bagus.. jom sama2 kita amalkan.. ;)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah =) nice sharing kak..kena tanam dlam hti supaya rajin berzikir..kdg2 lalai juga

    ReplyDelete
  11. Biasa ayat2 saya tampal depan tempat solat..senang kalau terlupa..lepas solat baca..

    ReplyDelete
  12. terima kasih di atas peringatan dan perkongsian.. :D

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top