20
Assalamualaikum

Kejadian nie baru je terjadi di office aku...
kalau korang ingat,aku selalu cerita tentang supervisor baru yang sentiasa macam bagus tu,,Hari nie disebabkan kebagusan dia tu,hari nie ada pekerja production yang tidak berpuas hati dengannya melemparkan satu objek besi di tingkap office aku...Terkejut mak!!!!...

Of courselah pekerja tu tak puas hati dengan percakapan yang No manners tu..Oh tidak..rasa seram sejuk jugak tadi..

Habis pecah tingkap office aku nie..nasib baik tiada siapa cedera...Tapi aku tak boleh nak salahkan pekerja tu 100% sebab,dia diberi tugas untuk disiapkan..Tapi bila takde material yang cukup untuk dia complete kan kerja tu,of course lah dia tak boleh senang duduk..Bila minta barang dekat department aku, dan tidak dilayan oleh supervisor aku nie dengan baik,maka terjadilah satu pergaduhan kecil..oh takut-takut...

Si supervisor  terus ambil gambar dan mintak HR ambil tindakan ke atas pekerja tadi..haiii...entahlah..susah nak cakap dalam hal nie...yang penting bagi aku kerjasama tu penting,masing-masing ada tugas yang perlu dilaksanakan..Tak slah untuk cakap dengan baik-baik dan saling hormat menghormati..Barulah kerja dengan hati yang tenang..Kalau dah bermusuh macam tu,macam mana nak buat kerja..Pelik la dengan sorang tu yang macam takde perasaan.adoyaii...mybe sbb tu smpi sekarang nie dia tak kawen lagi..


Melemahkan semangat aku kejap...Lepas nie apa lagi la jadi kat department aku...emmm...mengeluh jap..


Post a Comment

  1. bertolak ansur antara satu sama lain kan. hurm. yang kecil seringkali ditindas..moga semua baik baik aje.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak ida. sabor jelah. benda camni pun selalu berlaku kat ofis sheila. siap baling2 senjata api lagi ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha...senjata api...i can't imagine...adoyaiii

      Delete
  3. hadoi, takutnya.. jaga-jaga jer lah kak, kesian juga dia, maybe dia stress kot..

    ReplyDelete
  4. Sabar jelah.. dah x de cara lg dia nak sampaikan masalahnya melalui percakapan tu..

    ReplyDelete
  5. sabar je la dgn org mcm tu kan kak
    Jemput join & menangi hadiah bernilai RM550
    Giveaway Butik Comel Collection

    ReplyDelete
  6. dia penat lepas tu dapat layanan entah apa apa memang meletop leeeee... :)

    ReplyDelete
  7. as long as sama-sama hormat, rasanya takkan ade jd gitu

    ReplyDelete
  8. Marah btul tu sampi jd cmni.
    Mesti ada sambungan lg cter ni nnti.

    ReplyDelete
  9. Jangan sampai perkara lebih buruk berlaku, HR mesti bijak menangani isu2 sebegini.

    ReplyDelete
  10. Allahurobbi...napela blh jadi sampai camtu. Dalam hal ni masalah kurang komunikasi dan respek. Respek bkn sj dr pekerja kpd penyelia tp penyelia jg harus respek pd pekerjanya.

    ReplyDelete
  11. sabar aje la kan.. teruk juga kalau tak puas hati macam tu..

    ReplyDelete
  12. susah juga kalau jenis yang tak boleh nak toleransi kan..

    ReplyDelete
  13. erk..bnya 2..silap2 boleh bergaduh besar...pergaduhan melayu cina ke kak??

    ReplyDelete
  14. benci ngan org yg suke menyusahkan kerja org lain.. bajet jawatan tinggi je nk pijak org2 bawah.. mentaliti rendah

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top