25
Assalamualaikum


Entry nie aku tujukan kepada blogger-blogger eh..Rasanya tak sesuai kot aku nak tulis blogger..aku just tulis anasir-anasir yang telah membuat onar di banyak blog2 di Malaysia nie..cewahh

Korang pun pasti dah tau yang anasir-anasir nie telah membuat link iklan dengan memberikan nama-nama orang yang kita kenali,atau sahabat blogger baik kita..Ini bertujuan untuk meraih keuntungan apabila blogger klik diatas nama orang itu dan keluar sang iklan yang boleh memberikan keuntungan si anasir itu..

Harap korang faham..Dan aku rasa mereka bukanlah blogger yang ikhlas dalam berblogging..mybe berblogging hanya untuk mendapatkan keuntungan.

Xsalah untuk mencari keuntungan dalam berblogging..tapi biarlah cara yang betul.Penat lah diorang yang bersusah payah membuat segmen dan Ga semata-mata untuk mendapatkan sedikit hasil..tapi yang nyata diorang berusaha,bukan dengan cara yang senang macam nie.ape daaa...

cer korang tengok dekat cbox korang sekarang...pastinya ada link-link iklan yang telah mereka letak disitu contohnya seperti dibawah nie
ni aku printscreen di blog aku sendiri...kalau korang tengok ada nama-nama nie,..korang abaikan jerk...

oklah sambung kerja...eh...jangan blues monday ek hari nie

Post a Comment

  1. Dulu byk jgk kes mcm ni kt blog sy..skrg dh kurang..

    ReplyDelete
  2. itu salah satu sebab blog saya takdak cbox..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. nasib cik nor tak merapu mcm tu..huhu

    ReplyDelete
  5. nasib baik blog saya takder shoutbox.....

    ReplyDelete
  6. fiza pun byk dpt link2 iklan nie..tp x klik pun.. pdn muke depa..

    ReplyDelete
  7. selalu terkena link yang macam nie..aduyaiii

    ReplyDelete
  8. salam pagi isnin kak.. rasa geram dengan individu yang acam tu..

    ReplyDelete
  9. Memang macam-macam yg kakak nampak Eda. Tapi nasib baik blog kakak tak ada shout-box tu..

    ReplyDelete
  10. Dulu kita pun selalu ada problem ni aida..tapi sekarang dah tak ada coz cbox pun dah tak ada..he.he

    ReplyDelete
  11. aah..byk sgt org letak iklan..

    ReplyDelete
  12. ermm acik memang tak layan sangat di cbox tu , tiba masa akan ku delete:)

    ReplyDelete
  13. ada gak yg promote brg tapi tak tgk pun . biarkan jer ...

    ReplyDelete
  14. kenit plak bergantung pada cbox/shoutbox untuk bw ke blog kawan2 terutama yang baru2. Tapi, kadang2 kene 'makan' jugak ngan link yg bukan2 hehe :)

    ReplyDelete
  15. Mmg betul tu, sy sendiri dh bnyk kena mcm tu. Tajuk best tp bila klik lain pulak jadinya..

    ReplyDelete
  16. kathy pun kena macam tu,banyak kali dah...

    ReplyDelete
  17. aah..macam2 taktik org nak mintak klik iklan
    kengkdg cakap 'tahniah'..kita pun tergoda nak klik sekali
    last2 jumpe link iklan..sakit ati jugak..rs mcm dipermainkan
    hmm..hope mereka yg buat mcm tu..carilah keuntungan dgn cara yg betul

    ReplyDelete
  18. selalu sangat iklan camni kan..sabar je la..xyah click je senang :)

    ReplyDelete
  19. banyak sgt da kak bnda2 cmni =) smpai ada yg buang cbox..tp ayat akak dua prenggan diatas 2 best hi3..

    ReplyDelete
  20. sebenarnya kita boleh detect sama ada tu iklan ataupun tidak..tapi kalo menggunakan nama orang lain memang tak patut dan memalukan..

    ReplyDelete
  21. Biasala tu budak2 biarkan je la hihi..

    ReplyDelete
  22. salam
    ai saya ida
    newbies blogger
    baru follow blog ni
    jemput ye follow blog sayya
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Akhir zaman ni hantu berkeliaran

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top