20
Assalamualaikum

Ramai wanita diluar sana yang menggunakan toner ini selepas mencuci kulit muka kan..Korang tahu ke apa fungsi Toner pada kulit wajah korang tu.Toner ni juga boleh menyegarkan kulit kita..
Aku share sedikit info tentang Toner nie
  •  menutup liang-liang roma muka yg terbuka.
  • menapis kotoran.Selalunya lepas kita cuci muka kita nie,xsemestinya hilang semua kotoran kat muka tu..Dan itu adalah fungsi toner jugak
  • Tekstur kulit Licin
  • Untuk menghilangkan bekas jerawat



    Tapi bila korang tersalah pilih Toner,ia akan memburukkan lagi keadaan wajah korang ,yang mana jenis toner peeling..yang boleh membuatkan kulit kita semakin nipis.Oh..itu terjadi pada aku.Tuari aku ada beli satu product.Tapi lama-kelamaan aku pakai toner tu,muka seakan pedih dan terlalu oily...Testimoni memang debak punya...Muka pun bila pakai bedak,nampak lah kulit menggelupas,bila tnye tuari,tak mengelupaskan kulit...tapi..Better beli product yang botonical..yang asli tanpa apa-apa chemical..nyesal deh....

    lepas nie dah tamo beli lagi product2 macam tu...baik beli dekat Hishop tu..lagi bagus...huhuhuhu..Lepas nie dah tau product ape yang bagus..tunggu masa nak beli jerk...



Post a Comment

  1. Betul Eda... bab memilih produk tak semua sesuai dgn kulit muka kita. Kalau dah kena baru kita tahu... anak kakak pun dah terkena..

    ReplyDelete
  2. ye betul tu..y penting kulit serasi..

    ReplyDelete
  3. saya pulak tak pakai toner, selalu guna pembersih muka je, ok ke..?

    ReplyDelete
  4. sume t0ner yg sy pkai msti bemasalah . dh rmai 0rg suruh pkai itu ini tp x penah sesuai :(

    ReplyDelete
  5. toner memang baik untuk menutup liang rongga pada kulit..tapi depends pada jenis toner and kulit juga..^^

    ReplyDelete
  6. mama dengan toner tak boleh dipisahkan,, ..hihi

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum yangg. dulu sheila rajin pakai toner ni. memang rasa segar kat muka. skrg dah takda masa nak pakai. busy ohhh sejak kawin ni. hihihihi ;p

    ReplyDelete
  8. wah baru kte tau exactly pasal toner ni..byase kadang2 kte malas sapu..hee

    ReplyDelete
  9. Nice info tapi malas nya nak pakai toner lebih suka terus pakai cream

    ReplyDelete
  10. ooo..mun pun suka pkai toner..segar muka..

    ReplyDelete
  11. susah nak cari toner yg sesuai utk kulit muka..

    ReplyDelete
  12. Aduh... sebab tu sebelum beli kene tgk kandungan dia.. jangan based on testimoni... Sebab kulit kita lain2.. Mungkin sesuai utk org lain tapi tak sesuai utk kita:(

    ReplyDelete
  13. Saya pakai pencuci muka jer. Pernah pakai toner, sekali tak serasi. Kulit jadi tegang & menggelupas...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. perempuan kalau sekali dah pakai toner yang sesuai dengan kulitnya mesti susah nak suruh dia tukar kepada yang lain..

    p/s: follow sini

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. penah pakai toner sekali jer.. tp kite ni kira nk cepat jer.. selalu cuci muka jer.. toner2.. bila ade waktu terluang jer.. huhu

    ReplyDelete
  16. Lama dh xpaikai toner sejak habis..

    ReplyDelete
  17. aah kan..produk harus sesuai dgn kulit
    baru syok nak pakai
    result pun mengagumkan!
    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
  18. saya ni ikut angin . kdg pakai , kadang idak ...

    ReplyDelete
  19. heheheheh acik memang tak pernah pakai itu semua hahaha

    ReplyDelete
  20. kita selalu guna toner tapi problemnya selalu tukar-tukar ikut mood..tu yang kadang-kadang tak berkesan and sometimes ada jugak yang sensitif..so kulit muka start dry..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top