17
Assalamualaikum

Begitulah tajuk cerita yang begitu menyayat hati aku nie.Pemergian adik Nur Sofea Insyirah Mohd Shahril selepas 3 hari di masukkan ke wad NICU Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Sedih aku mendengar berita-berita sebegini.Kalau rasa xnak jaga,janganlah dianiaya budak sekecil itu.Tatkala orang membuang bayi,mendera bayi,tahukan korang perasaan orang yang ingin mempunyai anak sendiri berusaha sekeras-kerasnya untuk mendapatkan itu..

Nur Sofea meninggal dunia selepas empat hari bertarung nyawa selepas mengalami pendarahan serta retak bahagian tengah kepala selain beberapa kesan lebam di lutut. 
Mangsa disahkan meninggal dunia sewaktu menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. 

Sebelum ini, Harian Metro melaporkan mangsa tidak sedarkan diri sewaktu berada di bawah jagaan pengasuhnya pada jam 10 pagi Rabu lalu sebelum pengasuhnya memaklumkan kepada bapa mangsa Mohd Shahril Ahamad, 28, yang kemudian bergegas membawa mangsa untuk mendapatkan rawatan kecemasan.
Foto
KEADAAN mangsa ketika dirawat di NICU Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.



Namun, selepas tiga hari menerima rawatan, mangsa masih tidak menunjukkan sebarang perkembangan positif dan hanya bergantung kepada mesin bantuan pernafasan.

sumber :metro

Post a Comment

  1. Alfatihah..syurga tmptnya..insyaALLAH

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah...cian cik akak tengok....

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah. semoga ibu bapanya tabah. Nur Sofea Insyirah adalah pasti akan menghuni Syurga.

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, sanggup buat mcm tu..mcm tiada perasaan

    ReplyDelete
  5. Kesian anak kecik tuu..
    Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  6. Ya allah.. tetiba mama rasa sebak sangat.. al fatihah buatmu sayang...

    ReplyDelete
  7. klu dia terus hidup , mungkin dia lebih menderita kesan daripada kecederaan tuh ...

    ReplyDelete
  8. Alfatihah untuk adik Nur Sofia...ALLAH lebih menyayangi beliau..

    ReplyDelete
  9. Al fatihah..buat keluarga arwah moga tabah hadapi ujian ini.

    ReplyDelete
  10. Innalillah...Allah amat menyayanginya..tamatlah penderitaannya

    ReplyDelete
  11. al fatihah , takziah untuk keluarga

    ReplyDelete
  12. al fatihah
    sedih dengar kisahnya sis
    moga ditempatkan bersama org2 beriman
    isi tabung sini
    kalau free, jemput LIKE post ni:

    LIKE SINI

    TQ :)

    ReplyDelete
  13. Subhanallah..innalillah...al-fatihah..hm takziah kpada kluarga mgsa..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top