18
Assalamualaikum


Bila teringatkan masa kecil-kecil,masa comot-comot dulu,memang seronokkan..Tak sama dengan budak budak sekarang nie.kemas....cantik...jeles i....Tapi diorang lagi jeles kot dengan budak-budak zaman dulu..maksudnya zaman kegemilangan aku menjadi budak-budak lah..

Cuba korang refreskan balik permainan-permainan budak sekarang dan budak dulu..Heppp!!! lebih ramai permainan budak-budak zaman dulu ok..Permainan yang amat-amat seronok..

Aku refreshkan balik otak aku ni jap

Main baling Selipar
main baling selipar


Main ceper(ceper tu ambil penutup botol kaca spt botol kicap)
Main ceper

main belon acah..
aku paling suka mainan nie

Main Tengteng
Main Tengteng

Main congkak
MainCongkak


Main Zero point..
Main Zero Point

Main guli
Main Guli

Ihsan dari google dan blogger2..mohon share gambar2 di atas ye..

kalau nak ikutkan memang banyak lagi permainan budak budak dulu..

Aku rindukan permainan-permainan ini..Kalau ditanya dengan budak sekarang tentang permainan ini,agak-agak diorang tau tak..cer komen skit..

Tapi budak-budak sekarang,apa yang mereka lakukan pada waktu lapang yerk...korang pun dah tau jawapannya kan...sila komen di bawah nie...

Post a Comment

  1. salam pagi...memang dah pupus kot permainan ni...yelah sekarang PS2, online game...semua permainan ni tak mengeluarkan peluh...kalau dulu main galah panjang sampai basah kuyup dengan peluh...

    ReplyDelete
  2. Betul tu kak...
    Bebudak sekarang dah tak kenal dah permainan macam ni..
    Tak rasa dah betapa seronoknya main permainan ni....
    Tu yang AJ buat entri camni dulu, atleast diorang kenal jugak...
    Tapi tu la, kalau diorang sendiri nak merasa... Entahlah..
    Mungkin tak merasalah kot...

    ReplyDelete
  3. ish ish ish..lamanya tak main game ni kan.. budak zaman sekarang belum tentu tau main

    ReplyDelete
  4. hahaha...cik akak sempat main juga kebenda pemainan nie..wah best sangat...azan baru nak pulang...isk-isk terleka je main sebab terlampau seronok :)

    ReplyDelete
  5. Semua dia atas pernah main.. budak2 zaman skrg mmg x merasa dah main semua nie .

    ReplyDelete
  6. payah dah skarang nk tgk permainan mcm ni kan..budak skarang asyik ngadap lptop je..

    ReplyDelete
  7. Kita pun ada jugak main permainan tu..bestkan cuma tak best selalu kena marah coz bila main tak ingat diri..so ada masa kena curfew..he..he

    ReplyDelete
  8. aiza main penutup botol dan congkak tu.. betul tu kak, rasa rindu nak main semula permainan tu.. budak-budak sekarang main dalam tablet je..

    ReplyDelete
  9. Semua yg listed tue mmg permainan farah masa kecik2 dulu.. rindunya zaman budak2 dulu..huhuhu..
    Tp btlnya zaman skrg mana ada dah budak2 nk main permainan tue semua..=D

    ReplyDelete
  10. Semua yg listed tue mmg permainan farah masa kecik2 dulu.. rindunya zaman budak2 dulu..huhuhu..
    Tp btlnya zaman skrg mana ada dah budak2 nk main permainan tue semua..=D

    ReplyDelete
  11. rindunye zero point .. skrg nie nl l0mpat pun dh x larat.

    ReplyDelete
  12. wahh rindu permainan nie semua ,,sekarang x de lagi budak main

    ReplyDelete
  13. paling best permainan yang aku suka ialah tengteng ngan ceper..hahaha..rindu siott..

    ReplyDelete
  14. he3..smua prmainan kt atas 2 sy pernah main =) mmg best la..teringat zaman kanak2 dlu..

    ReplyDelete
  15. Trun air mata.trgat arwah nek dgn wan :'(
    .ada lagi,dlm list.
    .pernah x main kebokta lilin?

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top