12
Assalamualaikum

Dulu,aku pernah perkenalkan dia kepada korang..Dia adalah peneman aku dikala aku kesusahan..Dia menjadi telinga yang mendengar setiap patah cerita aku..Dan dia jugak adalah kawan yang kadang kala menjadi lawan seketika..Banyak cerita yang kami kongsikan bersama.banyak juga makanan yang kami kongsi bersama walaupun dia banyak menghabiskan suatu ketika dulu..Tapi sejak dia ingin mengurangkan berat badan,Xbanyak yang aku share makanan dengan dia..Kawan untuk pergi keluar makan pun dah jarang..Aku akur keputusannya...

Tapi kenapa aku sebak..rasa kehilangan pulak!!!..Sebabnya hari nie dia akan pergi...opppsss...dah pergi pun..interview gomen katanya...Dah berhari-hari dia study itu ini pasal hal-hal gomen nie..Seronok rasanya...Adeh...ditanya pulak aku yang tak berapa nak gomen nie...adoyaiii...
Tapi tak sure lagi dapat ke tak,aku dah rasa sunyi..takde kawan nak gaduh pulak..

Masa aku bercuti tuari pun dia dok wassap kat aku,nak inform dia dapat interview lagi dkt satu company nie...Murah rezekinya..Al maklumlah company aku ni sekarang nie mengamalkan sikap pentingkan kaum sendiri...Tiada kenaikkan gaji..Jadi terpaksalah kitorang yang kecil-kecil nie,mengambil inisiatif mencari pekerjaan baru...kat sini aku paling rapat dengan dia..Dia dah macam adik aku dah..nanti dia pasti tinggalkan aku jugak kalau dia dapat pekerjaan yang lebih baik dan bagus..

Cerita Si Telinga Bulat
Lihat entry dia kat sini ...korang kenal kan cik TB kita ni..

Hope dia akan sangkut salah satu interview yang dia pergi tu...Moga ada yang lebih baik dari company nie untuk dia..Sekarang dia dah gila blog skit..Dulu kata tak minat...hehehehe....

Post a Comment

  1. In shaa Allah.. ada rezeki utk dia.. amin.

    ReplyDelete
  2. OOo..TB..ya..aida..no wonder dah lama tak nampak dia ...

    ReplyDelete
  3. buat yg terbaik TB =) ada jgk bca yg itvw dia..xthu plak dia krja sma dgn akak..xpelh kak, kalau rsa tmpat krja skrg xok..cuba la pndah slow2..terpulang pd akak..

    ReplyDelete
  4. sedihnyer... pnah merasai nya.. :'(

    ReplyDelete
  5. patutlah TB senyap je kebelakangan ni..gud luck utk TB..saya pun sedang mencari tp rezeki tidak sampai2 lagi..

    ReplyDelete
  6. semoga TB mendapat pekerjaan yang lebih baik..

    ReplyDelete
  7. moga ada rezeki juga untuk kak aida. Memang gitulah agaknya pesen keje ngan company pentingkan kaum sejenis hehe. InsyaAllah moga ada rezeki TB juga di mana2 company yang dia dapat interview.

    For you kak aida, smile always ya :)

    ReplyDelete
  8. Laaa kerja sekali rupanya..dah agak dh tadi..mesti TB..Hhihi

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top