12
Assalamualaikum


Ada yang masih belum tidur?.masih berjagakah korang..mata masih tidak mahu untuk tidur.niat hati nak berjalan jalan di blog rakan alam maya, tapi apakan daya, arahan en.husband suruh tidur, walaupun dirinya sedang sibuk membetulkan lappy..itu kerja part time yang dia lakukan sekarang...

Bila mata tidak mahu juga terpejam, mula lah menjdai stalker pada setiap facebook dan instagram...




Padahal besok masih lagi bekerja..memang tak suka kerana kena bekerja pada hari sabtu.tapi tuntutan tugas memaksa demikian..
Tiba tiba teringat kak mialiana dengan masalah ditempat kerjanya..dia down tiba tiba..rasa bersimpati pula...sebelum nie tak pernah pun kak mia story cerita cerita macam tu,,
Apa pun harap kak mia tabah..

Bila mata tidak mahu juga tidur, mulalah fikiran aku melayang..apa yang selalu aku fikirkan?
Perkara nie memang selalu aku fikir dan terus akah fikir selagi impian aku tidak tercapai.
Cuba ditanya oleh para isteri , apa yang mereka inginkan dalam sebuah kehidpun berumahtangga selain kebahagiaan..tentulah jawapannya hal anak...semua wanita nakkan itu., begitu juga aku..
Bila sesebuah rumahtangga tiada anak, tak sempurna rasa hidup mereka.apatah lagi perasaan wanita macam aku nie...rasa tak mendapat kelebihan yang allah bagi yntuk menjadi ibu sepeeti orang lain..

Nauzubillah..kekadang aku terasa melawan segaka takdir pulak..aku cuba bersikap redha..tapi redhakah aku..

Cuba mengumpul kekuatan sebanyak mungkin...amin..

.

posted from Bloggeroid

Post a Comment

  1. Singgh malam ke blog sheila..harap sentiasa bersaar dan sabar ya..jgn tlalu pkkan sgt..nnti stress2..senyum2 selalu tau..mkn kek pun ok.menenangkan :)

    ReplyDelete
  2. redha dgn ketentuanNya. setiap kejadian ada hikmah. moga akak kuat. :)

    ReplyDelete
  3. Sabar dan usaha..rezeki Allah sentiasa terbuka untuk kita..doa selalu agar diberi kekuatan dalam menempuh cabaran hidup ni..semoga ada sinar pada hayat ini untuk keluarga akak..aminnn...

    ReplyDelete
  4. setiap ketentuanNya adalah yg terbaik
    selalu berdoa yer sambil2 x boleh tidur tu.. hehehe

    ReplyDelete
  5. hehe kalau nad x bole tidur mmg nad suka online hehe

    ReplyDelete
  6. Kak, semoga akak cepat dikurniakan cahaya mata ye,.. sentiasa berdoa, inyaAllah....

    ReplyDelete
  7. insyaAllah, satu hari nanti pasti Allah beri, banyak-banyakkan berdoa padaNya, jangan putus asa ya :)

    ReplyDelete
  8. sabar kak.. semua itu rahsia Allah.. teruskan berusaha dan banyakkan berdoa (pesanan ni untuk diri aiza juga sebab aiza mempunyai masalah berkaitan jodoh)..

    ReplyDelete
  9. sabar ye..tentu ada rezeki nanti..doa byk2..

    ReplyDelete
  10. Saya doakan semoga akak dan suami akan dikurniakan dengan anak yang soleh nanti. Jangan putus asa ya untuk berusaha

    ReplyDelete
  11. In Sha Allah rezeki yang Allah bagi tak kan putus untuk keluarga akak. In Sha Allah Allah akan kurniakan anak-anak yang soleh solehah untuk akk. Jangan putus asa ye. Keep blogging. hihi

    ReplyDelete
  12. Terima kasih di atas info ni... dah share kat fb... moga2 ramai lagi yg dapat manafaat dari karya awak...


    Here is my page :: Rahsia Suami Isteri Hebat

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top