31
Assalamualaikum


Johor Bahru: Seorang wanita berusia 37 tahun yang memberi alasan sibuk mencari keluarga

 angkat untuk bayi perempuannya berusia tiga bulan sejak Julai lalu, sebelum dia menghilangkan diri 
menyebabkan masa depan anaknya itu tidak terbela.

Pelindung Kanak-Kanak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Kulaijaya Jamalluddin Hassan 

berkata, wanita itu melahirkan bayinya di Hopsital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim,
 Kulaijaya pada 26 Julai lalu. 

Bagaimanapun, katanya, wanita berkenaan bertindak meninggalkan bayi berkenaan sebelum 

bayi itu dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada 19 Ogos lalu. 

Menurutnya, bayi berkenaan yang dinamakan Nurin Alia Abdullah diberi perlindungan 

di Rumah Perlindungan Kanak-Kanak Sinar Juita. 
                            
                            NURIN Alia


“Pada 21 Ogos lalu, ibu kandung kanak-kanak berkenaan datang ke pejabat kami bagi
membincangkan mengenai anaknya dan memaklumkan ingin menyerahkannya kepada saudara.

Catatan aku
Punyalah comel bayi nie ,tergamak ibu dia nak buang,,Aku cukup sedih bila ade kes-kes
sebegini,sedangkan aku menanti untuk mendapatkan bayi hampir 3 tahun lamanya.Dan mereka
 yang membuang atau meninggalkan bayi ini,sungguh senang ye..kalau pun taknak bayi nie,
tak perlu buat macam tu..Bagilah kepada mereka yang amat-amat memerlukan macam aku.
tetiba sebak memikirkan hal ini..Moga Allah terus mendengar rayuan hambanya ini.
.Insyallah..amin..
sumber : forum

Post a Comment

  1. Assalamualaikum kak ida. huwaa sedihnya baby girl yang comel ni.. punya ibu yang tak mahu jaga dia. kak, sheila pun suka sangat baby. tak tergamak la kita nak buat camtu kat zuriat. Ya Allah, lindungilah baby malang ni =____________='

    ReplyDelete
  2. comelnye baby tu..
    kesian dia kena tinggal macam tu je..
    kenapa la manusia sekarang nie xde perasaan...

    http://abgdude.com/blog/

    ReplyDelete
  3. Sgt comey bby ni..smpai ati depa tnggai dia..wuu

    ReplyDelete
  4. mungkin dia mempunyai masalah sendiri yang susah dirungkaikan.....

    ReplyDelete
  5. comelll...entah apa la yang dipikir mak budak ni..sampai hati nak tinggal anak sendiri..

    ReplyDelete
  6. alamak comelnya la nie baby..kesian samapi hati tingalkan baby sekeci nie.

    ReplyDelete
  7. Kesiannya apa la dosa anak nie sampai ibunya tinggalkan kalau betol hidup susah bagi taw la elok elok nie tak

    ReplyDelete
  8. Allah lebih mengetahui apa yang tersirat.. Kita doakan yang terbaik untuk semua.. (Dalam hati sangat sedih dengan cerita cam ni :(

    ReplyDelete
  9. I am sure this paгagraph has touched all the inteгnet visitors, its really really pleаsant ρost on building up new ωeb
    site.

    Look аt my page - webpage

    ReplyDelete
  10. salam ida
    Erm.. Mujur bayi tu selamat..tak pe ibunya tinggalkan kt situ daripada di buang..
    Mungkin satu masa nanti dia merindui anaknya yg.ditinggalkan itu..mak mana tak sayangkan anak..ada sebab yg kita tak tau atas tindakkannya..
    Salam aidiladha ke-2 dari ta

    ReplyDelete
  11. Kita tak tahu masalah apa sebenar yang dihadapi oleh ibu itu.. Moga ibu dan anak itu kuat dan tabah dalam mengharungi dugaanNYA..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.. nasib baik bayi ni masih dilindungi daripada kejam dibuang begitu je di tepi jalan atau tong sampah.. semoga bayi ni dilindungi olehNya..

    ReplyDelete
  13. comel bayi tu kak.. sampai hati ibu dia.. tapi mungkin juga dia ada sebab tersendiri..

    ReplyDelete
  14. siannya baby tu...smpi ati mak dia buat camtu ye...

    ReplyDelete
  15. mungkin ada kisah yang kita tak tahu kot kenapa si ibu bertindak begitu, sangat comel dan sangat sedih jika dia dibuang kemana-mana,.. beri je pada orang , ramai yang sanggup nak bela di luar sana...

    ReplyDelete
  16. kesian baby tu....tak sayang anak...

    ReplyDelete
  17. isk isk isk taknak baby tu boleh bagi kat is, memang teringgin bela anak banyak2.

    iskandarx.com

    ReplyDelete
  18. bayi yang comel..kesiannye kena tinggalkan

    ReplyDelete
  19. kesian la baby tu kak
    comel
    yumida isi tabung Nuffnang sini - ford - selamat menabung :)

    ReplyDelete
  20. Comelnya baby ni! Ya Allah.. Tergamaknya mak dia nak bagi orang.. Pelik betullah manusia ni.. Ada yang beria nakkan anak tapi tak dapat2, ada pulak yang dah dikurniakan anak dibuang2.. Erm.. Kalau tak nak baik bagi Mieza.. Teringin sangat nak ada baby sendiri.. huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  21. kesiannya kat bayi tu, dah la comel..:(

    ReplyDelete
  22. ada bc jugak cerita ni.... sedih kan

    ReplyDelete
  23. dlm usianya itu , sepatutnya dia sayangkan zuriatnya . blum tentu boleh dpt anak lagi ... subhanallah ...

    ReplyDelete
  24. baik ibu atau ayah sekalipun.. yg buat mcm ni mmg x de hati perut sungguh lah..

    ReplyDelete
  25. Memang tergamak dia macam tu, memang tak patut. haiwan pun tak macam tu.

    ReplyDelete
  26. apalah nak jadi zaman sekarang ni ek..

    ReplyDelete
  27. nie la cth org2 yg tak tahu bersyukur atas rezeki yg diberikan..

    ReplyDelete
  28. xbersyukur nye.. zuriat sendiri die boleh tinggal cmtu je..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top