22
Assalamualaikum

Confirm korang dah melekat tengok cerita nie kan.Love You Mr.Arrogant .Masa awal kemunculan cerita nie aku jarang sangat nak tengok..Bila dah banyak skip cerita nie,memanglah malas nak tengok cerita selanjutnya.
Tapi lately nie my MIL sibuk dok cerita tentang cerita nie..Aku pun dah syiokkk balik tengok cerita nie.Sampai ke En.Husband pun dah join sama..MIL biasalah,kalau dah tengok cerita,kalahkan pengarah pulak dok bercerita..muahahaha..

Sape yang tak pernah tengok cerita Love You Mr.Arrogant nie..cepat angkat tangan..Oh..NO!!..rugi hehehe..Maksud aku bukan rugi apa,cuma cerita tu  best..lagila diorang sekarang nie dah trend mengadaptasi novel ke drama..oklah tu...kira dah macam penghargaan pada novelis la kan..Mungkin dah basi dah untuk aku up entry nie..aku nak cerita benda yang aku minat...tak salahkan..hehehehe
So kalau korang rasa terlepas nak mengikuti cerita ni,baik korang google je..banyak blog yang sediakan download link cerita nie..
baca sikit sinopsis dari cerita nie...Aku minat si Zaara tu berlakon..






Love You Mr.Arrogant



Love You Mr.Arrogant

Sinopsis Love You Mr. Arrogant TV3. Zaara Amirah mempunyai impian yang sama seperti impian gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.

Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya. Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya.

Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan. Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.

Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti...



Pelakon Love You Mr. Arrogant. Azlee Khairi sebagai Zafriel Irham dan Zara Zya sebagai Zaara Amirah, Hanez Suraya, Keith Foo dan ramai lagi.

Post a Comment

  1. mama pun dah melekat dengan cerita ni kak..

    ReplyDelete
  2. herm..mmg slalu tgok.. ptg ni pun ade agy cte dye..ehehe :)

    ReplyDelete
  3. Dah tersampuk ngan citer ni sis. Siap berebut dgn anak. Anak nak tgk katun. Tapi ibu lah yg menang. Buruk pagai kan...ahaks...

    ReplyDelete
  4. aiza pun dah mula tengok cerita ini kak..

    ReplyDelete
  5. suka zara zya tu pakai tudung.. comel aje kan kak..

    ReplyDelete
  6. Fiza tak sempat nk ikut cite nie.. skrg pun duk kt opis lagi.. huhu

    ReplyDelete
  7. dari first kita tengok hehe..:)

    ReplyDelete
  8. Saya lak suka tengok drama korea..la ni tengah layan The Birth of A Famili... selalu kalau time Mr.Arrogant ni berebut dgn anak tengok citer kartun :)

    ReplyDelete
  9. dan husna suka azlee khairi tu berlakon..hehehe..

    memang best la kak.. setiap episod tak mengecewakan.. ewahhh~ =D

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. saya x pernah pon tengok cerita nie...
    masa tayangan dia x brape sesuai sgt...
    ╔════════════════════════╗

    ║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

    ╚════════════════════════╝

    ReplyDelete
  12. Lately ada tengok tapi biasanya di setengah jam yang terakhir. Best.

    ReplyDelete
  13. memang layannnnn betol cerita ni..walaupun baru 2 kali tgk...yang heroin tu zara ape ntah, ade berlakon cerita puteri malam..pun best gakk...
    salam perkenalan sis:)

    ReplyDelete
  14. deno suka citer ni.. teringin nak beli novel tu

    ReplyDelete
  15. Wahh ramai dah jatuh cinta dgn mr arrogant ni.. :D

    ReplyDelete
  16. peminat citer ni jugak rupanya =) he3 ending dia cmne kak??

    ReplyDelete
  17. tgk tak, tapi da baca ulang 3-4 kali g...hujung2 nanti nangis tau :((

    ReplyDelete
  18. tengok jugak citer ni..suka dengan watak zara tu jugak :)

    ReplyDelete
  19. Mr.k mmg dh melekat dgn cerita ni..terpaksa masak awal2 sblm pukul 7..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top