22
Assalamualaikum

Sedapnya lah kalau petang -petang nie boleh menikmati secawan kopi dan sepinggan kuih..Relaks kan minda di taman kecil...tetiba verangan petang-petang ni..Sesungguhnya aku memang kuat Verangan..kata En, husband la...Ala..mula-mula verangan dulu..mana tau nanti jadi betul kan..
curik google

Kalau ikutkan aku dah balik nie.Tapi saja nak buat kerja lebih masa sikit..Dapat jugak topup untuk bulan depan..Sebabnya masuk buku baru aku dah ambil cuti 4 hari..hadoii..tuler padahnya AL dah takde..kenalah potong gaji..aiiiyakkk...

Bila dah masuk selasa nie,semakin hari semakin lambat pulak masa berlalu..Bila dah tak banyak kerja,ececeh...tulah masanya aku blogwalking..singgah-singgah petang menikmati keindahan blog rakan-rakan...Jeles sey blog mereka cantik..yang penting hasil kreatif mereka sendiri merekacipta blog mereka..

Dulu konon bagitahu kat en.husband tamo kerja..nak jadi blogger sepenuh masa...Konon!!!..Tapi tak mustahil suatu hari nanti aku akan dok rumah jadi suri rumah sepenuh masa selain aktiviti blogging ni..Mana tau mampu menjana pendapatan..En,Husband pun dah bagi greenlight kalau dia dah boleh settlekan semua hutang piutang,nak suruh Mrs.Suri nie dok rumah...jaga makan pakai dia jerk...muahaha...
Nak sruh berniaga secara online kononnya..Insyallah..harap boleh di realisasikan satu hari nanti...Duduk di bandar nie mana nak cukup kalau sorang je bekerja..Kalau takat makan pakai aku insyallah,dia boleh..tapi bila fikirkan keselesaan untuk kami,mana tau insyallah untuk anak-anak kami pulak..Mestilah nak sediakan semua tu untuk mereka..So dari muda nie kena kerja keras sikit..

Macam makin lama,dah makin jauh dari tajuk entry..Korang layan jelah entry merapu aku nie ye..
Isteri-isteri yang lain macam mane..ada plan nak jadi suri rumah sepenuh masa ??

Post a Comment

  1. dok bandar 2 org keje senang skit la. sorang keje hidup ala kadar je ler jgn melebih lebih plak

    ReplyDelete
  2. kalau maintenance rendah boleh je jadi fulltime hwife :p ni kalau makeup pun mahal, susah sikit la husband kan ;)

    ReplyDelete
  3. Itu adalah impian saya. Bila bakal suami dah stabil dari segi kewangan, baru lah boleh jadi suri rumah. Blogger sepenuh masa jugak. Hehe

    ReplyDelete
  4. Tak pe susah susah sikit masa muda ni.. esok2 boleh goyang kaki je. Ins haa Allah sama sama doakan macam tu..

    ReplyDelete
  5. takpa kerja time muda-2 ni.. bila dah kewangan stabil boleh la jadi fulltime housewife..:)

    ReplyDelete
  6. kita tak taw lagi sis hehe belum kawin,may b kerja kot selagi mampu :)..memandangkan ekonomi sekarang makin tinggi.

    ReplyDelete
  7. suami mana yg tak suka kalau isteri bleh duk rumah jaga anak2 tapi sambil tu boleh jana pendapatan.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Sesudah berkahwin, Kak Ain jadi surirumah sepenuh masa. Bukan tak teringin nak bekerja, tetapi waktu itu ada double standard untuk wanita yang bertudung. Dulu-dulu bila apply kerja kena masukkan gambar sekali. Apa pun tetap bahagia dan berbangga menjadi surirumah. Yang penting tambah pengetahuan selaras peredaran waktu. Kalau nak tahu akak memang buta It. Semuanya bermula dengan mencuba.

    ReplyDelete
  9. bekerja dari rumah lebih fleksibel kan kak..

    ReplyDelete
  10. terpulang kpd individu la kan. ramai yang bekerja snri di umah tu lebih bnyk dt dari yg makan gaji ^_^

    ReplyDelete
  11. akak setakat nih dah 2 tahun jadi full time housewife. alhamdulillah, berkat bimbingan suami, akak buka bisnes ONLINE n sekali gus dapat membantu suami. memang inilah pilihan terbaik akak...sis doakan akak murah rezeki yew...aminn...;)

    ReplyDelete
  12. dimana ada usaha disitu ada rezekikan aida..yang penting kita mesti suka dengan apa yang kita buat..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. amy dh jd housewife
    :)

    smbil meniaga online kecik2 gitu :)
    baru start kan :)


    http://www.aimiemokhtars.com/

    ReplyDelete
  15. KALAU SAYA BERGAJI BESAR, DAH LAMA SAYA MINTA ISTERI SAYA BERHENTI KERJA.. :)

    ReplyDelete
  16. In shaa Allah.. semoga tercapai segala yg diinginkan.. aamiin..

    ReplyDelete
  17. Zaman skrg nk jadi suri rumah sepenuh masa kena pikir byk kali.. kos sara hidup pun dah semakin mahal..huhuhu

    ReplyDelete
  18. skrg deno jadi blogger sepenuh masa.. nak keje susah dapat sbb sakit deno ni... sabo je la...

    ReplyDelete
  19. jemput join giveaway

    http://akusentuhatimu.blogspot.com/2013/10/first-giveaway-by-akusentuhatimu.html

    ReplyDelete
  20. nak sgt jd suri sepenuh masa..sbb skrg pon suri jugak + bekerja..mmg penat
    tetapi..sape nk bayor ptptn den..uhuk

    ReplyDelete
  21. saya pun teringin nak jadi blogger sepenuh masa kak

    ReplyDelete
  22. Dah ada anak nanti saya taknak kerja hehehe

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top