34
Assalamualaikum


Korang percaya tak tentang mimpi gigi patah? Pernah tak korang melalui perkara seperti ini..

Mimpi gigi patah banyak mengaitkan tentang kematian orang terdekat kita.Ada juga yang mengatakan akan menyatakan orang terdekat akan mengalami sakit,
Wallahualam..
Sebenarnya hari ahad tuari aku memang bermimpi gigi depan patah dan berdarah..Tapi tidak la pulak memaklumkan kepada en.husband..Risau juga kan berfikir benda-benda yang mengarut .Aku diamkan perkara ni sampailah aku dapat berita yang Tok Long meninggal dan kakak ipar masuk wad.
gigi patah
sumber google

Tapi begitulah mengikut kepercayaan yang kita  selalu ikut dari zaman nenek moyang kita.
perlu atau tidak kita percaya..Itu terpulang kepada kita sendiri..bagi aku ada juga kepercayaan yang boleh  kita ikut dan tidak




Post a Comment

  1. betul tu sis kadang2 ada kebenarannya juga berlaku tapi tak la boleh percaya 100% kan..orang tua dulu2 suda pernah mengalami benda2 macam nie bab tu suda jadi turun temurun

    ReplyDelete
  2. mungkin kebetulan je kot... jangan percaya sangat

    ReplyDelete
  3. ini sumer satu kebetulan je kak. Jangan kita mempercayainya.

    ReplyDelete
  4. bunyi seram pulak...selalu dayat mimpi extreme2..harap harap lah x terjadi... jom lah saling follow dayat dah follow awak :) http://lucascorner1.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. sy selalu mimpi gigi patah...tapi takde pape la..kdang2 kebetulan tu..:P

    ReplyDelete
  6. sy pn xpasti ianya ada mksud tertntu @ kebetulan..kalau kebetulan, mmg kebetulan yg agak mnjd la..sbb mak sy dlu mimpi cmtu juga..tgok2 ank saudara dia minggal..

    ReplyDelete
  7. ila pun kadang2 kalau mimpi gigi patah mesti pastu ada dengar pasal kematian.. 3 org mak saudara ila yg dah meninggal .. 2 3 mlm sebelum tu ila ada mimpi gigi patah....tapi tu lahh..maybe kebetulan...kadang2 tu ada jugak mimpi camtu..tapii xde apa2 pun yg berlaku..wallahu'alam

    ReplyDelete
  8. ayu pun macam tu la dulu masa arwah abah nak pergi. cume ayu anggap kebetulan. sebab kalau kita pcaya sgt..mmg jd bahaya. smua kebetulan je..pernah mimpi gigi patah jgk tp xda jadi apa2..

    wallahu'alam..

    kawan ayu ada pesan..kalau kita rasa xsedap, mohon dengan Allah.. lepas tu sedekah lebih dr biasa. sebab sedekah itu memanjangkan usia..

    ReplyDelete
  9. mimpi adakalanya alamat, bergantung pada cara sebelum dan semasa tidur... adakalanya mainan sahaja...

    ReplyDelete
  10. kebetulan
    sebab kankebetulan tu buat kita pikir percaya betul la jadi
    hehe

    ReplyDelete
  11. mungkin ianya kebetulan.. nak percaya 100% pun tak boleh sgt..
    apa-apa pun ianya takdir Allah swt.. terima dgn redha dan tenang.. :)

    ReplyDelete
  12. maybe kebetulan.. tapi sejak dulu, kalau ada mimpi gigi patah ke, tercabut ke.. berdarah ke.. mesti ada saudara yang meninggal... wallahualam

    ReplyDelete
  13. Pernah jugak mimpi macam ni..
    Mungkin hanya kebetulan..

    ReplyDelete
  14. Betul3.. kadang2 ada gak betolnyer mimpi tu.. Takziah yer..

    ReplyDelete
  15. mimpi tu mainan tidur, jgn percaya sgt..mungkin kebetulan je.
    wallahualam

    ReplyDelete
  16. mungkin kebetulan tu. apa-apa pun itu semua kuasa Allah swt

    recent post : Review Samsung Galaxy Note 3 : Edisi Tengok Sahaja

    ReplyDelete
  17. yumida klo mimpi mcm ni
    sure jd risau
    x percaya sgt, tp bila teringat apa yg diperkatakan org2 tu..mula pikir mcm2
    yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 - selamat menabung :)

    ReplyDelete
  18. akak saya klu mimpi gigi patah , mmg dia risau ... kekadang tu ada kebetulannya

    ReplyDelete
  19. kekadang mimpi ada related dengan real life.. in real life - eh macam pernah alami situasi ini tp di mana ye? padahal pernah alami dalam mimpi..

    ReplyDelete
  20. ramai yang cakap benda yang sama aida..takziah ya..

    ReplyDelete
  21. salam kenal..


    harap2 itu kebetulan...

    ReplyDelete
  22. pernah mimpi gigi patah..alhamdulillah..takde ape berlaku esoknya..risau juga.

    ReplyDelete
  23. Kdgkala benda tu satu kebetulan.. bila kebetulan tu bnyk terjadi, kdgkala jadi satu peringatan.. wallahualam..

    ReplyDelete
  24. sejarah telah membuktikan bahaha ada sesetengah mimpi ada membawa makna tertentu. contohnya masa zaman nabi yusuf. jadi, tak mustahil...

    ReplyDelete
  25. memang pernah baca dalam buku tafsir mimpi. kalau mimpi gigi patah means ada sedara dekat yang akan meninggal

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top