17
Assalamualaikum

curik dari pakcik google

Alhamdulillah.sampai dengan selamatnya..Selalunya waktu sekarang nie aku dok redah jammed di satu tempat nie...Kalau ikutkan jarak antara rumah dan tempat kerja bukanlah jauh sangat..Rasa dalam 10 minit je dah boleh sampai tempat kerja..Tetapi disebabkan jammed setiap pagi dikawasan nie.Terpaksalah mengambil masa lebih setengah jam.
ihsan pakcik google


kalau dulu aku keluar rumah 7.20 pagi,sampai office mesti 2 minit sebelum pukul 8.Sekarang ni aku keluar awal sikit 7.10 pagi..At least taklah mengadap jammed sangat.

Tapi aku bersyukur sebab tidak bekerja di tengah-tengah bandar,yang mana bagi aku lebih teruk jammednya dari sini.Selalu aku dengar kekeluhan orang yang duduk di bandar nie.Walaupun jarak antara rumah mereka tidaklah berapa nak jauh,tapi keadaan jammed yang teruk,mereka terpaksa bangun awal dan keluar seawal mungkin.Maknanya aku perlu lebih bersyukur kerana aku tidaklah seteruk mereka,,

Sampai di office selalunya aku akan breakfast dulu,tu pun kalau sampai awal..update blog,cari idea untuk buat entry.sebelum tu aku akan kemaskan meja aku nie..Biasanya bila pagi aku sampai mesti berserabut meja nie..Ada yang dok menumpang di meja nie lepas aku balik...Part nie malas nak cerita.

oklah sambung nak breakfast kejap sebelum loceng berbunyi..sat lagi kayu nampak aku berblog,ada kang yang tak puas hati..rehat nanti boleh sambung blogwalking..








Post a Comment

  1. happy working & have a gud day ahead =)

    ReplyDelete
  2. selamat pagi, kalau duduk town memang stress stuck dalam jammed. Dulu ika duduk KL pun camtu, hari2 jammed, hari2 sesak dengan ramai orang, sekarang stay melaka rasa aman sikit haha
    have a delicious breakfast kak, kerja elok-elok :)

    ReplyDelete
  3. Sampai awal lebih selesa bila nak mulakan kerja kan Eda. Kakak tiap hari tiba pejabat tak pernah lebih dari pukul 7:45 sebab kakak pagi selepas hantar anak sekolah terus ke pejabat sebab itu kadang belum 7:30 pun boleh tiba (kalau tak jem)..

    ReplyDelete
  4. selamat pagi kak.. selamat bekerja.. :D

    ReplyDelete
  5. Selamat Pagi, Mulakan kerja dengan baik.

    ReplyDelete
  6. kite xbekerja tgh2 bandar tp dipenghujung dunia ni...bau laut jee ikan2,sotong2..cmne nk jammed..hehhe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum :)
    Selamat pagi. Mujur di Ipoh tak jam teruk macam tu
    Kalau tak memang sakit hati setiap hari hihi

    ReplyDelete
  8. untungnyerrr 10min je.. paling lewat pun 30min..
    sy ni keje tgh2 bandar berasap ni jauh bebenor nk g keje..
    kalau nek kete , dh mcm perjalanan balik Perak..
    Seb baik naik tren, just jammed manusia je..

    ReplyDelete
  9. nasib aku dh kena pindah tak kena duk KL lagi..lau tak mmg tiap2 hari kena hadap jalan jam

    ReplyDelete
  10. lebih kurang gitula jugak rutin kenit hehe.

    ReplyDelete
  11. Slmt bekerja.. semoga sentiasa ceria.. :)

    ReplyDelete
  12. dulu sy pnh bkerja di Bangsar..Ya Allah jemnya..teruk btol..nsb baik la naik motor..boleh cilok sna sini =)

    ReplyDelete
  13. Sbb tue farah tak sanggup nk dok kl..masa mula2 dpt keja kena posting sana.. stress jer setiap hari kena mengadap jammed..padahal jarak umh kalau tak jammed 10mnt dh bole sampa ofis..nasib baik kejap jer dok sana dh dpt tukar ke Penang..hehehe.. Penang jammed jugak tp tak dak la seteruk kl..huhuhu

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top