21
Assalamualaikum..

Bila nak bercuti panjang nie, haruslah buat persediaan untuk bercuti kan..prepare apa yang patut untuk dibawa bersama bila bercuti nanti.
Bab ni selalunya en.husband akan serahkan pada aku..bab bab nak sediakan baju untuk dimasukkan ke dalam beg..
Nie yang peningkan kepala bila nak bercuti..pernah tak korang khususnya kaum hawa dok pening kepala dalm menyiapkan pakaian untuk dibawa untuk bercuti nanti...????

Perkara pertama adalah berapa lama tempoh untuk bercuti...betul tak..kat situ baru kita tau berapa banyka baju yang patut dibawa.
Tempat percutian tu pulak macam mana kah tempatnya?
Maksudnya boleh ke tidak basuh baju yang kotor tu nanti..kalau takde tempat nak mencuci, of courselah kena bawak ber beg beg kan..oh tidak..

Holah mak jemah nie, macam ler nak pi bercuti sangat..padahal balik kampung je...eh!!!! Eh!!!! Bukan nak pi honeymoon ke...^_^

Kadang kadang tu rasa nak penuhkan bonet kereta jerk..tapi itulah yang selalu aku buat..bak kata mak aku, dah macam anak sepuluh bawa kain baju..
Senang sikit..tak payah nak pening pening kepala bila baju tak cukup nanti..biasalah, pakaian orang perempuan ni, bznyak sikit dari orang lelaki..tak gitu??

Aku saja prepare awal, sebab kemungkinan malam esok, insyallah aku dah bertolak balik melaka..saja nak bertolak malam.taklah panas sangat.then en.husband boleh la bawa kereta slow sikit kan..aku rasa hari sabtu confirmlah jamed..nak selamat baliklah malam esok..insyallah kalau en.husband tak penat.




Dah macam orang nak bercuti berbulan bulan kan..


Ok nite readers....

posted from Bloggeroid

Post a Comment

  1. Bab bercuti tu best, tp part nk mengemas tu yg agak beart... hehe

    ReplyDelete
  2. Ha3..relax kak =) jgn pening2..selamat bercuti yup..

    ReplyDelete
  3. Happy holiday!! Mesti tak sabar nk blk kg kan..=D

    ReplyDelete
  4. Melaka????nak tumpang sampai ayer keroh boleh tak kak hehehe. Semoga bergumbira ye kak.

    ReplyDelete
  5. selamat bercuti kak :) saya pun stay melaka huu

    ReplyDelete
  6. Perempuan ni kalau bercuti memang susah sikit. Habis semua pakaian nak diangkutnya. Kang nanti takut baju tak matching dengan seluar la, tudung tak ngam dengan blouse la. Hahaha.

    Laki jugak yang sempoi. Pegilah berjalan ceruk dunia mana sekalipun, pegi takat bawak berus gigi, sabun dengan kain pelikat pun lepas. Hehehe

    ReplyDelete
  7. bestnya sis balik kampung..hati2 sis mudahan dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  8. selamat pulang kak, berhati-hati di jalan raya ye kak.. :)

    ReplyDelete
  9. selamat bercuti kak..jangan lupa cocnut shake klebang..hehehee

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya,,,,
    Masih tak tahu nak g bercuti kat mana lagi nie,,,

    ReplyDelete
  11. seronoknyerrr bercuti panjang.. hv a safe journey :)

    ReplyDelete
  12. perghh kemain beg mcm xnk blk..akak cuti ari pe?kang ade kuih bako die lak xde

    ReplyDelete
  13. happy holiday akak~ haha aefa tak pening fikir nak packing ape.. masok je 3 -4 helai. selebihnya beli baru~ :P

    ReplyDelete
  14. Kami balik kg sumbat pakaian dlm beg serbaguna tu je..haha..tp mmg byk la..lebih dr bilangan hari..siap boleh pilih2 nk pakai yg mana..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top