Friday, November 29, 2013

Mini GA KakNi Edisi Tupperware

Friday, November 29, 2013 12 Comments
Assalamualaikum

Disebabkan aku memang minat dengan barang barang dari Tupperware ni..so aku nak menjoinkan diri dalam Mini GA nie..mana tau dapat ..boleh tambah koleksi

klik banner nie kalau nak join juga

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada blogger yang ada alamat di Malaysia sahaja.
2. Anda mestilah follower blog kakni; goncar.blogspot.com
*UPDATE3. Like FB page KakNi; KakNi Shoppe atau FOLLOW blog Kakni Shoppe digoncar-mall.blogspot.com
4. Letakkan banner di atas di dalam entry penyertaan anda
5. Letak tajuk Mini GA KakNi Edisi Tupperware di dalam entry penyertaan anda
6. Letak link entry penyertaan anda di ruangan komen entry ini
7. Tempoh penyertaan GA: 28/11/2013 hingga 6/12/2013

Waktu berlalu lah Secepat mungkin

Friday, November 29, 2013 9 Comments
Assalamualaikum

Terasa lambat pulak masa nie berlalu...Nak je pusing pukul5 petang ..Masa buat entry nie masih lagi jam menunjukkan pukul 10.54 pagi...haiiii..mentang mentang esok cuti...Dah semangat nak balik kampung ..nak jumpa mak...nak jumpa adik adik...

Tuari balik kampung belah en.husband...Taklah ramai adik beradik yang balik...Sorang je..ikut belah aku ramai lagi adik beradik yang belum berkahwin...semuanya tengah belajar...seronok ...boleh main kejar kejar lagi dengan mereka...hehehe...Masak dan makan ramai ramai...sekali sekala hilanglah diet aku..

Ni tengah tunggu masa untuk rehat pulak..hari nie dah janji dengan +TB nak makan sup...dengan sorang lagi officemate...

cepatlah masa berlalu sebelum aku membebel panjang
ihsan google


Hadiah Dari EnSurvey

Friday, November 29, 2013 13 Comments
Assalamualaikum


Semalam tak sempat nak update pasal nie...Busy dengan kerja yang tak sudah sudah..lepas habis inventory,masa untuk key in semua data data barang pulak..Itulah kerja kerani nie..nak jadi manager lambat lagi.

Kepala dah senoneng dari malam tadi..tido pun awal...tapi sempat bangun makan eskrim en,Husband belikan...Ingat dia kat bini dia nie yang suka meroyan..hahaha...

Dah..balik pada tajuk asal..hadiah nie datangnya dari ENSURVEY..sape yang buat survey pasal AF tempohari confirm dapat pen nie..Cantik tau..special edition lagi..

Eh..Korang tau ke apa ENSURVEY tu..kalau tak tau klik je link ENSRUVEY nie.
Ensurvey nie lebih kepada mintak korang jawab soalan survey yang mereka kemukakan...nanti korang dapat duit selepas ensurvey habis di jawab...

pen nie ada lampu warna warni yang cantik..


sorry lah kalau tak terang sangat gambar nie..Aku pun heran...ingat ambil gambar pakai tab cantik la...rupanya macam henpon cikai biasa jerk..ke aku yang tak pandai ambil..hehehe...
 oklah korang...salam jumaat dari aku...

Thursday, November 28, 2013

Makanan yang semakin mahal

Thursday, November 28, 2013 35 Comments
Assalamualaikum

Entry nie mungkin kerana ketidakpuashatian aku membeli sarapan pagi tadi..maaflah kalau tersinggung pada mana mana pihak...

Peliklah sekarang nie.Ambil sikit pun charge mahal..ambil banyak lagilah mahal..Bukan nak berkira dalam bab makan nie.Tapi kalau beli mee hoon sikit campur daging takat 5-6 ketul. dah harga sampai rm5.
lainlah dalam mee hoon tu ada ayam ke...taugeh ke...aku tak kisah sangat...Takat sawi dengan kicap je..

korang tengok makanan nie,sure korang rasa macam tak padan kan...ambil pulut panggang 2 ketul rm1

Total semua sekali rm5..itu untuk sarapan sahaja...belum masuk nak makan tengahari...
Dunia sekarang....dunia akan datang aku pun tak tahulah nak cakap...
harga makanan

Aku nak suruh jugaklah orang yang pangkat besar besar tu duduk kat tempat kitorang nie...Rasa macam mana susah nya nak cari makan...nak makan pagi petang...nak tuang minyak lagi...Dok sibuk nak ikut negara orang lain yang maju kononnya sedangkan negara sendiri  jenayah makin bertingkat...kenapa jenayah makin bertingkat???/ fikirlah sendiri..
nak cerita panjang lebar pun tak guna...sebab orang takkan pandang pandangan orang bawahan macam kami..sebab kami nie bukan pakar ekonomi..

Duit rm50 sekarang pun dah tak macam dlu...takat dapat 2-3 barang tu boleh la..


Playboy itu suami aku

Thursday, November 28, 2013 21 Comments
Assalamualaikum

wallpaper drama playboy itu suami aku sinopsis playboy itu suami aku drama tv3

Siapa yang mengikuti cerita ni pasti lama kelamaan akan jatuh cinta dengannya.Walaupun kekadang lakonan mereka agak kaku,atau tidak menjiwai watak,tetapi jalan cerita mengikat hati penonton untuk menonton episode seterusnya.

Risteena mempunyai lakonan yang bagus,cuma bagi aku,dia patut menjiwai wataknya dengan begitu berkesan terutama bila adegan dia menangis...MIL pun cakap..."aiiii..nangis takde air mata ke.."
hehehe..
Fattah Amin pun aku rasa ok lah...cuma lepas nie dia boleh mantapkan lagi lakonan dia untuk jadi hero pilihan,...hehehe..

sedikit sinopsis tentang cerita nie.

Cerita nie buat aku tak sabar nak tengok episode seterusnya..

Korang pulak macam mana...dah jatuh hati dengan cerita nie....


Wednesday, November 27, 2013

Yasmin Hani Dedah nama dan Wajah bayinya

Wednesday, November 27, 2013 14 Comments
Assalamualaikum
google
Selepas 13 hari  Yasmin Hani melahirkan anaknya,kini dia mendedahkan nama dan wajah bayinya yang comel itu.
Sebelum ini yasmin hanya memanggil anaknya dengan nama "N" sahaja tanpa mendedahkan wajah bayinya itu.Wow..!!! suprise kan..

Dipetik dari status yang ditulis oleh Yasmin, dia berasa bersyukur dan gembira kerana dapat umumkan nama bayi itu kepada peminat yang mana memberikan nama Noah Ismail Wong untuk bayinya.
Anak yasmin Hani
comel kan...





Tuesday, November 26, 2013

Pemenang Mini GA Like Saya Dalam Contest 3B TAMAT

Tuesday, November 26, 2013 23 Comments
Assalamualaikum


Alhamdulillah...Senarai pemenang akhirnya telah diputuskan oleh random.org

Sila lihat Senarai Pemenang Di bawah nie ye

Pemenang Tempat Pertama -Sehelai Shawl Half Moon Double Layer

17-http://www.bubblynotes.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html

Pemenang Tempat Kedua-Sehelai Shawl

36-http://espiranzagurlz.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html

Pemenang Tempat Ketiga dan Keempat
  
24-http://afifahanuar.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html
8-http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html

Tempat kelima/keenam/Ketujuh

16-http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html
42-http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html
27-http://whenmyheartisbeating.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html


** untuk mereka yang tersenarai di atas,sila hantarkan details berikut di emel ini :sitirohaida81@gmail.com
Nama:
Alamat:
No Tel:
Url Blog:

Untuk mereka yang memenangi hadiah topup,sila nyatakan penyertaan anda seperti dibawah
Nama:
Url blog:
No Tel:
Rangkaian Tel yang digunakan :


Sekian tamatlah sudah Mini GA dari saya..Terima kasih atas segalan support yang diberikan.








Mohon Kemaafan Dari Korang

Tuesday, November 26, 2013 11 Comments
Assalamualaikum
google
Senarai Pemenang untuk Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B telah pun ada di dalam draft.
Cuma mohon maaf kerana terpaksa di tunda untuk publishkan entry pemenang kerana,kesibukkan saya minggu nie.

Company sedang mengadakan audit inventory pada minggu nie.So,kerana itu kesibukkan melanda aku.
Mohon maaf kerana terpaksa menunda Pemenang.

Insyallah,minggu depan aku akan publishkan Senarai Pemenang dan urusan penghantaran Hadiah nie

Sementara tu korang boleh la blogwalking di blog blog peserta yang lain ye..
 So jom blogwalking di SINI  Dulu


Monday, November 25, 2013

Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B TAMAT

Monday, November 25, 2013 13 Comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah...Berakhir sudah MINI GA yang berlangsung selama beberapa hari nie..
Ucapan Syukur dan terima kasih di atas sokongan blogger-blogger untuk menjayakan MINI GA nie..


Hari nie aku akan updatekan senarai peserta yang menyertai MINI GA nie.Maaf sebab kelewatan untuk update nama peserta.Baru Balik Dari Melaka Malam tadi..Penat masih tak hilang.dan hari nie dah mula bertugas...Mungkin hari nie busy sikit sebab ada Inventory...

So nantikan update aku ye..Thanks kat korang yang sudi join..


Sunday, November 24, 2013

Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B

Sunday, November 24, 2013 85 Comments
Assalamualaikum

Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B


Mini GA ini dianjurkan bertujuan untuk mengumpul Like untuk Baby Zara Soffiya Di dalam Contest Baby Di Facebook.

Syarat syarat Penyertaan yang amat mudah iaitu :-

1-Like Fanpage  di sini >> https://www.facebook.com/bubblesbaby
2-Like Gambar Baby Zara di sini >> Facebook 
3- Buat Entry Bertajuk "Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B"
4-Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
ccredit to Mialiana
5-Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entry ini


Mini GA ini berlangsung pada 18hb November hingga 12.00pm 24 November.

Hadiah yang bakal Diberikan kepada pemenang
Pemenang Pertama

-Sehelai Shawl Half Moon Double Layer

Pemenang Tempat ke Dua
Sehelai Shawl

Pemenang Tempat ke Tiga Dan Ke Empat

2pcs Fresh Magnet

Pemenang Tempat Lima/Enam /Tujuh



Dan
10 blog bertuah  akan di masukkan Dalam Bloglist Kisahsidairy.com

*** Pemenang akan dipilih melalui Random.org

Harap "Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B" dapat support dari korang..

Terima kasih.Teruskan menyokong Kisahsidairy.com




Saturday, November 23, 2013

Nasib Baik Halfday

Saturday, November 23, 2013 15 Comments
Assalamualaikum

Salam pagi warga blogger..Alhamdulillah...sampai ke hujung minggu kan..Korang mesti tak sabar sabar nak tunggu hari minggu nie.
Semalam warga Johor bercuti..Jadi bolehlah sambung cuti sampai hari ahad..Kira cuti bolehlah dapat 3 hari kan.

Tapi tidak bagi aku yang kerja 6 hari nie..Nasib baik halfday hari ni.En.husband  dah bagi lampu kuning suruh bercuti,Tapi aku bagi lampu merah sebab tak boleh nak bercuti memandangkan  baru je bercuti panjang..Yelah..takut performance nanti tak baik..Biasalah orang kerja swasta nie..Semua nak kena jaga kan...

Sepatutnya kena balik Melaka untuk ambil MIL kat sana,tetapi disebabkan aku kerja hari nie,terpaksa di tunda untuk balik Melaka hari nie,Itupun selepas aku balik kerja..NASIB BAIK HALFDAY!!

Kepada yang  bercuti tu selamat menyambung cuti,yang kena kerja hari nie,KITA SERUPA!!!

Oklah..perut dah berkeruncung nie,sempat buat mee goreng pagi tadi,sedap makan panas-panas....

hari nie insyallah dapat blogwalking skit skit kat blog korang sebab petang dah balik MELAKA


Friday, November 22, 2013

CPUV November Ke Empat :Inti Rebranding

Friday, November 22, 2013 21 Comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah...masuk lagi CPUV yang keempat bulan nie...rezeki berblogging katanya




Klik sini untuk maklumat lanjut

Selamat bercuti pada korang yang bercuti hari nie..Of course Entry nie autopublish disebabkan pepagi kat rumah nie tengah struggle dengan kerja rumah...hehehehe

ada masa aku jalan kat blog korang..Kepada yang bekerja tu,selamat bekerja ye...Kalau nak cuti hari nie sila sila lah...


Thanks to Nuffnang




Thursday, November 21, 2013

Lagu lagu Dalam Playboy itu suami aku

Thursday, November 21, 2013 14 Comments
Assalamualaikum


mysumber





Bagi korang yang mencari cari lagu yang dimainkan dalam Slot Akasia di TV3 sekarang nie,aku listkan dibawah nie occay

Rindukanlah – Encik Mimpi
Sandiwara Cinta  - Republik
Curiga – Malisa J feat. Sabiq
Aku Jatuh Cinta – Tompi
Pencuri – Mark Adam
Bukan Pacarmu – Tompi
Menghujam Jantungku – Tompi


Sedikit Sinopsis Drama Playboy itu suami aku
drama tv3 playboy itu suami aku sinopsis playboy itu suami aku drama tv3
sumber :mysumber
Sinopsis: Playboy Itu Suami Aku

Bila dah selalu balik awal nie,terjerat jugak dengan cerita nie...layan...




Terima hadiah Dari blogger

Thursday, November 21, 2013 25 Comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah..hadiah dah sampai petang semalam..Walaupun kat rumah takde orang,tapi abang posmen letak je sampul surat berdaftar tu dekat dalam peti pos..Oklah tu kan dari kena ambil dekat pejabat pos.

Aku dapat hadiah keychain kebaya Nyonya nie sebab aku adalah Pengkomen Tegar di Blog beliau untuk bulan oktober lepas.Cantik..

blogger
Siap ada kad lagi

kebaya nyonya
Nielah keychainnya..cantikkan...aku saja letak kat tepi calender tu..bila pandang aku akan ingat siapa yang bagi aku keychain nie.

Jom terjah blog beliau nie..Pssstt...kalau korang nak jadi ahli atau nak beli barangan shaklee nie boleh hubungi ena untuk urusan pembelian dan pendaftaran occay

zarenaheeney.

To Ena :

Thanks for the lovely gift...Moga persahabatan kita akan kekal terjalin..Tak tahu samada umur kita sama atau tidak..tapi takpe...janji  i nie da 3 series occay..hehehe




Nabil Tukar Plat No keretanya Demi keselamatan

Thursday, November 21, 2013 13 Comments
Assalamualaikum

Siapa tak kenal Nabil Ahmad kan?? .Pelawak dan pengacara asto Meletup tu.Dengar cerita nak tukar plat No keretannya atas tujuan keselamatan kerana  keretanya pernah di pecah baru baru ni.
from google

Bila memikirkan tentang keselamatan dia dan keluarganya,Nabil nekad untuk menukar no plat keretanya itu.
yelah siapa yang tak risau kan kalau kereta nya di pecah oleh penjenayah..mana tau yang buat tu orang yang tak berpuas hati dengan nabil..Mau di buat kedua kalinya..Sekarang nie pelbagai jenayah yang berlaku di negara kita nie...

Berita lanjut di sini


20 Nov – Pelawak terkenal Nabil Ahmad nekad untuk menukar nombor pendaftaran keretanya kerana khuatir bakal menjadi perhatian penjenayah susulan kenderaannya dipecah baru-baru ini.
Menurut pelawak dan pelakon popular itu, dia mengambil keputusan demikian selepas nombor pendaftaran kereta Mitshubishi Lancer miliknya itu mempunyai persamaanya dengan namanya.
"Ini merupakan pengalaman pertama apabila kereta saya dipecah dan ia membuatkan saya risau apa yang bakal terjadi pada masa depan jika penjenayah atau sesiapa sahaja mengetahui ia adalah kereta saya kerana nombor pendaftarannya," katanya kepada mStar.
Tambah pelawak berusia 30 tahun itu lagi, hasrat untuk menukar nombor pendaftaran itu adalah demi menjaga dan melindungi keselamatan keluarganya.
Ketika kejadian Nabil atau nama sebenarnya Ahmad Nabil Ahmad baru selesai menikmati makan malam bersama keluarga di restoran Sungai Buloh dan apabila hendak mengundurkan kereta dia menyedari cermin belakangnya pecah.
Pada masa sama, Nabil menasihati rakan artis walaupun mempunyai nombor pendaftaran yang unik dan glamor ia boleh mendatangkan bahaya kerana mudah untuk individu berniat jahat untuk melakukan jenayah.
"Saya nasihatkan buat para artis, walaupun seronok memiliki nombor pendaftaran seperti yang diinginkan, tetapi ia sebenarnya membahayakan. Lebih baik kita menggunakan nombor biasa sebagai langkah keselamatan."
Dalam perkembangan lain, Nabil bakal menjadi hos pada malam Anugerah Industri Muzik edisi ke-20 (AIM 20 ) bergandingan dengan Dato' Aznil Haji Nawawi yang akan berlangsung pada 14 Disember ini di Stadium Putra Bukit Jalil .

**Kalau dah rasa tak selamat baik tukar...Takut juga kejadian yang tak diingini berlaku..Harap lepas nie tak berlaku lagi perkara sebegitu pada nabil..Suka tengok isterinya yang cantik tu...

Esok Johor bercuti

Thursday, November 21, 2013 12 Comments
Assalamualaikum

Mungkin ada yang tak tahu,esok adalah hari cuti umum bagi warga Johor yang menetap di johor dan juga mereka yang bekerja di Johor sahaja yang bercuti...Manakala Orang Johor yang bekerja di Negeri lain,tak dapek den nak nolong...Korang kena kerja ok..Termasuk adik aku tu...heheh

Esok adalah hari keputeraan D.Y.M.M Sultan Ibrahim Idni Almarhum Sultan Iskandar Sultan Johor
yang ke 55 Tahun ...

Sumber:johordohatiku
Daulat Tuanku..

Tapi yang sedihnya.aku tak dapat nak bercuti lama macam orang lain..huhu..sebabnya company aku bekerja pada hari sabtu..kalau tidak,sedaplah dapat cuti lama...En.Husband la terperap kat rumah..hihi..

Apapun,Selamat bercuti kepada korang,..




Wednesday, November 20, 2013

Makan di Bola bola Chicken Chop

Wednesday, November 20, 2013 12 Comments
Assalamualaikum
Hari nie tertunai jugak nak makan dekat sini.Actually reztoran nie baru buka beberapa bulan yang lalu.Tapi hari ni baru berkesempatan.
Hari nie pegi meja memang full.Terpaksa menunggu tapi taklah lama sangat..Tu pun dapat meja yang kat luar je.oklH dari tak dapat.Nasib baik jugak ada couple tu dah nak balik, jadi dia bertimbang rasa jugaklah untuk bagi seat kat kitorang.
Aku bagi tengok gzmbar je dulu kekdahnya..maaflah kalau gelap.Namanya pun dapat seat kt tempat gelP ni...dh kira occay la kan.
Suka tengok buku menu dia yang unik nie.
Ok..nak makan dlu ye..sat lagi aku upload gambar makanan pulak.

Siti Nurhaliza wakili negara ke Jepun

Wednesday, November 20, 2013 15 Comments
Assalamualaikum

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi tersohor Malaysia, Dato Siti Nurhaliza yang bersuara merdu.
Rata rata peminat tak pernah jemu untuk memandang wajahnya yang cantik itu.
siti nurhaliza
google
Siti Nurhaliza juga akan mewakili Malaysia dalam Festival Muzik Asian - Jepun.

Baca penuh artikel tentang ini di utusan :-

KUALA LUMPUR 19 Nov. - Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza akan membuat persembahan mewakili negara ke Jepun untuk Festival Muzik Asian - Jepun.
Menurut Siti, dia berasa terharu kerana telah dijemput oleh Kedutaan Jepun untuk membuat persembahan di Tokyo pada 28 November ini.
"Bagi Siti, ia satu penghargaan untuk mewakili negara membuat persembahan bersama dengan artis di rantau Asia yang lain," katanya pada sidang akhbar di Kedutaan Jepun di sini semalam.
Konsert itu yang juga diadakan untuk meraikan ulang tahun ke-40 jalinan kerjasama Asean - Jepun turut akan dihadiri oleh artis ternama daripada negara Asia yang lain.
Antaranya ialah Agnes Monica (Indonesia), Olivia Ong (Singapura), Bird Thongchai Mclntyre (Thailand), Annita (Laos) dan banyak lagi. - UTUSAN ONLINE


gambar dari timoutkl


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Hiburan/20131119/hi_08/Siti-Nurhaliza-wakili-negara-ke-Jepun#ixzz2lAL0xbvf
© Utusan Melayu (M) Bhd 


Follow Us @aida_yusof81