Friday, November 29, 2013

Mini GA KakNi Edisi Tupperware

Friday, November 29, 2013 12 Comments
Assalamualaikum

Disebabkan aku memang minat dengan barang barang dari Tupperware ni..so aku nak menjoinkan diri dalam Mini GA nie..mana tau dapat ..boleh tambah koleksi

klik banner nie kalau nak join juga

Syarat-syarat penyertaan:

1. Terbuka kepada blogger yang ada alamat di Malaysia sahaja.
2. Anda mestilah follower blog kakni; goncar.blogspot.com
*UPDATE3. Like FB page KakNi; KakNi Shoppe atau FOLLOW blog Kakni Shoppe digoncar-mall.blogspot.com
4. Letakkan banner di atas di dalam entry penyertaan anda
5. Letak tajuk Mini GA KakNi Edisi Tupperware di dalam entry penyertaan anda
6. Letak link entry penyertaan anda di ruangan komen entry ini
7. Tempoh penyertaan GA: 28/11/2013 hingga 6/12/2013

Waktu berlalu lah Secepat mungkin

Friday, November 29, 2013 9 Comments
Assalamualaikum

Terasa lambat pulak masa nie berlalu...Nak je pusing pukul5 petang ..Masa buat entry nie masih lagi jam menunjukkan pukul 10.54 pagi...haiiii..mentang mentang esok cuti...Dah semangat nak balik kampung ..nak jumpa mak...nak jumpa adik adik...

Tuari balik kampung belah en.husband...Taklah ramai adik beradik yang balik...Sorang je..ikut belah aku ramai lagi adik beradik yang belum berkahwin...semuanya tengah belajar...seronok ...boleh main kejar kejar lagi dengan mereka...hehehe...Masak dan makan ramai ramai...sekali sekala hilanglah diet aku..

Ni tengah tunggu masa untuk rehat pulak..hari nie dah janji dengan +TB nak makan sup...dengan sorang lagi officemate...

cepatlah masa berlalu sebelum aku membebel panjang
ihsan google


Hadiah Dari EnSurvey

Friday, November 29, 2013 13 Comments
Assalamualaikum


Semalam tak sempat nak update pasal nie...Busy dengan kerja yang tak sudah sudah..lepas habis inventory,masa untuk key in semua data data barang pulak..Itulah kerja kerani nie..nak jadi manager lambat lagi.

Kepala dah senoneng dari malam tadi..tido pun awal...tapi sempat bangun makan eskrim en,Husband belikan...Ingat dia kat bini dia nie yang suka meroyan..hahaha...

Dah..balik pada tajuk asal..hadiah nie datangnya dari ENSURVEY..sape yang buat survey pasal AF tempohari confirm dapat pen nie..Cantik tau..special edition lagi..

Eh..Korang tau ke apa ENSURVEY tu..kalau tak tau klik je link ENSRUVEY nie.
Ensurvey nie lebih kepada mintak korang jawab soalan survey yang mereka kemukakan...nanti korang dapat duit selepas ensurvey habis di jawab...

pen nie ada lampu warna warni yang cantik..


sorry lah kalau tak terang sangat gambar nie..Aku pun heran...ingat ambil gambar pakai tab cantik la...rupanya macam henpon cikai biasa jerk..ke aku yang tak pandai ambil..hehehe...
 oklah korang...salam jumaat dari aku...

Thursday, November 28, 2013

Makanan yang semakin mahal

Thursday, November 28, 2013 35 Comments
Assalamualaikum

Entry nie mungkin kerana ketidakpuashatian aku membeli sarapan pagi tadi..maaflah kalau tersinggung pada mana mana pihak...

Peliklah sekarang nie.Ambil sikit pun charge mahal..ambil banyak lagilah mahal..Bukan nak berkira dalam bab makan nie.Tapi kalau beli mee hoon sikit campur daging takat 5-6 ketul. dah harga sampai rm5.
lainlah dalam mee hoon tu ada ayam ke...taugeh ke...aku tak kisah sangat...Takat sawi dengan kicap je..

korang tengok makanan nie,sure korang rasa macam tak padan kan...ambil pulut panggang 2 ketul rm1

Total semua sekali rm5..itu untuk sarapan sahaja...belum masuk nak makan tengahari...
Dunia sekarang....dunia akan datang aku pun tak tahulah nak cakap...
harga makanan

Aku nak suruh jugaklah orang yang pangkat besar besar tu duduk kat tempat kitorang nie...Rasa macam mana susah nya nak cari makan...nak makan pagi petang...nak tuang minyak lagi...Dok sibuk nak ikut negara orang lain yang maju kononnya sedangkan negara sendiri  jenayah makin bertingkat...kenapa jenayah makin bertingkat???/ fikirlah sendiri..
nak cerita panjang lebar pun tak guna...sebab orang takkan pandang pandangan orang bawahan macam kami..sebab kami nie bukan pakar ekonomi..

Duit rm50 sekarang pun dah tak macam dlu...takat dapat 2-3 barang tu boleh la..


"Count The Books Giveaway"!

Thursday, November 28, 2013 26 Comments
Assalamualaikum



Tertariknya saya untuk menyertai "Count The Books Giveaway"! nie  adalah kerana hadiahnya..cukup berbeza dari GA yang lain lain yang pernah saya join.
Sebagai wanita kita takkan terlepas untuk tidak memiliki barangan seperti ini dirumah,Of courselah kan...
Sape tak suka bila boleh mendapatkan hadiah seperti ini kan..
ataupun yang kat bawah nie
Count The Books Giveaway
of course iols nak..

So untuk mendapatkan hadiah nie bila ada LUCKY nanti...aku menjoinkan diri dalam GA dari liza

"Count The Books Giveaway" ini di anjurkan oleh Blog Life of Mama Liza
Untuk lebih maklumat...Sila ke lizayati.blogspot.com
Giveaway akan berakhir pada 27 Disember 2013



Playboy itu suami aku

Thursday, November 28, 2013 21 Comments
Assalamualaikum

wallpaper drama playboy itu suami aku sinopsis playboy itu suami aku drama tv3

Siapa yang mengikuti cerita ni pasti lama kelamaan akan jatuh cinta dengannya.Walaupun kekadang lakonan mereka agak kaku,atau tidak menjiwai watak,tetapi jalan cerita mengikat hati penonton untuk menonton episode seterusnya.

Risteena mempunyai lakonan yang bagus,cuma bagi aku,dia patut menjiwai wataknya dengan begitu berkesan terutama bila adegan dia menangis...MIL pun cakap..."aiiii..nangis takde air mata ke.."
hehehe..
Fattah Amin pun aku rasa ok lah...cuma lepas nie dia boleh mantapkan lagi lakonan dia untuk jadi hero pilihan,...hehehe..

sedikit sinopsis tentang cerita nie.

Cerita nie buat aku tak sabar nak tengok episode seterusnya..

Korang pulak macam mana...dah jatuh hati dengan cerita nie....


Wednesday, November 27, 2013

Yasmin Hani Dedah nama dan Wajah bayinya

Wednesday, November 27, 2013 14 Comments
Assalamualaikum
google
Selepas 13 hari  Yasmin Hani melahirkan anaknya,kini dia mendedahkan nama dan wajah bayinya yang comel itu.
Sebelum ini yasmin hanya memanggil anaknya dengan nama "N" sahaja tanpa mendedahkan wajah bayinya itu.Wow..!!! suprise kan..

Dipetik dari status yang ditulis oleh Yasmin, dia berasa bersyukur dan gembira kerana dapat umumkan nama bayi itu kepada peminat yang mana memberikan nama Noah Ismail Wong untuk bayinya.
Anak yasmin Hani
comel kan...





Tuesday, November 26, 2013

Pemenang Mini GA Like Saya Dalam Contest 3B TAMAT

Tuesday, November 26, 2013 23 Comments
Assalamualaikum


Alhamdulillah...Senarai pemenang akhirnya telah diputuskan oleh random.org

Sila lihat Senarai Pemenang Di bawah nie ye

Pemenang Tempat Pertama -Sehelai Shawl Half Moon Double Layer


Pemenang Tempat Kedua-Sehelai Shawl


Pemenang Tempat Ketiga dan Keempat
  

Tempat kelima/keenam/Ketujuh



** untuk mereka yang tersenarai di atas,sila hantarkan details berikut di emel ini :sitirohaida81@gmail.com
Nama:
Alamat:
No Tel:
Url Blog:

Untuk mereka yang memenangi hadiah topup,sila nyatakan penyertaan anda seperti dibawah
Nama:
Url blog:
No Tel:
Rangkaian Tel yang digunakan :


Sekian tamatlah sudah Mini GA dari saya..Terima kasih atas segalan support yang diberikan.








Mohon Kemaafan Dari Korang

Tuesday, November 26, 2013 11 Comments
Assalamualaikum
google
Senarai Pemenang untuk Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B telah pun ada di dalam draft.
Cuma mohon maaf kerana terpaksa di tunda untuk publishkan entry pemenang kerana,kesibukkan saya minggu nie.

Company sedang mengadakan audit inventory pada minggu nie.So,kerana itu kesibukkan melanda aku.
Mohon maaf kerana terpaksa menunda Pemenang.

Insyallah,minggu depan aku akan publishkan Senarai Pemenang dan urusan penghantaran Hadiah nie

Sementara tu korang boleh la blogwalking di blog blog peserta yang lain ye..
 So jom blogwalking di SINI  Dulu


Monday, November 25, 2013

Senarai Penuh Peserta MINI GA

Monday, November 25, 2013 19 Comments
Assalamualaikum

Disini aku senaraikan mereka yang telah menjoinkan diri dalam MINI GA aku tempohari.
Sebelum aku mengumumkan Pemenang,Harap korang sudi untuk menyinggah rakan-rakan blogger yang lain turut sama menyertai MINI GA ni.
Senarai Peserta
48-http://badlishahazman.blogspot.com/2013/11/mini-ga-like-saya-dalam-contest-3b.html


Nantikan Senarai pemenang tak lama lagi...

Harap korang boleh check balik nama link blog korang kalau takde dalam list nie ye..



Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B TAMAT

Monday, November 25, 2013 13 Comments
Assalamualaikum

Alhamdulillah...Berakhir sudah MINI GA yang berlangsung selama beberapa hari nie..
Ucapan Syukur dan terima kasih di atas sokongan blogger-blogger untuk menjayakan MINI GA nie..


Hari nie aku akan updatekan senarai peserta yang menyertai MINI GA nie.Maaf sebab kelewatan untuk update nama peserta.Baru Balik Dari Melaka Malam tadi..Penat masih tak hilang.dan hari nie dah mula bertugas...Mungkin hari nie busy sikit sebab ada Inventory...

So nantikan update aku ye..Thanks kat korang yang sudi join..


Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Anda

Monday, November 25, 2013 23 Comments
Assalamualaikum
Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Follow Us @aida_yusof81