35
Assalamualaikum

Entry nie mungkin kerana ketidakpuashatian aku membeli sarapan pagi tadi..maaflah kalau tersinggung pada mana mana pihak...

Peliklah sekarang nie.Ambil sikit pun charge mahal..ambil banyak lagilah mahal..Bukan nak berkira dalam bab makan nie.Tapi kalau beli mee hoon sikit campur daging takat 5-6 ketul. dah harga sampai rm5.
lainlah dalam mee hoon tu ada ayam ke...taugeh ke...aku tak kisah sangat...Takat sawi dengan kicap je..

korang tengok makanan nie,sure korang rasa macam tak padan kan...ambil pulut panggang 2 ketul rm1

Total semua sekali rm5..itu untuk sarapan sahaja...belum masuk nak makan tengahari...
Dunia sekarang....dunia akan datang aku pun tak tahulah nak cakap...
harga makanan

Aku nak suruh jugaklah orang yang pangkat besar besar tu duduk kat tempat kitorang nie...Rasa macam mana susah nya nak cari makan...nak makan pagi petang...nak tuang minyak lagi...Dok sibuk nak ikut negara orang lain yang maju kononnya sedangkan negara sendiri  jenayah makin bertingkat...kenapa jenayah makin bertingkat???/ fikirlah sendiri..
nak cerita panjang lebar pun tak guna...sebab orang takkan pandang pandangan orang bawahan macam kami..sebab kami nie bukan pakar ekonomi..

Duit rm50 sekarang pun dah tak macam dlu...takat dapat 2-3 barang tu boleh la..


Post a Comment

  1. betul..dulu spuluh engget tu dah dianggap banyak..skrang 50 tu ..nampak kecik je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
      Harga murah kasi.
      Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
      Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
      Whatsapp sy 013-3332502

      Delete
  2. Assalamualaikum salam kunjung...apa nk buat Rohaida ..ckp lebih nnti disuruh kira keluar Msia ni..sekrg rakyat x bole nak kata lebih dah...huhu...

    ReplyDelete
  3. haiyoo... manyak mahal woo.... bawa bekal lah pi opis... ekekeke...

    ReplyDelete
  4. zaman sekarang memang semua naik harga, tahun2 yang akan datang tak tahu laa pula macam mana T_T

    ReplyDelete
  5. setuju!!! dulu kalau rm10 tu rasa mcm cepat je habis.. zaman skrg ni kalau rm50 lagi cepat habis..mcm tak nampak je apa benda yg kita buat dgn nilai 50 tu.. cekik darah!!

    ReplyDelete
  6. mahalnya sampai RM5..supposed bihun tak sampai RM2 pun..yg lain pun patut berpatutan..

    ReplyDelete
  7. setuju sangat, skrg segalanya mahal..tu tak story lg rasa makanan tu sometimes entah ape2.

    sabar je, terpaksa jugak beli kan sebab sometimes no choice.

    ReplyDelete
  8. betul tu...kadang-kadang kalau mahal kasi pangkah itu kedai.....

    ReplyDelete
  9. mahalnye makanan tu kak..hadoi..kaya la peniaga lepas ni

    ReplyDelete
  10. hadoii mahalnya..bab tu hari2 kita bawa bekal masak kat umah.satu hari klau spend seplohringgit boleh bangkrap taw sis :)

    ReplyDelete
  11. yup setuju sgt. baru pagi ni ambik nasi grg separuh, + ayam seketukl cinonet je. RM 5 !

    ReplyDelete
  12. Jenayah makin meningkat bila ramai rakyat terdesak nakkan duit. Semuanya mahal. Yang ada iman boleh berusaha cari reseki halal. Yang miskin dan tertekan, mula terfikir nak dptkan duit cara mudah. Wallahu'alam...

    ReplyDelete
  13. Memang terasa sekarang harga barang dah naik

    ReplyDelete
  14. Semua dh mahal dh dik...akak ni td sardin seketul...bodoh je...RM3.50...boleh?

    ReplyDelete
  15. mak aihhh..mee hoon macam nie biasa orang jual RM2 jer..hehehe..tapi kalau letak ayam 2-3 ketul takkan laa smpai RM5

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. betol... skrg ni nk makanpun nk kena bajet2..

    ReplyDelete
  17. Itulah kenyataan sekarang ni aida...nak buat camno...bertabah ajelah...

    ReplyDelete
  18. setuju sngat sis, semua mahal sekarang..:) mkn roti kering jela lepas ni..hehe

    ReplyDelete
  19. Sabo je lah.. mmg betul tu Aida..x de yg turun dah skrng ni.. mmg tension..

    ReplyDelete
  20. Betul tu kak ... Ina setuju sangat...

    Tapi siapa lah kita.. Mana lah org atasan nk pandang org2 macam kita ni...

    ReplyDelete
  21. baca entry ni, nganga jap.. ingtkn rm3 last2 rm5

    ReplyDelete
  22. Ish,tak patut betul.Zaman sekarang semua benda mahal.hmm.

    ReplyDelete
  23. Sgt setuju..apala nk mkn nnti..dah semuanya mahal..huhu

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum...kisahsidairy,

    mmg mahal betul tu.. macam mana nak hidup dalam bandar besar kalau serba serbi mahal kan... blom masuk perkara lain seperti minyak,parking,tol dll....

    mselim3

    ReplyDelete
  25. ' org - org ' atas lak berjimba - jimba ' kenduri ' duit ' rakyat ' ... sapa nak dengar suara kita ?

    ReplyDelete
  26. pergh,mahal tu..tapi kat medan selera kawasan ofis IbuNoey ni pun boleh tahan mahalnya..sehari lebih RM10 kena spend duit utk sarapan n mkn tengahari..

    ReplyDelete
  27. mahalnya sampai rm5.. betul tu kak, harga barangan semakin mahal, jenayah semakin menjadi-jadi.. :(

    ReplyDelete
  28. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
    Harga murah kasi.
    Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
    Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
    Whatsapp sy 013-3332502

    ReplyDelete
  29. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
    Harga murah kasi.
    Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
    Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
    Whatsapp sy 013-3332502

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top