11
Assalamualaikum

Ini adalah kali pertama aku menjoinkan diri dengan Contest yang berkaitan dengan SEO.
Walaupun ilmu tentang SEO nie sangat cetek,tapi haruslah aku mencuba juga.sebelum tu haruslah tau apa itu SEO kan..

Apa itu SEO.

- SEO adalah ringkasan kepada Search Engine Optimization. Kalau bahasa mudahnya adalah cara untuk mengoptimumkan apa yang anda buat di blog anda supaya blog anda tersenarai di search engine seperti google, yahoo, bing dan lain lain.
Search Engine Optimization
sumber google

Apa tujuan SEO.

-Tujuan utama SEO bagi seorang blogger yang menggunakan teknik SEO adalah untuk mendapatkan trafik dari search engine. Kemudian baru berkaitan dengan pagerank, eaning dan sebagainya. Tetapi tujuan utama adalah trafik dari search engine.

Aku nak try menjoinkan diri dalam  ” Contest SEO Eridy ” .
Contest nie datangnya dari Blogger Eridy.Sedikit yang perlu di tambah dalam contest nie mungkin penggunan banner memudahkan lebih ramai lagi blogger tahu tentang kewujudan contest nie..Sebab mungkin mereka sudah terbiasa dengan banner GA/Contest.

Sedikit Info tentang Eridy nie

Nama saya (wajib) : Eridy
Umur : 24 tahun
Hobi : Stalking kisah – kisah orang dalam Google(dalam ayat skema, melayari Internet)
Minat : Pelaburan , Programming debug n error
Kerjaya : IT Technician
Cita – cita : IT Engineer (buat masa nie, belum sedia lagi nak pening kepala pegang kerja nie)
Religion : Christian (Anglican)
Citizen : Sabah , Malaysia .
ok...berbalik kepada Hadiah untuk   ” Contest SEO Eridy ”  ini adalah
Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00
Tempat pertama : RM200 x 1
Tempat kedua : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6
Pemenang akan ditentukan melalui blog yang berada di kedudukan muka surat pertama carian Google bagi keyword “Contest SEO Eridy” . Carian dibuat di Google.com menggunakan private browsing.
Bagi aku ia amat mudah..tapi tak tahulah nanti cara menentukan pemenangnya siapa yang bernasib baik kan..
Jom sama-sama join untuk meningkat lagi SEO blog korang..nak join Klik sini

Post a Comment

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top