37
Assalamualaikum

nuffnang
Yang pastinya ramai di kalangan blogger yang menjadikan blog sebagai satu punca pendapatan sampingan..Tak ramai blogger sekarang yang kata blog sekadar suka suka...

Begitu juga aku,Tetapi bila earning yang dikumpul tidak meningkat,mulalah rasa putus asa.
Nak up entry dan blogwalking pun seperti dah malas nak buat.
google
Tetapi lebih banyak kita up Entry dan blogwalking,lebih banyak backlink atau pageviews yang kita dapat.Siapa kata senang nak senang...Of courselah kena usaha lebih untuk mendapatkannya...

Dan aku akui taklah susah sangat nak jadi blogger kalau kita tau apa itu blog dan blogger tu.kalau nak menjadikan blog sebagai punca pendapatan sampingan,kenalah usaha sikit..Takkan nak harap orang untuk datang ke blog kita tanpa ada sesuatu yang menarik perhatian mereka kan...Of courselah ada entry yang sedap untuk kita baca dan lihat...

Semua yang aku bebelkan tu memang ada kena mengena dengan aku..Saja nak up entry nie untuk menambah keyakinan diri aku untuk berblogging..Tapi niat asal berblog tidak dilupakan...
Mencuba untuk tidak menjadi blogger yang bukan copy paste..Tapi aku hanya copy paste yang aku rasa perlu untuk entry aku je..

Bila melihat mereka yang berjaya seperti Ben ashaari,bro Framstone dan ramai lagi,disitulah rasa nak jadi blogger sepenuh masa..Tapi aku perlu fikirkan juga untuk menjadi blogger sepenuh masa nie banyak yang perlu dipelajari...Perlu ada ilmu jugak.
google

Apa perasaan korang bila ada blogger yang up entry tentang jumlah pendapatan mereka melalui berblog..Ada tak rasa cemburu???..
Cemburu tu memang ada pada semua manusia...orang gila pun cemburu..Cemburu itu perlu untuk meningkatkan lagi cara dan semangat kita untuk berblogging..betul tak..Kalau takde challenge..memang lah tak best..Aku cemburu wehhh!!!..Dan kerana cemburu itu jugak aku nekad untuk usaha lebih lagi...Bukan untuk tutup periuk nasi orang...Oh tidak!!!
success
google

Untuk tahun 2014 nie,nak pertingkatkan lagi blog aku nie...harap keyakinan terus membara untuk berblog...


Post a Comment

  1. Assalammualaikum...kisahsidairy,

    Insaallah boleh dimana ada kemahuan di situ ada jalan. janji jgn putus asa.k. Insaallah mselim3 sentiasa sokong anda.

    mselim3

    pls: tajuk memerangkap yer. Untuk dibaca.

    ReplyDelete
  2. mcm tu la hendaknya sis..kita pun masih dlm proseds pembelajaran..

    ReplyDelete
  3. tingkatkan mutu penulisan blog untuk tingkatkan earning..yuk sama² kita berjaya...happy blogging :)

    ReplyDelete
  4. bagus bersemangat kak.. semoga terus berjaya.. :D

    ReplyDelete
  5. terbaiklah tajuk post kali ini.hehhe..Ya,kena ada passion dalam apa jua pekerjaan yang kita buat.Ada sesetengah blogger , mcm saya, memang blogger ni keje partime,tapi bila kita usahakannya dengan serius walaupun separuh masa, insyaAllah akan membuahkan hasil.Semoga terus suksess KSD..:)

    ReplyDelete
  6. betul tu kak
    bila tgk org lain dpt jana menerusi blog ni, kita sndiri pun nak jugak..kasi semangat gitu

    Contest SEO Eridy menangi hadiah wang tunai RM500!

    ReplyDelete
  7. Saya pun begitu.. juga.. kata-kata awak menjadikan saya lebih bersemangat untuk tahun 2014..
    http://orlyloveshop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Bagus la kalau macam tu. Saya pun tak banyak juga. Kalau dapat ok la, kalau tak dapat nak wat cam mne. =)

    <a href="http://zack-hoya.blogspot.com/>ZH Blogger</a>

    ReplyDelete
  9. semoga 2014 membawa kejayaan in sha Allah

    ReplyDelete
  10. in sha ALLAH.. usaha tangga kejayaan

    ReplyDelete
  11. keep-it up.. :) done klik nuff satu. hehe

    ReplyDelete
  12. betul tu. bila join giveaway atau segmen, trafik masuk je..

    ReplyDelete
  13. All the best Aida.. semoga terus sukses.. :)

    ReplyDelete
  14. tetap semangat berblog..
    happy blogwalking

    singgah sini => > > Index Apk Blog

    ReplyDelete
  15. teruskan berblogging akak! deno sentiasa support akak.. cuma kalau jarang dtg tu biasanya internet mcm siput la... hehe

    ReplyDelete
  16. yessss inilah semangat yang kita mahu untuk tahun 2014 nanti kan kak. Opkos, blogger2 otai yang dah berjaya menjadi inspirasi kita untuk lebih berusaha.

    semoga kak aida terus maju dan tidak jemu berblogging ok (^_^). Chaiyok!

    ReplyDelete
  17. sy dh ada account nuffnang.. tp still x faham ne nk guna.. kebanyakkan blog yg bg tutorial plak terlalu basic.. perlukan tutorial untk complete dummies mcm sy.. hehe

    ReplyDelete
  18. byk bnde kite xkhatam lg sila bg tunjuk ajar hehe

    ReplyDelete
  19. emm,toi ckp..kita kena byk usaha g..

    ReplyDelete
  20. tak pernah putus asa tu yang penting..;)

    ReplyDelete
  21. fae pun semangat nak improve blog fae untuk tahun 2014

    ReplyDelete
  22. betul tu..mari kita sesama meningkatkan produktiviti kita..hehehe

    p/s: klik nuffy sini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. usaha tangga kejayaan.
    mana boleh nk earning senang2 jer..
    hehe..
    xdek smangat xdek ler earning.

    ReplyDelete
  24. in sha Allah..teruskan usahamu..

    ReplyDelete
  25. aku rasa bersememangat balik nak berblog ni!!!

    ReplyDelete
  26. wah bagus tu.. lepas ni mesti kena lebis rajin..hehe

    ReplyDelete
  27. ika mungkin tak mampu lagi laa nak into blogging sepenuh masa, sebab ika banyak komitmen lain..tp ika suka sangat tengok blogger yang berjaya dalam dunia blogging ni...siapa kata blogging ni sia-sia betul tak kak? ada pendapatan sendiri pula tu :)

    ReplyDelete
  28. setakat nie Fiza rs earning tu atas rezeki masing2..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top