24

Assalamualaikum

Bila musim cuti sekolah nie, kat mana mana pun penuh..Mungkin family bawa anak anak untuk beli persiapan persekolahan.
Seperti biasalah bila bekerja nie, nak cari keperluan dapur memang ambil masa di malam hari..Hari minggu dah sibuk dengan kerja kahwin.

MIL pun sibuk nak beli emas..Nak tambah koleksi kononnya..Terkejut bila tengok kedai emas ramai pelanggan.Rupa rupanya harga emas turun  dalam 14+..tak ingat berapa ringgit tadi..wah....patutlah ramai orang..Tapi disebabk MIL tak berkenan sangat dengan pattern kat kedai tu, terpaksalah cari kedai lain.Biasalah sekarang nie kebanyakkan emas semuanya jenis tak mampat...lagipun citarasa orang muda dan orang tua kan berbeza...

Misi mencari akan diteruskan hari minggu nie.Harap harga emas takkan berubah...amin..

Post a Comment

  1. da turun eh? tak tahu plak hihihihi

    ReplyDelete
  2. dengar citer dah naik balik...uhuhu

    ReplyDelete
  3. best la dah turun..time turun harga xde budget pulak..huhu

    ReplyDelete
  4. Kena rembat emas la time emas murah ni

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, salam kenal..
    berbisnis emas kah? saat ini harga emas turun, belum ada tanda-tanda akan naik.

    ReplyDelete
  6. serius? ish mulala gatal nk mencarik ni..hehe

    ReplyDelete
  7. ye ke harga emas turun nak kena beli gak la..

    ReplyDelete
  8. ha..a trun.. hrga emas dunia turun..

    ReplyDelete
  9. masa emas 160 kat pokong. ayu beli kat muar kedai cina biasa rm 135. kalau sekarang mau2 dia jual 100 jek kot.

    ReplyDelete
  10. nak beli cincin kawin awal la klau mcm nie

    ReplyDelete
  11. Masa terbaik utk beli emas...Jgn lepaskan peluang, ia pasti akan naik semula nanti.

    ReplyDelete
  12. rasanya makin turun lagi kak..
    kalo duit berlebih memang terasa gak kak nak merembat..tuk pelaburan bagus ni kak..

    ReplyDelete
  13. wah best la utk yg suka brg kemas ni..hehe

    ReplyDelete
  14. aiza tak minat emas.. kalau silver aiza suka..

    ReplyDelete
  15. watu terbaik utk membeli emas.. :)

    ReplyDelete
  16. errr tak tahu pula...sebab tak pernah tertarik pun dengan emas..tak minat sebab warna dia gold colour..rasa macam tak berkenan haha...cincin tunang pun emas putih je...selesa camtu kut..lagipun tak minat sangat pakai barang kemas...

    ReplyDelete
  17. yeke ?? kena report kat mak nie hehehe..mak suka dengar nie

    ReplyDelete
  18. kalau dah turun memang kena beli lah, mana tau lepas ni naik mendadak secara tetiba..

    ReplyDelete
  19. Selalunya pasaran emas naik. Tak rugi beli emas.

    ReplyDelete
  20. Peluang menarik ni. Memang perempuan tunggu bila harga emas turun. Hehe

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top